Örgryte Torp

Delsjöområdet utanför dörren, ett hav av vitsippor på våren och en cykeltur till Avenyn på tio minuter ger dig det bästa av två världar. Du bor helt enkelt mitt i ett grönskande naturområde med stadens hela utbud alldeles i närheten.

Örgryte Torp
Örgryte Torp

Här finns plats för alla som längtar efter upplevelser och rekreation. Örgryte Torp är lika mycket en entré för göteborgare som vill använda Delsjöområdet för friluftsliv, som ett attraktivt område att bo i.

Det hållbara och vackra präglar bostäderna i Örgryte Torp. De nya klimatvänliga husen smälter in i miljön och det finns inga gränser mellan området och naturen runtomkring.

Livet här inbjuder till gemenskap och en inspirerande tillvaro i samklang med omgivningarna. Cykeln är ett naturligt transportmedel, vid sidan av spårvagnen strax utanför. Garage under mark lämnar gatorna fria för lek och utevistelse. Detta är området för den moderna miljömedvetna människan, som söker livskvalitet både i staden och naturen – nu och för lång tid framåt.

Vid Delsjövägen där TV-huset tidigare låg har vuxit fram ett område med mer än 500 nya bostäder. Örgryte Torp är bebyggt med drygt 300 bostadsrättslägenheter, 200 hyresrättslägenheter och 48 radhus med äganderätt. Det finns också en förskola med fyra avdelningar samt en mindre verksamhetslokal. De sista bostäderna flyttades in i under vintern 2018/2019 och under vår och sommar 2019 färdigställde Trafikkontoret infartsrondellen och ytskikt på Alfred Wigelius väg och Synvillans gata.

Här bor du är granne med Stora Torp med anor från Gustav Wasas tid och Slottsträdgården från mitten av 1400-talet med slottsträdgård, allér, ekonomibyggnader, delvis i nationalromantisk stil. Det är cirka 200 m till Stora torps stallar där det finns fina hästhagar och en liten hönsgård där man bland annat kan köpa färska ägg. Dessutom omges man av en naturlig grönska som bidrar till en inbjudande och exklusiv atmosfär i bostadsområdet.

Bakom bostadsområdet ligger det natursköna samt det fantastiska Delsjö naturreservat. Här kan man andas ut i den vackra och grönskande miljön med en cykeltur, löparrunda eller en skön skogspromenad. Under sommarhalvåret är badutflykterna många hit ut och under vintrarna är Teknikbacken en favorit för alla pulkaåkare. Bra kommunikationer in till stan via spårvagn på en kort stund. Det finns dessutom fina gång- och cykelvägar hela vägen in till centrum. Focushuset vid Liseberg har det mesta man kan önska utöver parkering, såsom apotek, systembolag, frisör, skomakare samt en av stans mest välsorterade matbutiker. På andra sidan Delsjövägen ligger Bö villastad med bland annat två förskolor och även bra skolor som Skårsskolan och Kärralundsskolan och Nya Lundenskolan samt Böskolan och Montessoriskolan Casa.