Vasastaden

Vasa Kyrkogata ett

Extremt välrenoverad, charmig sällskapsvåning om 6 rok, 210 kvm på en av stadens vackraste gator!

 • Area 210 kvm
 • Rum 6 rum varav 3 sovrum
 • Våningsplan 1 av 6
 • Hiss Ja
 • Karta
Den vackra gatan - Vasa Kyrkogata - svänger svagt, nästan omärkligt. Arkitekterna Zetterström & Jonsson har låtit den makalöst vackra byggnaden följa efter. Stilen är Jugend och byggnaden uppfördes 1910 på undergrund av berg. Vid kanten av parken och på nummer Ett välkomnar en entré väl medveten om att ge bästa intryck. Med dekorativa former i fasaden är träpartierna i ek, med spröjsade glasningar mellan kolonner, inget annat än ett mästerverk från tiden!

En trappa upp stiger vi in i hallen. Här tappar man andan och glömmer världen utanför. Våningen möter upp med en stav för stav, handlagd, hårdvaxoljad massiv ekparkett med fris, som mynnar ut i hela våningen. Ytskikten är färgsatta i en bruten vit ton och snickerierna målade i ljust grått. All el är infälld i väggarna. Takhöjden är 3,4 meter. Allt är oanvänt, ingen har bott här sedan renoveringen nyligen blev klar! Doften från nya material kan skönjas.

I anslutning till entrén finns gästtoaletten.

Våningens signum är Sällskapsköket - en upplevelse för varje estetiskt lagd person med sinne för inredning och design. 45 kvm med 4 höga, välvda fönsterpartier i djupa nischer över vackra elementskydd. Måttbeställd skåpinredning från Lidhult med inrede i ek och lådor med laxade hörnen. Skåpdjup om 70 cm skapar bra förvaringsutrymmen. 5 skåp i fullhöjd med två hela kylar, frys och vinkyl från Liebherr samt förvaringsskåp. Induktionshäll och diskmaskin från Miele. Kolfilterfläkt från Fjäråskåpan, helt integrerad i skåp. Arbetsbänkar i Carraramarmor. Öppen spis från Metalfire. Måttbeställd i gjutjärn med integrerat gnistskydd, tillverkad i Belgien, med praktiskt vedfack i murverket under. Gnistskydd i Carraramarmor infällt i ekparketten. Den stora köksön om 1,3 x 2,4 m erbjuder god förvaring och en given plats för buffén. Vilket matbord som helst får rum. Vilket kalas som helst kan planeras. Två till formen mjukt runda takrosetter dekorerar.

Via vackra spegelskjutdörrar nås rummet intill. Vardagsrummet. Även det ett kolossalt vackert rum med två höga, välvda fönsterpartier och vackra elementskydd. Kontrasten mellan den oljade ekparketten och färgsättningen i ytskikt och snickerier känns behagligt skön. Här gör sig en bekväm sittgrupp. En mjukt formad takrosett som i övriga rum. Kristallkrona eller strikt modern armatur passar lika bra.

Rummet i fil används som lounge men kan lika väl disponeras som sovrum. Här finns två höga, välvda fönsterpartier med vackra elementskydd och utsikt mot parken. Två platsbyggda 90 cm breda garderober cirka 3 meter höga från Lidhult. Det går att komplettera med fler garderober om man vill sätta igen passagen till Master bedroom. Det är en vacker genomsyn bort mot köket.

Så här långt har vi passerat 8 vackra fönsterpartier mot parken. Mellan de rummen och de mot gården går en lång passage med öppningar till samtliga rum som för att sammanbinda båda sidor. Passagen har förstås den fantastiska ekparketten med fris som lekfullt följer formerna men även skänkskåp från Lidhult, förvillande lika originalen, med fin inredning i ek. En rad dimbara spots har integrerats i taket.

Master bedroom ligger mot gården och uppvisar fortsatt på våningens konsekventa inredning. En fröjd att se. 3 meter höga och 90 cm breda garderober från Lidhult och den massiva ekparketten ger en känsla av klass. Ett stort fönsterparti mot gården. I föreningen finns ett stämmobeslut på att bygga balkonger, antingen en balkong kopplad till detta rum eller till rummet intill.

Från Master bedroom når man det stora badrummet i passagen snyggt inrett med mörkgrå golvklinker och vitt kakel på väggarna. Handfat, med blandare från Tapwell, på snygg kommod, duschvägg, handdukstork, toalettpappershållare och krok från INR. Toalett från Gustavsberg. Duschblandare från Tapwell, integrerad i väggen. Väggskåp och bänkskiva från INR. Tvättmaskin och torktumlare från Miele. Golvvärme och dimbara spots.

Intill Master bedroom finns ett sovrum med fönsterparti mot gården och direktaccess till det lilla badrummet med konsekvent inredning samt handfat, duschägg, handdukstork, toalettpappershållare och krok från INR. Duschblandare integrerad i väggen. Golvvärme och dimbara spots.

På andra sidan om det lilla badrummet finns ytterligare ett sovrum med direktaccess samt med fönsterparti mot gården. Båda sovrummen har den handlagda ekparketten och kvalitativt utförande som i övriga rum. De kan passa bra för tonåringar eller gäster på besök. Garderober från Lidhult.

Det fjärde rummet mot gården är det minsta och har gårdsfönster och garderober från Lidhult. Rummet kan passa bra som arbetsrum eller gästrum. Eller varför inte göra det till en walk in closet? Rummet har en kopplingspunkt för inkommande fiber. Datauttag finns i alla rum utom Master bedroom.

Då har vi gått runt ett varv i denna fantastiska våning och kan konstatera att renoveringen är i absolut bästa utförande med materialval av högsta kvalité samt att disposition och funktion har varit ledord i strävan efter det skönaste boendet. Byggnadsstilen Jugend har lämnats orörd medan det moderna försiktigt tillförts.

Via systemet Plejd kan våningens belysning styras med hjälp av strömbrytare på väggen, din röst eller en app.

Våningens ventilation har mekanisk tilluft via en fläkt på hustaket och fördelas till samtliga rum. Till våningen hör två förråd. Ett mindre som ligger i anslutning till hissen i entréplan. Här ryms till exempel en barnvagn eller golfbagar. Det andra förrådet är ett rum kopplat till våningen. Det finns på plan 6 och är cirka 6 kvm samt har ett takfönster.

Med en Bistro i huset och en Trattoria över gatan samt med parker och Vasakyrkan intill, infinner sig den kontinentala känslan omedelbart, mitt i vår vackra stad!
Vasa Kyrkogata ett

Lägenheten:

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Andelstal 5.296 %
 • Lägenhetsnummer 35

Byggnaden:

 • Byggnadsår 1910
 • Byggnadsstil Jugend
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Internet Fiber via Itux
 • TV Kabel-TV via Comhem

Ansvarig mäklare

Såld:

Observera att denna bostad är såld. Vänligen kontakta ansvarig mäklare om du önskar mer information.

Vasa Kyrkogata ett