Försäljningsprocessen hos Ahre Fastighetsbyrå

Vi älskar vackra hus och hem som berättar en historia och vi vill att bostadens kvaliteter ska genomsyra hela försäljningsprocessen. Att vi brinner för Göteborg, arkitekturen och kvarteren runt omkring oss har du säkert redan förstått.

Hemmet är en central del i våra liv och en plats som vi hela tiden förhåller oss till. Att sälja sin bostad är därför en betydelsefull process. Vi vill förmedla engagemang, kunskap och professionellt bemötande genom hela försäljningsprocessen. Vår erfarenhet från snart 30 år som fastighetsmäklare i Göteborg har gett oss en bred kunskap om hur vi kan ge det bästa till både den som säljer och den som söker bostad.

Här berättar vi hur försäljningsprocessen hos oss går till i ett mäkleri med genuint intresse för Göteborgs vackra hem och historia. Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi genomför försäljningen tillsammans med dina önskemål och behov.

Förberedelser är trygghet och framgång

Från erfarenhet vet vi att grunden till en bra bostadsaffär ligger i förberedelserna. Rätt förarbete och ett långsiktigt tänkande är vinnande för att ta fram din bostads unika kvaliteter och presentera den på ett rättvisande och attraktivt sätt.

Styling

Det är skillnad på att bo i ett hem och att sälja ett hem. För att åstadkomma den mest tilltalande versionen av ditt hem arbetar vi med duktiga inredare som ser din bostad på ett nytt sätt och framhäver dess olika möjligheter. Vi vet att en skräddarsydd styling har en positiv påverkan på utgången av försäljningen. Upplevelsen av ditt hem ska få besökaren att vilja göra det till sitt!

När vi ses berättar vi mer!

Foto

Vackra bilder är en självklar del av en lyckad försäljning och är ofta det första som möter våra spekulanter. Att fånga bostadens detaljer och helhetsupplevelse på bild är ett verkligt hantverk. Våra skickliga fotografer tar fram det bästa av din bostad och skildrar den på ett verklighetsnära sätt.  

Bostadsbeskrivning

I bostadsbeskrivningen sätter vi ord på upplevelsen av bostaden och beskriver hemmet, huset och området omkring på ett sakligt och tilltalande sätt. Husets historia, dess arkitektur och hur det hör samman med den omgivande stadens utveckling anser vi vara en viktig del i presentationen av din bostad och dess unika kvaliteter. Vår byggnadsantikvarie hjälper till att upptäcka och beskriva husets historia och dess orginaldetaljer. Vi vill skapa nyfikenhet till varför byggnaden ser ut som den gör och kanske till och med lära spekulanterna något nytt och hur de kan förvalta det typiska för ditt hus.

Bankkontakt

Ahre Fastighetsbyrå har ett etablerat samarbete med flera banker i Göteborg. Vi kan hjälpa till med bolån, försäkringar och ekonomisk rådgivning. Vår helhetslösning gör bostadsaffären tryggare och enklare för både köpare och säljare.

Visning och marknadsföring

Marknadsföring

Marknadsföringen går ut på att nå ut med din bostad till rätt målgrupp. Våra breda nätverk och stora kundregister skapar de bästa förutsättningarna för att hitta rätt spekulanter till din bostadsförsäljning.

Hemnet är en självklar del i marknadsföringen och utöver det annonserar vi på våra två kontor på Kristinelundsgatan 10 och Linnégatan 11, i vårt nyhetsbrev, genom våra samarbetspartners, på utvalda bankkontor och på vår egen hemsida. Många tittar in på Ahre.se för att se vackra, härliga och inspirerande hem!  

Visning

På visningen ska drömmen om det nya hemmet bli verklighet. Vi gör visningen till en riktigt bra och positiv upplevelse och visar ditt hem från dess bästa sidor.

Vi använder oss av bokade visningar för att ge varje spekulant möjlighet att ta till sig bostaden på ett bra och metodiskt sätt. Vid visningen förmedlas all nödvändig information till spekulanterna och vi berättar om det bästa med ditt boende, men också om viktiga fakta som till exempel renoveringar och hur försäljningsprocessen och budgivningen kommer att gå till.

Budgivning

Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att spekulanterna lämnar sina bud till mäklaren, som löpande redovisar buden till säljaren och till övriga spekulanter. I de allra flesta fall redovisar vi även buden offentligt via Ahre.se och Hemnet. Alla som deltar i budgivningen får information om de andra buden och har möjlighet att lägga nya bud.

Kontrakt och tillträde

Som säljare har du fri prövningsrätt, vilket innebär att du inte är bunden att sälja bostaden innan alla parter har undertecknat avtalet. Av samma anledning är bud inte heller bindande. När kontraktet är undertecknat är budgivningen över.