Linnéstaden

Alfhemsgatan fem

Linnépärla om 4,5 rok! Charmig hörnvåning med gästtoalett, öppen spis och två balkonger!

 • Driftskostnad 440 kr/mån
 • Area 139 kvm
 • Rum 4 rum varav 2 sovrum
 • Våningsplan 5 av 5
 • Hiss Ja
 • Karta
Övre delen av Linnéstaden har alltid varit starkt efterfrågad. Läget intill Slottsskogen attraherar många. Kvarteren uppfördes under åren 1924-30 och består av enhetligt bebyggda tegelfastigheter i 1920-talets klassicism. Flera har förträdgårdar och stora öppna innergårdar. På hörnet Alfhemsgatan 5 och Olivedalsgatan 18 visar byggnaden sina stolta fasader, allt enligt arkitekten Nils Olsen. Den tidstypiska ekporten på N:o 5 med sina glasningar välkomnar. Foajéns dekormålningar på väggar och i tak är från tiden och känns trevliga att mötas av. Hissen tar oss till översta och femte våningen.

Tamburen har ett engelskt klinkergolv med golvvärme och skjutdörrsgarderob för ytterkläder och skor. Något längre in finns en separat gästtoalett. I förlängningen möter det möblerbara hallrummet upp med en härlig öppen spis i funktion och gammal ekparkett som mynnar ut i de flesta rummen. Idag används rummet som läs- & TV-rum. Ett högt och brett valv lockar oss in i vardagsrummet med sitt stora burspråk. Det möblerbara hallrummet och vardagsrummet bildar tillsammans en sammanhängande och trevlig sällskapsdel. Här ryms förstås en hel del möblering efter tycke och smak.

Rummet intill är ett vackert hörnrum med fönster i två väderstreck. Det passar bra både som sovrum och sällskapsrum. Från hallrummet finns en av de tre öppningarna till matsalen. Detta rektangulära fina rum med sin balkong mot Olivedalsgatan har vyer mot kvarteren runt omkring. Här fångas den sista kvällssolen medan köksbalkongen har sol från lunch och framåt. Matsalen rymmer förstås ett rejält matbord om så önskas. En rad skjutdörrsgarderober erbjuder förvaring.

På andra sidan av matsalen finns ett skönt sovrum med både walk-in-closet och två garderober. Fönster mot Olivedalsgatan. Det höga läget i huset gör det till ett tyst och skönt sovrum.

Serveringsgången har en rad skåpsnickerier i original med bland annat skänkskåp. Härifrån nås badrummet med dusch, toalett, tvättmaskin och ett högt placerat fönster för dagsljuset att nå badrummet.

Köket ligger klassiskt mot gården och har sedan några år en härlig, solig balkong i sydväst. Utsikten över den fina gården känns minst sagt trevlig. Föreningen har ju en gång fått pris för sin trädgård. På sommarhalvåret finns här gemensamma utemöbler och grill för trevliga kvällar. Balkongen rymmer t ex krukor och en liten balkongmöbel. I mitten av köket är en stor köksö med bland annat induktionshäll och spisfläkt som har motor på taket. Bra med skåpförvaring runt omkring. Kallskafferiet förstärker känslan. Den gamla kammaren har tagits bort och ger nu plats åt ett matbord för kanske sex personer.

Till våningen hör ett vindsförråd om cirka 10 kvm samt ett källarförråd om cirka 3 kvm.
Föreningens tvättstuga ligger på vinden och inrymmer 2 st nya Miele tvättmaskiner och 2 st torkskåp 1 st torktumlare samt är nymålad.
Mot Alfhemsgatan har föreningen tre före detta garageplatser som idag nyttjas som förråd för cyklar, barnvagnar, mc mm.

Våningen passar bra för människor som vill bo i en historisk, vacker miljö och vill bevara den gamla arkitekturens livsbejakande atmosfär mitt i en stad som sakta börjar ta en ny form med mer plats för människor och en levande stadskärna. Skönt läge i övre Linnéstaden med affärer, restauranger, caféer, parker och service. Utmärkta kommunikationsmöjligheter med både spårvagnar och bussar. Snabbt ut på samtliga vägsystem. Kort sagt, kommunikationer åt världens alla håll.
Alfhemsgatan fem

Lägenheten:

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Andelstal 4.87164 %
 • Lägenhetsnummer 21
 • Uteplats 2 balkonger
 • Säljarens driftskostnader
 • 440 kr, varav försäkring 150 kr, el 290 kr

Byggnaden:

 • Byggnadsår 1929
 • Byggnadsstil 1920-talets Klassicism
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Internet ComHem och även Telia bredband (fiber) med upp till 100 Mbit ingår i avgiften
 • TV ComHem och även Telia bredband (fiber) med upp till 100 Mbit ingår i avgiften

Ansvarig mäklare

Såld:

Observera att denna bostad är såld. Vänligen kontakta ansvarig mäklare om du önskar mer information.

Alfhemsgatan fem