Lorensberg

Viktor Rydbergsgatan tre

Exklusiv paradvåning i kontinental stil om 244 kvm på våning 5! Stora sällskapsytor och parkering!

 • Antal rum 5 rok, varav 2-3 sovrum
 • Boarea 244 kvm
 • Pris 15 850 000 kr
 • Månadsavgift 8 400 kr
 • Våningsplan 5 av 6
 • Hiss Ja
 • Karta
I höjd med Konserthuset reser sig den vackra tegelfasaden och visar stolt upp varför Nationalromantik var en så ofta förekommande byggnadsstil under 1800-talet och i början av 1900-talet. Ekporten med spröjsade glas och fasaddekorationer tar storslaget emot tillsammans med foajén, med sin ovanligt stora volym och påkostade inredning, vilken ger en skön hotellkänsla.

Vi tar hissen till våning fem. Ett mäktigt pardörrsparti med överljus välkomnar.

Våningen om 5-6 rok karaktäriseras av vackra rumsvolymer, djupa dörrvalv och fönsternischer, höga dörröppningar, massiva ekparketter i fiskbensläggning, fotlister, stuckaturer och takrosetter samt inte minst de öppna spisarna. Elegant och strikt med en privat känsla via det höga läget.

Medvetet stort hallrum tar emot med massiv ekparkett i fiskbensläggning och den vackra öppna spisen rikligt dekorerad i vit marmor. Från hallrummet nås även gästtoaletten.

Sällskapsdelen är i originalutförande fyra rum i fil - bibliotek, herrum, vardagsrum och matsal. Idag är väggen mellan de två mellersta rummen borttagen så att en salong om cirka 50 kvm erbjuds i mitten med höga pardörrsöppningar med överstycken mellan rummen. Salongen har ett fönsterparti i djupa nischer samt ett burspråk med utsikter mot bland annat Stadsteatern. Här finns även en öppen spis i mäktigt utförande i vit marmor. Salongen är möblerad med flera sittgrupper. Genomsynen är vacker och ger en harmonisk, lite lyxig känsla.

Biblioteket har ett stort och vackert fönsterparti samt massiv ekparkett i fiskbensläggning som i de flesta rummen i våningen. Idag möblerat med bokhyllor och skrivbord.

Matsalen på andra sidan om salongen rymmer förstås med sina 32 kvm en stor matsalsmöbel för vardagsfester och högtidliga kalas.

Rakt över passagen ligger köket klassiskt mot gården. Här finns våningens tredje öppna spis i funktion. Trevligt placerad vid matplatsen. Köket har en komplett maskinell utrustning samt utgång till en av de två balkongerna mot gården. Intill köket ligger en praktisk tvättstuga med förrådsutrymme.

Master bedroom i andra delen av våningen ligger skönt mot gården och har en mycket stor walk in closet. Denna var tidigare öppen mot hallrummet och utgjorde ursprungligen funktionen som bibliotek. Rummet kan enkelt göras om till ett sovrum om så önskas. Här finns den andra balkongen mot gården.

Intill finns ett badrum med mycket god volym med bland annat klinkergolv och dubbla handfat.

Till våningen följer en parkeringsplats på gården.

Med Konserthuset, Konstmuséet och Stadsteatern över gatan samt med parker och Vasakyrkan intill, infinner sig den kontinentala känslan omedelbart, mitt i vår vackra stad!

Överlåtelsen sker via förvärv av aktieserie i Fastighetsaktiebolaget Victorhuset. Bolaget har låg belåning och byggnaden är i mycket bra skick.

Övrig information:

 • Tillträde enligt överenskommelse
 • Pantsatt lägenheten är inte pantsatt
 • Namn Fastighetsaktiebolaget Victorhuset
 • Om föreningen I detta fall är det Fastighetsaktiebolaget Victorhuset äger och förvaltar fastigheten Lorensberg 7:17 som inrymmer sex stora våningar, en på varje plan, samt två lägenheter i bottenplanet. Samtliga är upplåtna med en nyttjanderätt som följer med ägandet av respektive aktieserie. Det innebär att aktieserien överlåtes på köparen som då blir delägare i aktiebolaget.

  Fastigheten bebyggdes 1917 som ett led i stadsarkitekt Albert Lilienbergs utformning av de södra stadsdelarna av Kungsportsavenyen tillsammans med Lorensbergs villastad. En vacker bebyggelse som domineras av den nationalromantiska stilen och 20-talsklassicismen. Områdena var främst avsedda för förmögna och beskrevs när de stod klara som representanter för den moderna tidens patricierbostäder.

  Den vackra byggnaden har sedermera varsamt renoverats i omgångar där man bland annat bevarat den speciella entrén med foajé och trapphus med sina dörrpartier. Även stammar har renoverats såväl som fönster mot Viktor Rydbergsgatan samt de mot gården.

  Aktiebolaget förvärvade fastigheten Göteborg Lorensberg 7:17, år 1918-01-02.

  Byggnaden uppfördes i den för tiden populära Nationalromantiska stilen och inrymmer 8 lägenheter om 1622 kvm. Aktiebolaget disponerar 5 parkeringsplatser.

  Aktiebolaget Victorhuset, 556015-3677, registrerades 1918-02-22 och senaste Bolagsordningen registrerades 1999-05-04 på Bolagsverket.
  Bolagets långsiktiga låneskuld är 2 917 500 kr, vilket ger en belåning på 1799 kr/kvm och 6 % av taxeringsvärdet. Fastighetens taxeringsvärde 2018 är 46 466 000 kr. Månadshyran är 413 kr/kvm och år samt erlägges kvartalsvis.

  Fastigheten är fullvärdesförsäkrad.

  Trappstädning utförs av extern entreprenör.

  För mer information och visning, kontakta fastighetsmäklare Tomas Ahre, 0705 250650, [email protected]
 • Antal lägenheter 8
 • Tillåter juridisk person Nej