Linnéstaden

Nordenskiöldsgatan 7A

Behagligt funktionell, komplett och extremt estetiskt fulländad. 3-4 rok, 104 kvm samt takterrass!

 • Antal rum 4 rok, varav 1-2 sovrum
 • Boarea 104 kvm
 • Pris 7 500 000 kr
 • Månadsavgift 5 582 kr
 • Våningsplan 6 av 6
 • Hiss Ja
 • Karta
De flesta taken är klädda av röd plåt och alla har sina egna former. Ett och annat torn höjer sig över dem. Antalet skorstenar går inte att räkna. Över allt vilar ett ljus och på ett magiskt vis även ett lugn. Som en egen värld.

Överst på Nordenskiöldsgatan Sju A går vi in i något alldeles speciellt vackert. En totalrenoverad dröm från 2015. De breda ekplankorna från Kährs med 30 års slitagegaranti breder ut sig i hela våningen. Murverken och samtliga väggar i brutet vitt förstärker det redan starka dagsljuset. 9 st takfönster från Velux, varav 6 st är fjärrstyrda, samt 6 st vertikala fönster säger ju en del om hur ljust det är. Våningen har vita släta innerdörrar. Takhöjden är 3,5 meter i nock. Vattenburen golvvärme finns inlagd från matplatsen och ut i sovrumsdelen. Elburen golvvärme i badrummet.

En stor del av våningen kan ses direkt innanför tröskeln. Här ligger en mörkgrå golvklinker och längst bort syns braskaminen Morsö med hög rökkanal som går upp och ut genom taket. Våningen har till större delen en öppen planlösning vilket bidrar till den sköna känslan av volym. Fritt från insyn skapar en privat känsla.

Takterrassen i solsäkert söderläge lockar utanför de stora fönsterpartierna. Inbäddad i takets plåtklädda former erbjuds en fantastisk uteplats. På golvet ligger en trätrall. Här ryms både en sittgrupp, grill och lite krukor. Fånga vårsolen, njut av den tysta kvällen och invänta sommaren som kommer. Kortsidorna är glasade mot köket och mot ett mindre rum intill med Elfa-system. Detta passar bra som arbetsrum, gästrum eller kanske walk in closet.

Mitt över och mot gården är vardagsrummet. Öppet och inbjudande för en skön sittning med din vän eller tillsammans med era gäster. Väggarnas oregelbundna, lite lekfulla former sällskapar. Vyn över gården och taken bekräftar det höga läget som våningen har.

Köket sträcker ut sig under snedtaket med snillrik, genomtänkt layout. Snyggt förstås och något öppet. Ett takfönster ger naturligt ljus och liv åt köket. Vita strama skåpsnickerier blandat med maskiner i rostfritt och vitt. Kvadratiskt vitt kakel. Ekgolvet i fin kontrast. En snygg köksö på hjul ger frukosten en självklar plats.

Utanför köket är den givna platsen för det stora matbordet, med plats för kanske 10 personer, under ett av takfönstren. Braskaminen med sin höga rökkanal, helt i svart, intill ett skulpturalt murverk med naturligt fack för björkved känns både dekorativt och samtidigt som våningens signum.

Längst in ligger Master bedroom under 4 st takfönster i snedtaken samt i hörnet av byggnaden. Med sina vinklar och vrår men också med ytor ger det den absoluta känslan av ett skönt sovrum. Dubbelsängen har placerats under två takfönster och tanken kommer direkt på hur en vacker stjärnhimmel kan ses härifrån. En läshörna i favoritfåtöljen har sin naturliga plats.

Badrummet intill är helt enkelt hyperfräscht. Här återkommer det vita kvadratiska kakelplattorna. Kan de vara mer klassiska? På golvet ligger golvklinker i ljusgrått i snyggt format, 80 x 80 cm med golvvärme. Skåpinredning i stramt vitt. Tvättmaskin. I snedtaket finns ett takfönster samt inbyggda spots. Dimbara.

Från matsalen är en utgång till gårdstrapphuset.

Till våningen hör ett förråd i källaren om 6,5 kvadrat.
Tvättstugan nås via gården och är fullt utrustad. Tvättiderna bokas digitalt.
Cykelparkering finns på gården.

Våningen känns behagligt funktionell, komplett och extremt estetiskt fulländad. Tillsammans med läget i området och hela Linnéstaden med allt vad den innehåller på promenadavtstånd, gör det hela svårslaget!

Övrig information:

 • Tillträde enligt överenskommelse
 • Pantsatt lägenheten är pantsatt
 • Namn Sveagatan - Nordenskiöldsgatan
 • Om föreningen Brf Sveagatan - Nordenskiöldsgatan förvärvade fastigheterna Göteborg Kommendantsängen 4:8 & 4:9 2003-03-31. Byggnaden uppfördes 1929 på adresserna Sveagatan 23 A & B och Nordenskiöldsgatan 7 A & B. Byggnaden är grundförstärkt. Fastigheten är friköpt.

  Byggnaden inrymmer 63 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 2 lägenheter och 7 lokaler upplåtna med hyresrätt. Lägenhetsytan är 3641 kvm och lokalytan 266 kvm. 1 lokal om 420 kvm upplåten med hyresrätt. Lokalhyresintäkterna står för 12 % av omsättningen.

  Brf Sveagatan - Nordenskiöldsgatan, 769608-2655, registrerades 2002-02-13. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 2003-03-12 och nuvarande stadgar registrerades 2015-03-20 på Bolagsverket.
  Föreningens långsiktiga låneskuld är 34 600 070 kr, vilket ger en belåning på 9571 kr/kvm och ca 35 % av taxeringsvärdet. Fastighetens taxeringsvärde 2017 är 99 869 000 kr.

  Ekonomisk förvaltning utförs av SBC, Sveriges BostadsrättsCentrum AB
 • Antal lägenheter 65
 • Varav hyresrätter 2
 • Antal lokaler 7
 • Överlåtelseavgift 1 183 kr
 • Pantsättningsavgift 473 kr betalas av köparen
 • Tillåter juridisk person Nej