FJÄLLBACKA

Trädgårdsgatan fem A & fem C

2 skärgårdshus i toppskick i hjärtat av Fjällbacka! Brf med poolträdgård! Säljs i bolagsform!

 • Antal rum 8 rok, varav 4-6 sovrum
 • Boarea 184 kvm
 • Biarea 39 kvm
 • Utgångspris 13 500 000 kr
 • Månadsavgift 8 563 kr
 • Karta
De 2 lägenheterna överlåtes nu tillsammans i bolagsform. Juridisk person och andrahandsuthyrning accepteras. Energieffektiv uppvärmning av husen och poolen.

Njut av livet i två superfräscha, charmiga skärgårdshus i hjärtat av Fjällbacka, på Trädgårdsgatan alldeles bakom kyrkan, med 300 meter promenadavstånd till restauranger, caféer, en mängd butiker, båthamnen och badplatser. Ta en skärgårdstur eller ströva bara runt och se på alla båtar och människor. På Ingrid Bergmanstorg kan du beskåda hennes staty. I dessa fina hus kan 1-2 familjer njuta av ledigheten i lugn och ro eller bo bekvämt permanent. De totalt 3 husen ingår i en bostadsrättsförening om 5 medlemmar (5 lägenheter) och 2 lägenheter av dem överlåtes nu tillsammans i bolagsform. Juridisk person och andrahandsuthyrning accepteras.

DET STORA HUSET är ursprungligen uppfört 1930 samt fint om- & tillbyggt 2014. Det inrymmer en lägenhet i källaren om 38 kvm (ej till salu), samt den stora lägenheten (Nr 1:2) om 144+34 kvm (golvyta 155 kvm), 6 rok, vilken nu är till försäljning. Lägenheten har i första våningen hallrum, garderob och badrum. Rymligt kök från Vedum med en stor gasspis från Ilve, spisfläkt (mekanisk), hel kyl, hel frys samt diskmaskin från Siemens. Matsalen är ett vackert hörnrum med god plats för en rejäl matsalsmöbel. I fil ligger vardagsrummet med braskamin från Contura, öppet mot glasverandan. Precis som det låter är glasverandan omgärdad av glaspartier, med pardörrar till ett soldäck, och är förstås husets ljusaste rum. Tillsammans bildar de tre rummen trevliga och sammanhängande sällskapsytor. Fina snickeridetaljer. Samtliga fönster är charmigt spröjsade och tillverkade av Klings Snickeri AB i Hamburgsund. På golven ligger ett charmigt vitlackat plankgolv. En trappa upp finns ett allrum/sovrum med braskamin och utgång till balkong samt två sovrum och badrum. En rymlig kattvind används faktiskt som ett fjärde sovrum eller gästrum. På andra våningen är plankgolvet svartlackat. I övrigt finns en inredningsbar vind samt stora förrådsutrymmen i källaren, där det även finns tvättmaskin. Pris 9 504 000 kr. Mån.avg 6 081 kr. I månadsavgiften ingår värme, Va, hushållsel, kall- & varmvatten, TV, Bredband (medlem betalar operatör) samt tillgång till gemensamma trädgårdsytor, swimmingpool, parkeringsplats (500 kr/mån) mm.

DET LILLA HUSET är uppfört 2018 (Nr 3:1) om 40+5 kvm, 2 rok + loftvåning, och kallas för Poolhuset då det ligger vid den gemensamma swimmingpoolen. Huset har ett sovloft, med plats för dubbelsäng, men är i övrigt öppet upp i nock med 4,5 meter på ett lustfyllt sätt. På nedre planet ligger en ekparkett och här finns hall med avhängning, sovrum med garderober och plats för en dubbelsäng om man så önskar. Badrummet har dusch, toalett, handfat, tvättmaskin, torktumlare, klinker/golvvärme samt även ett litet fönster. Kök från Vedum med arbetsbänkar i Carraramarmor, spishäll, spisfläkt (mekanisk), integrerade maskiner från Siemens som kyl/frys, diskmaskin samt matplats. Vardagsrummet ligger öppet mot köket och har fina glasade pardörrar ut till terrassen, poolen och trädgården. Fina snickeridetaljer. Samtliga fönster är charmigt spröjsade och tillverkade av Klings Snickeri AB i Hamburgsund. Pris 3 996 000 kr. Mån.avg 2 398 kr. I månadsavgiften ingår värme, Va, hushållsel, kall- & varmvatten, TV, Bredband (medlem betalar operatör), samt tillgång till gemensamma trädgårdsytor, uteplats vid swimmingpool, parkeringsplats (500 kr/mån) mm.

De 2 lägenheterna överlåtes nu tillsammans i bolagsform. Juridisk person och andrahandsuthyrning accepteras.

Totalt 13 500 000 kr (73 370 kr/kvm). Total mån.avg 8 563 kr (558 kr/kvm och år). Totalt andelstal i brf är 42,3864 %.

OM FÖRENINGEN.
Föreningen inrymmer 3 byggnader i mycket fint skick med fina snickeridetaljer. Det tredje huset är uppfört 2015. Det äldsta huset skall målas utvändigt 2022. Samtliga fönster är charmigt spröjsade och tillverkade av Klings Snickeri AB i Hamburgsund. Det äldsta huset har totalrenoverats av Byggnadsfirma Rolf Johansson AB i Hunnebostrand. I övrigt har Mjöbäcks Entreprenad AB utför byggnadsarbetena.

I övrigt finns gemensamhetsanläggningar såsom gemensamma trädgårdsytor, swimmingpool, cykelförråd, sophantering samt 5 parkeringsplatser. För parkeringsplats betalar medlemmen 500 kr/månad. Finns även möjlighet att parkera på gatan.Bergvärmesystem för uppvärmning av de två stora husen medan det lilla huset har luft/luftvärmepump.
Elmätare för avläsning av gemensam förbrukning.
Fastigheten är ansluten till fiberkanal för TV, bredband och telefoni.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad.
Lägenheterna har mekanisk till- och frånluftsventilation.
Fastigheten är ansluten till kommunalt VA.
Ekonomisk förvaltning utförs av HSB Norra Bohuslän.
Föreningen avlönar en person för teknisk förvaltning.

Utöver annonserad visningstid, kan visning erbjudas med kort varsel.

OM FJÄLLBACKA.
På promenadavstånd finns bland annat den populära restaurangen Bryggan Café & Bistro med fantastiskt läge som namnet antyder. Njut av morgonkaffet vid bryggkanten eller av fisk och skaldjur av bästa kvalité på Restaurang Matilda. Fjällbacka Golfklubb erbjuder en naturskön bana med karaktär av semi seaside som passar alla kategorier spelare.

Fjällbacka är ett litet fiskeläge beläget i yttersta kustbandet nästan exakt mellan Uddevalla och Strömstad. Orten som härstammar från 1600-talet har fått sitt namn från det stora berget, fjället, som karaktäriserar samhället. Fjällbackas stadsvapen berättar mycket om samhället förr. Det består av dels en båt symboliserande sjöfarten, två fiskar för fisket samt Merkuriusnålen, vilken ju står för handel. Sjöfarten har i dag en mycket ringa betydelse och även fisket har minskat kraftigt. I dagsläget är den största industrin en plastindustri med omkring 80 anställda. Även handel, hantverk och IT är stora arbetsgivare. Att så kan vara fallet beror till stor del på den kraftiga turistströmmen som på sommarmånaderna styr mot samhället.

Fjällbacka är mest känt för;
- Turistort med mycket gamla anor.
- Ansjovis är ett Fjällbackarecept.
- Ingrid Bergman bodde här då hon var i Sverige.
- Kungsklyftan, en stor klyfta genom Vetteberget.
- En av inspelningsplatserna för Ronja Rövardotter.
- Camilla Läckberg är en av världens absolut största deckarförfattare. Hon debuterade 2003 med Isprinsessan och sedan dess har det kommit ytterligare nio delar i den älskade Fjällbackaserien.
Trädgårdsgatan fem A & fem C

Lägenheten:

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Andelstal 42.3864 %
 • Lägenhetsnummer 3:1 & 1:2
 • Säljarens driftskostnader
 • 2070 kr, varav försäkring 1570 kr, el 500 kr

Byggnaden:

 • Byggnadsår 1930, 1914, 1918
 • Byggnadsstil Bohuslänsk Byggtradition
 • Uppvärmning Bergvärme, luft/luftvärmepump
 • Internet Fiber
 • TV Fiber

Ansvarig mäklare

Visningar:

Varmt välkommen att kontakta mäklaren för mer information!
Trädgårdsgatan fem A & fem C