Nedre Johanneberg

Gibraltargatan fyra

Klassisk 20-talsvåning om 4-5 rok, 124 kvm totalt renoverad till extremt fint skick. Rena drömmen!

 • Driftskostnad 1 065 kr/mån
 • Area 124 kvm
 • Rum 4 rum varav 3 sovrum
 • Högsta bud 9 300 000 kr
 • Våningsplan 2 av 6
 • Hiss Ja
 • Karta
Exklusiv och klassisk 20-talsvåning i extremt fint skick! Belägen i Nedre Johanneberg om 4–5 rok, med genomgående disposition i väster–öster. Unik parkutsikt genom fem stora fönster, över Chalmerska Vasaparken, som en trädgård mitt i stan. Våningen har både härlig balkong och mysig fungerande eldstad. Två trappor upp i tidstypisk, stolt byggnad uppförd på berg. Attraktivt belägen i förening med mycket god ekonomi och med låg avgift. Månadsavgiften om 3898 kr är efter sänkning med 10 % 1 januari 2020!

En unik möjlighet att förvärva en fantastisk våning i klassiskt kvarter!

Våningen har genomgått en arkitektritad, välplanerad och medveten renovering i högsta klass med gedigna material och omsorg ner i minsta detalj. Gott om förvaring i hela våningen! Skickliga hantverk. Ingenting har lämnats åt slumpen.


Hallrummet
Välkomnande med vackert golv i ljusgrå kalksten från Fired Earth med värmande golvvärme. Dörr och fönster med spröjs. Exponerad mattlackad tegelvägg i ljusa terracotta nyanser som visar på husets bärande struktur med valv som ger rummet karaktär. Platsbyggda garderober samt en separat platsbyggd skogarderob. Som en tavla finns det en liten öppning i väggen mot köket. Öppningen ger ljus, samt kontakt och siktlinjer mellan kök, hallrum och sällskapsrum. I hallrummet sitter även en ny svarstelefonen till porten.

Gästtoaletten
Gästtoalett nås från hallrummet, med lika kalkstensgolv med golvvärme, vägghängd toalett och fint handfat i snyggt porslin från Villeroy & Boch och läckra kromade detaljer såsom vattenlås från Tapwell. Lekfull tapet av brittiska Cole & Son, med mönster av lövverk och gammaldags nycklar, som går ton i ton med stenen på golvet.

Sällskapsrummet
Rena rama drömmen! Höga breda fönsterpartier, med snickerispeglar i djupa nischer, tillsammans med rummets stora proportion, ger känsla av en sal. Att gå in här är att fyllas med lyckorus! Dessutom ljust och soligt. Den öppna planlösningen mellan matsal och vardagsrum erbjuder fina sociala kvalitéer och möjligheter. Här finns gott om plats för en stor sällskapsgrupp, med soffor och fåtöljer, samt en matsalsgrupp för ett större sällskap. Dessutom finns integrerade el- och högtalarkablar för både diskret och underbar ljudupplevelse.

Den nymurad eldstaden i proper 20-talsstil pryder sällskapsrummet med vacker svensk kalksten från Kinnekulle. Den öppna spisens gjutjärnskassett gör att brasan inte behöver passas hela tiden och att värmen från brasan strålar längre ut i rummen. Här vill man mysa i soffan och förtrollas av eldens lågor! På golven ligger en ny handlagd massiv ekparkett i fiskbensläggning med fris, på origivalvis ekstav för ekstav, vackert hårdvaxoljad.

Ekparketten fortsätter ut i de följande rummen i fil. Höga profilerade fotlister och tidstrogna dörrfoder ramar in. Spegeldörrar i par med eleganta överstycken. Takhöjden är nära 3 meter. Stilrena takrosetter och stuckaturer dekorerar. Väggarna är målade i en mycket ljus och mjuk neutral ton. Samtliga snickerier strukna i halvmatt vitt.

Master bedroom
I fil med sällskapsrummet ligger master bedroom i lika utförande och stämning. Rummet rymmer en dubbelsäng och även mer möblering om så önskas. Skjutdörrsgarderober från golv till tak, längs med en hel vägg, med praktiskt förvaringssystem från Elfa.

Andra sovrummet
I fil med sällskapsrummet ligger även detta rum i lika utförande. Kan exempelvis användas som sovrum, gästrum, arbetsrum, tv-rum eller bibliotek.

Badrummet
Vilken dröm! Mycket stort badrum som har både rymligt badkar och glasad duschhörna, även vägghängd toalett, samt två handfat. Det är inrett med fina materialval. Klinker i granitkeramik med värmande golvvärme och två handdukstorkar från Nordhem. Stilren skåpinredning i svart ek, bred uppvärmd imfri spegel, samt kromade vvs-armaturer från Tapwell. Väggarna är fantasifullt kaklade (om man synar dem noggrant) med klassiskt vitt fasat kakel samt exklusiv carraramarmor. Under ett stillsamt bad, i elegant badkaret från Westerbergs, kan en stjärnhimmel på taket få tankarna att ta fart. Här finns även infällda spotlights.

Tvättavdelningen
Bakom två omsorgsfull renoverade spegeldörrar i hallpassagen ligger tvättavdelningen. Tvättmaskin och torktumlare från Miele med i-dos självdoseringssystem för tvättmedel (möjligt att dosera manuellt om man önskar). Klinker i granitkeramik med kromad golvbrunnssil från Smedbo. Förvaringssystem från Elfa med upphängningsmöjlighet för klädesplagg.

Hallpassagen
Från hallrummet samt sällskapsrummet nås hallpassagen, då våningen har en trevlig planlösning med rundgång (som ger möjlighet att gå runt). Framdragen belysning i taket med klassiska porslinslampsocklar, samt golv av bred furuplank, som lutats och behandlats med vitpigmenterad hårdvaxolja. Det ljusa furugolvet fortsätter ut i nästföljande rum; tredje sovrummet samt köket.

Tredje sovrummet
En gång i tiden var detta jungfrukammaren. Rummet ligger mot gården och har en gårdsvy samt siktlinje genom våningen ut till ett av fönstren i sällskapsrummet. Rummet är idag möblerat med en säng, ett skrivbord samt en byrå. Här finns en djup och rymlig gammaldags garderob med pärlspont och några hyllor, innanför en fint vitmålad spegeldörr.

Köket
Drömmen fortsätter! Platsbyggt av snickare från Stilkök. Ett kökssnickeri av högsta kvalité, vitmålat massivt trä, med lackad massiv ek invändigt. Bänkskivor i hållbar och lyxig svart granit. Vitt handgjort kakel lagt i halvförband pryder väggarna. På köksön kommer eken igen. Köksön kan användas som arbetsyta, köksbord eller buffébänk. Där köksön står idag är det möjligt att istället placera ett köksbord om så önskas.

Smegs stora gasspis med sex brännare för mästerkocken är försedd med stadsgas och Ilves helt rostfria fläkt för matoset upp och ut genom taket. Spisen har två elektriska ugnar, vilket är utmärkt vid festligare tillfällen. Smegs kyl och frys med rostfria, exponerade sidor passar väl in. Helintegrerad och extremt tyst diskmaskin från Bosch med mycket låga decibelvärden. Det gamla kallskafferiet med pärlspont finns kvar, fint renoverat med ett sött litet vädringsfönster mot gården. Här har micron från Siemens fått plats bland skafferivaror och annat.

Elen i taket är integrerad, med infällda spotlights samt högtalare. Här är alla eldragningar infrästa i tak och vägg, likt hela våningen. Belysta vitrinskåp ovan köpmansdisk och i hyllplan. Vackra innanpåliggande strömbrytare och uttag från Renova Eljo i svart. Ett mycket välplanerat och funktionellt kök.

Det finns förstås en köksentré med ett trapphus som leder ner till gården som har en trevlig uteplats, mysig grönska, samt trevligt putsade fasader i varierande ljusa toner. Härlig känsla av privat oas mitt i staden.

Balkongen
Genom glasade pardörrar öppnas balkongen upp och blir en förlängning av köket när lusten faller på. En god frukost eller kanske en skön kväll. Utöver gasolgrillen är den möblerad med ett runt bord, en liten soffa med tillhörande fåtölj och några hemtrevliga blommor i krukor. Balkonggolvet är klätt med rillade plank, för en mjuk och varm känsla mot fötterna. Belysning och el-uttag har placerats på fasaden. El finns framdraget för infravärme. Det bjuds på harmonisk utsikt mot den ljusa och gröna gården med uppväxta träd.

Våningen
Med största omsorg har våningen successivt genomgått renovering under 2015–2019. Stor hänsyn till detaljer samt känsla för materialmöten. Mycket bevarad charm. Nästintill 3 meter i takhöjd, rum i fil, profilerade lister, vackra element, höga fotlister efter gammaldags profil, spegeldörrar, pardörrar med överstycken, snickeri speglar i nischer, stuckaturer, takrosetter och vackra golv.

Gedigna material. Massiva golv i trä och sten som lagts tröskelfritt i nivå med varandra. Originalbeslag med vacker patina och nya beslag i klassisk stil. Elen i hela våningen är utbytt och infräst med nya kablar. Enhetliga och innanpåliggande samt dimbara strömbrytare (med vrid- eller pushdimmer) och eluttag från Eljo Renova.

Samtliga ytskikt såväl som tak har slätspacklats och microlitväv har applicerats. Väggarna har målats med varierande ljusa och neutrala toner från Nordsjö, medan taken strukits i matt vitt. Samtliga snickerier har målats i halvmatt vitt. De neutrala tonerna gör det möjligt att enkelt addera valfria accentfärger i interiör och dekor.

Nytt kök, nytt badrum, ny gästtoalett och ny tvättavdelning. Allt är nytt, fräscht, smakfullt och elegant. Klassiskt och modernt på samma gång. Helt enkelt en tidlös och luxuös våning. Ett boende som måste upplevas på plats.

Det är ett skönt och tryggt boende i en lågt belånad förening (2169 kr/kvm) i en tung och tyst tegelfastighet byggd på berg. Dessutom utan störningar av västlänken!

Våningen ligger fritt och privat beläget från insyn, med långt avstånd till kringliggande fastigheter. Den passar bra för människor som vill bo i en historisk vacker miljö med god arkitektur runt omkring i kvarteret, samt i en levande stadskärna och i ett område med mycket grönska. Här finns en magnifik blandning av harmoni och avkoppling tillsammans med stadspuls.

Vindsförrådet
Förrådet är cirka 8 kvadrat med en takhöjd omkring 4 meter.

Cykel- & barnvagnsrummet
Lätt tillgängligt från innergården med access till huvudentréns trappuppgång med hiss.

Parkering
I området finns det gott om parkering. Boendeparkering på gatan fungerar smidigt, trots sitt centrala läge. Det finns även 3 större privatägda garage i närområdet, som vanligtvis har lediga platser att hyra. I föreningen finns 2 garageplatser och 3 parkeringsplatser, som i dagsläget har kö. Det finns även möjligt att bli medlem i Sunfleet bilpoolstjänst som bland annat har bilar ett stenkast bort, vid Vera Sandbergs Allé.

Läget
Våningen har fantastiskt läge i staden. Här bor man intill Göteborgs kulturella centrum med bland annat det ombyggda Stadsbiblioteket, samt Stadsteatern, Konstmuséet och Konserthuset. Även intill Göteborgs paradgata Avenyn med stort utbud av butiker, välrenommerade restauranger, caféer och service.

Längs med Gibraltargatan finns bland annat vårdcentral och träningsanläggning. På Landala Torg ligger, bland mycket annat, Systembolaget och välsorterad matbutik. Thörnströms Kök med stjärna i Guide Michelin ligger runt hörnet på Teknologgatan. EMPE Shop, Mahogny Coffee och salong Bena finns utanför porten.

Chalmerska Vasaparken, med boulebanor, ligger precis utanför huset! Näckrosdammen i Renströmsparken med ny och mycket trevlig lekplats ligger i närheten. Även Himlabacken som är en populär pulkabacke på vintern och Vasaparken ligger några promenadsteg bort.

Bästa läge med första parkett till Chalmerscortégen som avgår årligen under valborgsmässoafton!

Nedre Johanneberg
Angränsande till Lorensberg, Johanneberg, Vasastaden och Landala ligger Nedre Johanneberg.

Anrika Nedre Johanneberg har en stadsplan ritad av Göteborgs mest kända stadsarkitekt Albert Lilienberg. Det är ett pampigt kvarter med terränganpassning och fina blickfång. Det är en oas, lugnt, skönt, tyst och grönt, samtidigt som man befinner sig mitt i Göteborg.

Skola
Från förskola till högskola, finns det gott om bra alternativ. Exempelvis Förskolan Vasa Kyrkogata 7 samt Förskolan Lennart Torstenssonsgatan 11, samt öppna förskolan vid både Vasakyrkan och Johannebergskyrkan. Grundskolor såsom Johannebergsskolan och Vasaskolan på Viktor Rydbergsgatan. Även Hvitfeldtska Gymnasiet och ISGR Internationella skolan. Vidare ligger även både Chalmers Tekniska Högskola samt Göteborgs Universitet nära.

Kommunikation
Kommunikationsmöjligheterna är utmärkta, med både spårvagnar och bussar. Hållplatserna närmast är Kapellplatsen, Ålandsgatan, Chalmers, Vidblicksgatan och Götaplatsen. Snabbt ut på vägsystem som E6, E20 och riksväg 40 samt Landvetter Flygplats. Kort sagt, kommunikationer åt världens alla håll.
Gibraltargatan fyra

Lägenheten:

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Lägenhetsnummer 2
 • Säljarens driftskostnader
 • 1065 kr, varav övrigt 349 kr, försäkring 214 kr, el 502 kr

Byggnaden:

 • Byggnadsår 1927
 • Byggnadsstil 1920-talets Klassicism
 • Internet Fiber via Telia. 250/250 Mbit.
 • TV Trådlöst via Telia. Annars 4 placering i lägenheten.
 • Parkering I föreningen finns 2 garageplatser och 3 parkeringsplatser. I dagsläget kö till dessa. Alternativt finns Boendeparkering på gatan och i närområdet i vilket det även finns 3 större privatägda garage.

Ansvarig mäklare

Såld:

Observera att denna bostad är såld. Vänligen kontakta ansvarig mäklare om du önskar mer information.

Gibraltargatan fyra