Lorensberg

Skånegatan trettioett

Exklusiv sekelskiftesdröm i toppskick i eftertraktad Brf

 • Antal rum 4 rok
 • Boarea 145 kvm
 • Utgångspris 11 000 000 kr
 • Månadsavgift 5 091 kr
 • Våningsplan 4 av 6
 • Hiss Ja
 • Karta
Välkommen till den här hänförande vackra hörnvåning med ett av de eftertraktade tornrummen i den ståtliga byggnaden uppförd i sann nationalromantisk anda 1911 på Skånegatan / Burgårdsgatan i omåttligt populära Lorensberg. Våren är här och längst Skånegatan blommar de japanska körsbärsträden på rad.

Den högt belägna våningen stoltserar med välbevarad sekelskifteskaraktär i form av takhöjd om 3,3 meter, vackra stuckaturer, takrosetter, spegeldörrar, fiskbensparkett, djupa fönsternischer och höga fotlister. Här är rum för rum omsorgsfullt renoverade under 2021 och 2022 från golv till tak med exklusiva materialval och gedigen känsla för design. I perfekt balans av å ena sidan vackert och tidsenligt och å andra exklusivt modernt - på de rätta ställena. Det är mitt i staden men ändå så stilla. Ljuvligt ljus med väl tilltagna ljusinsläpp i flera vädersträck. Därtill de otroligt vackra dekorerade fönstren i original i hallrummet samt i de båda badrummen som släpper in ljuset från ljusgården i trapphuset. En så fin och genomtänkt detalj som någon för längesedan visionerat.

Den utmärkta planlösningen erbjuder välkomnande hallrum med gott om förvaring i form av fyra platsbyggda garderober i gammal stil. Bröstpanel är dekorativt på väggarna och bryter snyggt av mot den harmoniska väggen struken i en ljust beige ton. Platsbyggd bänk med förvaring. Gästtoalett (2013) med vägghängd WC och handfat (Villeroy & Boch). Vitt marmorgolv och ljusrosa väggar. Infällda dimbara spotsligts.
På hallgolvet vacker påkostad kalksten som övergår till mörkbrun hårdvaxoljad parkett som mynnar ut i resten av lägenheten. Väggarna är strukna i harmoniska kulörer och som sig bör framhäver de vackra originaldetaljerna i vitt. Alla fönsterpartier har försetts med spotlights och platsbyggda elementskydd. All el har sanerats och frästs in i väggarna.

Trevliga och rymliga sociala ytor. Stort exklusivt kök med köksö och plats för matsalsbord för större middagssällskap och för vardagslyx. Stilfullt och påkostat kök från Marbodal där skåpen harmonierar i samma sorba kulör som väggarna. Handtag från Buster and Punch. Bänkskivan i kalksten pryder generöst både köksbänk och hela köksön som står där som en dekorativ möbel. Exklusiva maskiner från Neff. Induktionsspis och fläkt. I högskåp - ugn, micro och vinkyl med två temperaturer. Integerad helkyl och frys samt diskmaskin. Gott om förvaring och arbetsytor samt städskåp. Två rejäla ljusinsläpp vetter mot breda Burgårdsgatan och dess vackra byggnader. Intill rejält vardagsrum med platsbyggd och inmålad hylla som stilfullt och praktiskt pryder hela den ena väggen. Rummet vetter mot Skånegatan.

Sovrummen är två eller tre om vill. De ligger avskiljt i bostadens andra del. Det mindre passar utmärkt som kontor eller barnrum. De två större sovrummen passar båda som master och har gott om förvaring. Det ena i det charmigt runda tornrummet med fönster både mot Skånegatan och Burgårdsgatan och det andra intill med dekorativt rundat burspråk mot lugna Burgårdsgatan och egen balkong med plats för två. Den mysigt inbyggda och vindskyddade balkongen har infravärme och underbart läge med kvällssol. Mellan de två stora sovrummen finns en enormt charmig passage med inbyggd garderob, inbyggt kassaskåp, heltäckningsmatta och ännu ett vackert dekorativt fönster i original som vetter mot balkongen.

Det stora badrummet (2015) är exklusivt designat av Semren & Månsson. Hexagon klinker i Carrara marmor på golvet och vitt snyggt kakel pryder väggarna. Det finns en tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare, praktiskt arbetsbänk samt två rejäla överskåp för förvaring. Den andra delen har dusch med inkaklade hyllor och glasdörr, vägghängd WC samt handfat med kommod. Stor spegel med belysning från Flos och inkaklad dekorationshylla. Handdukstork och golvvärme förstås. Infällda dimbara spotlight. Infällda högtalare i taket från Bower och Wilkins.

Perfekt våning för paret eller barnfamiljen. Suveränt läge i stan med omedelbar närhet till både idrottsaktiviteter, kollektivtrafiken, evenemangsstråket, restauranger och uteliv, butiker, och grönområden. Med bil tar du dig snabbt ut på E6an och till Landvetter på 15 minuter.

Föreningen är stabil med en låg belåningsgrad och har inga planerade avgiftshöjningar.

Välkommen på visning!
Skånegatan trettioett

Lägenheten:

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Andelstal 4.69 %
 • Lägenhetsnummer 143
 • Uteplats Nordväst, kvällssol

Byggnaden:

 • Byggnadsår 1911
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Internet ComHem
 • TV Kabel-Tv via ComHem
 • Parkering Föreningen hyr ut 12 p-platser. Alt boendeparkering "M" kostar ca 760kr/mån
 • Energiprestanda 118 kwh/kvm och år

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Visningar:

Varmt välkommen att kontakta mäklaren för mer information!
Skånegatan trettioett