Lorensberg

Viktor Rydbergsgatan tre

Exklusiv paradvåning i kontinental atmosfär! 244 kvm på våning 5. Stora sällskapsytor och parkering

  • Pris 16 000 000 kr
  • Area 244 kvm
  • Avgift 8 400 kr
  • Rum 5 rum varav 2 sovrum
  • Våningsplan 5 av 6
  • Hiss Ja
  • Karta
I höjd med Konserthuset reser sig den vackra tegelfasaden och visar stolt upp varför Nationalromantik var en så ofta förekommande byggnadsstil under 1800-talet och i början av 1900-talet. Ekporten med spröjsade glas och fasaddekorationer tar emot storslaget tillsammans med foajén, i sin ovanliga volym och påkostade inredning, vilken ger lite känsla av hotell.

Vi tar hissen till våning fem. Ett mäktigt pardörrsparti med överljus välkomnar.

Våningen om 5-6 rok karaktäriseras av vackra rumsvolymer, djupa dörrvalv och fönsternischer, höga dörröppningar, massiva ekparketter i fiskbensläggning, fotlister, stuckaturer och takrosetter samt inte minst de öppna spisarna. Elegant och strikt med en privat känsla via det höga läget.

Medvetet stort hallrum tar emot med massiv ekparkett i fiskbensläggning och den vackra öppna spisen rikligt dekorerad i vit marmor. Från hallrummet nås även gästtoaletten.

Sällskapsdelen är i originalutförande fyra rum i fil - bibliotek, herrum, vardagsrum och matsal. Idag är väggen mellan de två mellersta rummen borttagen så att en salong om cirka 50 kvm erbjuds i mitten med höga pardörrsöppningar med överstycken mellan rummen. Salongen har ett fönsterparti i djupa nischer samt ett burspråk med utsikter mot bland annat Stadsteatern. Här finns även en öppen spis i mäktigt utförande i vit marmor. Salongen är möblerad med flera sittgrupper. Genomsynen är vacker och ger en harmonisk, lite lyxig känsla.

Biblioteket har ett stort och vackert fönsterparti samt massiv ekparkett i fiskbensläggning som i de flesta rummen i våningen. Idag möblerat med bokhyllor och skrivbord.

Matsalen på andra sidan om salongen rymmer förstås med sina 32 kvm en stor matsalsmöbel för vardagsfester och högtidliga kalas.

Rakt över passagen ligger köket klassiskt mot gården. Här finns våningens tredje öppna spis i funktion. Trevligt placerad vid matplatsen. Köket har en komplett maskinell utrustning samt utgång till en av de två balkongerna mot gården. Intill köket ligger en praktisk tvättstuga med förrådsutrymme.

Master bedroom i andra delen av våningen ligger skönt mot gården och har en mycket stor walk in closet. Denna var tidigare öppen mot hallrummet och utgjorde ursprungligen funktionen som bibliotek. Här finns den andra balkongen mot gården. Rummet kan enkelt återskapas om behovet finns.

Intill finns ett badrum med mycket god volym med bland annat klinkergolv och dubbla handfat.

Till våningen följer en parkeringsplats på gården.

Med Konserthuset, Konstmuséet och Stadsteatern över gatan samt med parker och Vasakyrkan intill, infinner sig den kontinentala känslan omedelbart, mitt i vår vackra stad!

Överlåtelsen sker via förvärv av aktieserie i Fastighetsaktiebolaget Victorhuset. Bolaget har låg belåning och byggnaden är i bra skick.