Johanneberg

Eklandagatan femtiofyra E

Fulländad funkistvåa med söderbalkong mot grönskan. Eftertraktat läge i en solid och välskött Brf.

 • Antal rum 2 rok
 • Boarea 45 kvm
 • Högsta bud 2 800 000 kr Se budhistorik
 • Månadsavgift 2 914 kr
 • Våningsplan 2 av 4
 • Karta
Fantastisk funkistvåa med söderbalkong i populära Johanneberg. Strax ovan Götaplatsen men ändå med ett stilla lugn njuter denna bostad sitt läge. I 30-talets funktionalistiska anda välkomnas ni till dessa ljusa och väldisponerade kvadratmeter med genomgående planlösning och trivsamt belägen på våning två med söderbalkong. Ett fint boende med mycket charm och karaktär. Bevarade originaldetaljer och optimalt planerad. Söderbalkongen är av det större slaget och här skiner solen större delen av dagen. Här trivs människorna och växterna. Skön utsikt över de svajande träden och föreningens grönskande gård. Generös takhöjd, spegeldörrar, gjutjärnsradiatorer och vackra fönsterbräden i marmor. Vardagsrum med plats för sittgrupp och matsalsmöbel. Fullutrustat kök med matplats för fyra personer. Helkaklat badrum med badkar och handdukstork. En trivsam och charmig lägenhet för en eller flera personer med förkärlek till ett lugnt cityboende i trivsamma kvarter. Två vackra rum som rymmer livet goda. Granne med Näckrosdammen och Carlanderska parken. Omedelbar närhet till butiker och kollektivtrafik. Oerhört välskött och stabil förening som ägt husen ända sedan 1938. Idag en eftertraktad förening med ett renoverat hus. Till lägenheten hör två förråd, ett i källaren och ett på vinden. Trevlig tvättstuga. Cykelrum. Övernattningslägenhet och bastu. Bredband ingår i avgiften. Flexibelt tillträde. Välkomna att leva livet i Brf HSB Ottnaren.

Övrig information:

 • Tillträde enligt överenskommelse
 • Pantsatt lägenheten är pantsatt

Rumsbeskrivning:

 • Den vackra trädgården mellan husen välkomnar på ett trivsamt sätt. Här är det ordning och reda. Välskött HSB-förening sedan 1938. Här trivs man. Två trappor upp i vackert och tidstypiskt trapphus välkomnas ni in i hallen som utgör bostadens nav varifrån alla rum nås. Jackor och skor hängs och ställs av i en funktionell nisch. Massiv ekparkett och väggarna är tidlöst målade i grå ton. Det börjar bra redan innanför dörren. Blicken möter ett påtagligt ljus.

  Den generösa takhöjden tillsammans med givmilda fönsterpartier och utgången till balkongen ger vardagsrummet ett vackert ljusinsläpp och en luftig känsla. Det trivsamma rummets ytor erbjuder bra möbleringsmöjligheter, såväl för avslappnade kvällar som för trevliga sammankomster kring ett matsalsbord eller hörna för avkopplande läsning. Vardagsrummet och balkongen hänger samman i en skön mix när dörren är öppen.

  På den soliga balkongen finns plats för möbler, växter och vänner. Denna plats blir snabbt en klar favorit. Belägen mot grönskan mellan huskropparna blir det en lugn och skön plats där man njuter som allra bäst under vår och sommar mot södersolen. Under den kallare delen går det med fördel att ställa ut en drickaback på kylning och utsmycka med en rogivande ljusslinga framåt vintertid.

  Förbi hallen med sina vackra spegeldörrar når vi det trivsamma köket. Ljust inrett med snickerier i vitt och gott om förvaringsytor i lådor och dubbla överskåp. Utformningen i vinkel optimerar ytan och ger bra med arbetsyta för matlagningsglädje. En trivsam matplats intill fönstret gör sig ypperligt. Laga mat och trivs!

  Rogivande sovrum som tack vare läget gör oss ostörda från stadens brus. Här finns plats för en dubbelsäng, sängbord och byråer. Generöst med förvaringsmöjligheter erbjuds i de två rymliga originalgarderoberna med förvaring från golv till tak. De ljusa väggarna ackompanjeras väl tillsammans med den vackra ekparketten. Bevarade originaldetaljer i den gedigna marmorskivan som återfinns i samtliga fönster. Det höga läget i huset ger att ni kan sova med fönstret öppet.

  Badrummet renoverades i samband med föreningens stambyte 1989. Ljust kakel på väggarna och en beige plastmatta på golvet. Skönt med badkar och varma handdukar. Här ryms även en egen tvättmaskin om man tar ut badkaret. Tvättstugan nås via källaren.

  Det finns en tvättstuga i varje huskropp. 54:ans har även en mattvätt. Tvättider: vardagar 7-21 och helger 10-18.

  Till lägenheten hör ett källar- och ett vindsförråd!

  Föreningen har ett styrelserum som kan användas som gästlägenhet under helgerna. Även bastu finns.

  Ett exceptionellt bra boende i ett av stadens mest eftertraktade områden.

  Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum, närhet till grönskan i Carlanderska parken och Näckrosdammen och ett bra utbud av vardagsservice. Här finns mataffärer, butiker, flertalet mysiga kaféer och restauranger.

  Området är en populär stadsdel för studenter då Johanneberg huserar Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många frilufts-, idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Ett av Göteborgs största friskvårdscenter, Fysiken. Samt Mossens grönområde och idrottsplats med bland annat tennisbana och elljusspår.

  Det mesta nås på promenadavstånd men för den som gärna inte promenerar finns det goda kommunikationsmöjligheter. Busslinje 52 har hållplats nästan direkt utanför. Dessutom finner vi Korsvägen ett stenkast bort. En av Göteborgs största knutpunkter för lokaltrafiken. Härifrån går spårvagnar och bussar som tar dig till i stort sett alla Stadens områden, samt till flera av Göteborgs kranskommuner och Landvetter flygplats.

  Ett bekvämt och centralt boende med god närservice och promenadavstånd till citypulsen där storstadsshopping och sjudande uteliv varvas med stort kulturutbud. Välkommen!
 • Namn HSB Brf Ottnaren 1938 i Göteborg
 • Om föreningen HSB:s Brf Ottnaren har varit bostadsrättsföreningen ända sedan husen byggdes år 1938. Föreningen äger fastigheten Göteborg-Krokslätt 178:1 och därpå tre uppföra flerbostadshus med adresserna Eklandagatan 52 A-E, 54 A-E samt 56 A-E.

  Den totala yta enligt taxeringsbeskedet är 5 345 kvm och består av 117 st. lägenheter som upplåtes med bostadsrätt.

  Genomförda renoveringar:
  1988-1989: ROT-Renovering.
  2004: Tvätt av samtliga fasader och diverse underhåll av entrédörrar, källargångar samt tvättstuga utfördes.
  2004: Installation av en ny cirkulationsstyrd värmepump.
  2007: OVK-besiktning (Obligatorisk ventilationskontroll).
  2007: Målning av fönsterbleck.
  2009: Energideklaration.
  2010: Målning av trappuppgångar.
  2011: Lagning av utvändiga trappor.
  2011: Byte fläktar på taket.
  2014: Renoverades balkongerna (plåtar under balkonger har bytts ut mot underhållsfria cementskivor) samt att husen målades om. Färgen som använts är samma sorts färg som målats på både Vita husets och Operahuset i Sydneys fasader. Taket har tvättats och setts över.
  2015: Spolning av stammar.

  Ekonomi:
  Föreningens ekonomi är MYCKET god. Månadsavgiften till föreningen sänktes år 2015 med 3 %. Samtidigt tecknade föreningen ett gruppavtal med Comhem, där nu digital-TV, IP-telefoni och bredband ingår i avgiften till en kostnad om 190 kr/mån. Tillsammans motsvarar detta en höjning av avgiften på ca 100kr.

  Gemensamma utrymmen:
  Tvättstuga finns i alla tre husen och medlemmarna kan boka tid i valfri stuga (uppgång A). Tvättstugan på nummer 52 är utrustad med tre tvättmaskiner och en torktumlare, ett stort torkrum samt mangel. Mattvättmaskin finns i hus nr. 54.

  Gemensam bastu återfinns i hus 54 A. Bastun kan lånas kostnadsfritt och ska städas efter användande av dem som lånat den.

  Föreningslokal med pentry finns på Eklandagatan 54A och används av vaktmästare och styrelsen. Lokalen kan lånas av medlemmar utan kostnad för fest eller övernattning. Bokbar tid är fredag från klockan 16.00 till måndag kl. 07.00.

  Flera cykelrum (hus 52 samt 56).
  Styr & Ställ har även en hyrcykelstation precis utanför huset.

  Bilplats:
  Boendeparkering finns i området (sträckning S). För mer information om områdets sträckning och priser, gå in på www.goteborg.se/trafikkontoret/

  Kabel-TV / Bredband:
  TV: Grundutbudet för tv ingår i månadsavgiften. Leverantör: ComHem.
  Förening har tecknat ett gruppavtal med ComHem gällande bredband, digital-TV och telefoni.

  Andrahandsuthyrning:
  Uthyrning i andra hand prövas av styrelsen.

  Fastigheten är fullvärdesförsäkrad.

  Teknisk samt ekonomisk förvaltning sköts av HSB.
 • Antal lägenheter 117
 • Tillåter juridisk person Nej
Eklandagatan femtiofyra E

Lägenheten:

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Andelstal 0.834 %
 • Lägenhetsnummer 57
 • Uteplats Rymlig balkong i trivsamt söderläge.
 • Säljarens driftskostnader
 • 350 kr, varav försäkring 150 kr, el 200 kr

Byggnaden:

 • Byggnadsår 1938
 • Byggnadsstil Funktionalism
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Internet Bredband från Com Hem ingår i avgiften.
 • TV Grundutbudet från Com Hem ingår i avgiften.
 • Parkering Boendeparkering för område "S".
 • Energiprestanda 158 kwh/kvm och år

Ansvarig mäklare

Visningar:

Varmt välkommen att kontakta mäklaren för visning.
Eklandagatan femtiofyra E