Vasastaden

Erik Dahlbergsgatan tjugotvå A

Ljuvlig sekelskiftesvåning i lugnt Vasaläge med kakelugnar och balkong. Lågt belånad Brf.

 • Antal rum 4 rok
 • Boarea 127 kvm
 • Pris / bud 7 450 000
 • Månadsavgift 5 689 kr
 • Våningsplan 1 av 5
 • Karta
På eftertraktade Erik Dahlbergsgatan i trivsamma Vasastaden erbjuds nu den här otroligt vackra våningen. Den eleganta byggnaden uppförd 1885 har ett härligt cityläge mellan Avenyn och Haga/Linné där ni kan avnjuta allt vad Göteborgs innerstad har att erbjuda. Våningen präglas av välbevarad charm från förrförra sekelskiftet i form av takhöjd om 3,3 meter, vackra stuckaturer, takrosetter, kakelugnar, ljuslaserade plankgolv och profilerade fotlister i perfekt kombination med stilrena moderna lösningar. Utmärkt planlösning med rymliga rum och generösa ljusinsläpp. Välkomnade hallrum. Tre härliga rum i fil mot Erik Dahlbergsgatan. Vardagsrum och matsal med vackra spegeldörrar i original emellan rummen samt sovrum med plats för dubbelsäng. Master bedroom med platsbyggda garderober längst hela ena väggen har lugnt gårdsläge. Badrum med tvättmaskin. Två stycken klädkammre. Hemtrevligt lantligt kök med utgång till den nybyggda balkongen mot gården. Allt det här i en mycket lågt belånad och välskött förening. Välkommen till Brf Schillerska Tomten!

Övrig information:

 • Tillträde enligt överenskommelse
 • Pantsatt lägenheten är pantsatt

Rumsbeskrivning:

 • Via porten med elektrisk dörröppnare på Nr 22 och vidare en trappa upp återfinns lugnet. Entré med vackra dubbeldörrar i original. Stig på och möts av hallrummet som välkomnar med ett första intryck av hänförande sekelskiftescharm som ska visa sig vara genomgående för hela lägenheten.

  Hallrummets diskreta och väl valda tapeter pryder väggarna och framhäver de vackra stuckaturerna och skvallrar om vad som komma skall. Takhöjden om 3,3 meter och vitlaserade plankgolv mynnar ut i resten av lägenheten. I från hallen nås alla rum.

  Vardagsrummet, matsalen och sovrum i fil vetter mot Erik Dahlbergsgatan.
  Vardagsrummet först med plats för större soffgrupp. Vacker kakelugn i original. Generösa ljusinsläpp med djupa fönsternischer för vackra ting. Ljuvliga stuckaturer och takrosetter pryder taken. Plankgolven i original är stilfullt vitlaserade.

  Genom vackra dubbeldörrar i original nås matsalen. Ett underbart rum utsmyckat med tidstypisk tapet som stilfullt bryts av med bröstpanel. Kakelugn även här. Plats för matbord för stora sällskap. Detta rummet kan med fördel användas som ett tredje sovrum för den som behöver det.

  Det tredje rummet i fil används i dag som som barnsovrum. Plats för dubbelsäng. Garderober. Ljuva tidstypiska tapeter förstärker sekelskiftescharmen. Dörr även mot hallen men vackert överljus.

  Helkaklat badrum utrustat med dusch med glasdörrar, handfat med kommod i vitt och överskåp med spegel. Toalett. Handdukstork. Tvättmaskin och torktumlare.

  I den charmiga gången till köket finns två stycken klädkammare samt ett städskåp. Här finns utrymme att bygga en gästtoalett om behovet finns.

  Köket i lantlig stil från Marbodal är ljuvligt beläget mot gården med utgång till den stora nybyggda balkongen. Härlig arbetsmiljö för att laga mat och umgås.
  Ljusa luckor med bänkskivor av trä. Franskt kakel övergår till träpanel.
  Köksön med extra arbetsytor samt sittplaster är lös och kan bytas ut mot större matbord för upp till 8 sittplatser.

  Köket är utrustat med kyl och frys från Smeg (2019), Spis med ugn från Smeg (2016), Fläkt från Fjäråskupan och diskmaskin från Miele.
  Köksentrén tar dig till gården samt till källarförrådet.

  Masterbedroom med plats för dubbelsäng vetter mot den stillsamma gården. Platsbyggd garderobsvägg ger gott om förvaring. Vägg av grått struken träpanel.

  I sin helhet är det här ett extremt hemtrevligt och kvalitativ boende med stadens utbud av restauranger och nöjen alldeles utanför porten. Tänk att kunna bo så pass centralt men ändå att uppleva ett sådant lugn mitt i city.

  Nära till knytpunkten Vasaplatsen, Vasaparken och city åt ena hållet och mysiga Haga, Linné och Slottskogen åt andra.

  Välskött förening med mycket låg belåningsgrad.

  Välkommen på visning!
 • Namn Schillerska Tomten
 • Om föreningen Byggnaderna uppfördes 1885 på adresserna Erik Dahlbergsgatan 22, 24 samt Aschebergsgatan 9.
  Brf Schillerska Tomten, 7164451929, förvärvade fastigheterna Vasastaden 17:6, Vasastaden 17:13, Vasastaden 17:14 år 2004. Fastigheten är friköpt.

  Bostadsrättsföreningen registrerades 1993-12-02. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 2003-12-09 och nuvarande stadgar registrerades 2003 12-18 på Bolagsverket.
  Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening.

  Byggnaden inrymmer 34 lägenheter med bostadsrätt och 4 lokaler med hyresrätt.
  Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 3 547 m², varav 3 359 m² utgör lägenhetsyta och 188 m² utgör lokalyta.

  Fastighetens taxeringsvärde 2018 är 92 986 000 kr.

  Föreningens långsiktiga låneskuld är 4 000 000 kr, vilket ger en belåning på 1128 kr/kvm.

  Till lägenheten hör tre stycken mindre källarförråd som nås via köksentrén.

  Internet via ComHem.

  I föreningen finns cykelförråd, tvättstuga (Aschebergsgatan 9B) och innergård.

  Fullvärdesförsäkring finns via TryggHansa.

  Städning av gemensamma utrymmen sköts via entreprenad.

  Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC.

  Boendeparkering för område "M" gäller för adressen.
  För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt fylla i din ansökan där: www.goteborg.se. 

  En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 183 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 473 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020. 

  Årsavgifterna planeras vara oförändrade närmaste året.

  Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2011 och 2041.

  Utfört/Planerat underhåll närtid:

  Upprustning gård - 2019
  Tvättstuga underhåll- 2019
  Grundbevarande åtgärder - 2019
  Renovering, målning av puts, innergård - 2019
  Balkongrenovering etapp 2 - 2019
  Filma/kontrollera stammar - 2020 (ev åtgärd - Relining, längre fram)
  Fönster - 2021
  Målning källare - 2021
  Grundbevarande åtgärder - 2021


  För mer utfört underhåll se Årsredovisning.

  Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Häggens första. Föreningens andel är 75 procent. Samfälligheten förvaltar gemensam gård och soprum med Brf Kastanjen

  Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Ahre Villor & Våningar ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta. Senaste kontroll utfördes 2020-03-20.

  Driftskostnad: Driftkostnaden är ca 312 kr/mån.
  Fördelas enligt följande: försäkring 115 kr och hushållsel 197 kr.
  Ovan driftskostnad är en uppskattning och baserad på schablonbelopp. Driftkostnaden kan variera beroende på familjesammansättning, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare eller Ahre Villor & Våningar ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.
 • Antal lägenheter 34
 • Antal lokaler 2
 • Överlåtelseavgift 1 183 kr
 • Pantsättningsavgift 473 kr betalas av köparen
 • Tillåter juridisk person Nej
Erik Dahlbergsgatan tjugotvå A

Lägenheten:

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Andelstal 4.01 %
 • Lägenhetsnummer 201
 • Säljarens driftskostnader
 • 7200 kr, varav försäkring 3600 kr, el 3600 kr

Byggnaden:

 • Byggnadsår 1885
 • Byggnadsstil 1890-tal och Sekelskiftesfastigheter
 • Uppvärmning Fjärrvärme

Ansvarig mäklare

Visningar:

Varmt välkommen att kontakta mäklaren för visning.
Erik Dahlbergsgatan tjugotvå A