Lorensbergs Villastad

Lennart Torstenssonsgatan nio

Första takten i den här akten är det välklingande Preludio n. 1

 • Antal rum 1 rok, varav 1 sovrum
 • Boarea 35 kvm
 • Utgångspris 4 725 000 kr
 • Månadsavgift 1 600 kr
 • Våningsplan 1 av 5
 • Karta
Första takten i den här akten är det välklingande Preludio n. 1

Preludio är en italiensk musikterm som betyder förspel. På liknande vis börjar Villa Lorensberg på entrévåningen med dessa två välklingande preludier.

Foajén i Villa Lorensbergs visar omedelbart var i all världen du är. Behagfullt välkomnas du in av det glasade dörrpartiet i ek, granitgolvet, den välvda väggen i Stucco Lustro belyst i vackert släpljus, de ljust målade väggarna och de målade trappräckena. Raka vägen in!

Som en del av en större föreställning erbjuds en brilliant planlösning om 35 kvm med stenlagd terrass om 8 kvm.

Hallrum med golv i grå kalksten, garderober med sidohängda dörrar och kappnisch i ask målad i en kulör likt sand.

Härifrån nås badrummet med vitt blankt kakel i stående format och golv i grå kalksten. I övrigt finns dusch med blandare i borstad nickel från Tapwell, handdukstork, golvstående toalett, infällt handfat i bänkskiva av kalksten från vägg till vägg på vitlackad kommod, spegel med rundad metallram och belysning i rostfritt samt kombimaskin med tvätt/tumlare från Miele. Golvvärme och dimbara spots.

Golvet övergår i vitpigmenterad ek i fiskbensläggning. Golvlister 90 mm höga med rundad profilering och i lika kulör som vägg. Väggar i hall, kök och vardagsrum är strukna i ljust varmgrå nyans. Strömbrytare och eluttag i vitt. Stilrena innerdörrar i varmt ljusgrått och designade dörrtrycken i rostfritt stål. Snygga förnicklade takspottar i hall kompletterar dagsljuset. Hantverksmässigt tryckta tapeter i behagliga mönster och färger i sovrum.

Arbetskök med skåpinredning med köksbänk i grå kalksten med randhuggen kant och förnicklad spotskena ovan, induktionshäll, spisfläkt, ugn med microfunktion, kyl/frys och diskmaskin i obsidiansvart. Fönsterbänkar i kalksten. Blickarna lockas mot den glasade altandörren till den stenlagda terrassen, omgärdad av plantering på sydeuropeiskt vis. En snygg loungemöbel gör livet med en gång skönare att leva.

Köket ligger öppet mot sällskapsytan vilken rymmer både matbord och en sittgrupp. Innanför ligger sovalkoven med plats för t ex en 160 cm bred säng. Fönster i två väderstreck förser med dagsljus.

Preludio n. 1 inreds med ett sinnligt välkomponerat koncept vi kallar Symfoni 1, vilket får ljuset spela huvudrollen, konceptet är lätt men samtidigt omfamnande med sina svagt brutna toner. Det finns en vertikalitet i former samt mjuka nyanser i det vitpigmenterade ekgolvet och den vackra grå kalkstenen. Vi har liknat bostaden och konceptet vid ljuset och dimman vid en näckrosdamm eller en glänta i en skog. Bostaden ska vara lugnet i den anrika stenstaden Lorensberg och materialen hålla över lång tid.

Symfoni 2 är en något djupare variant av Symfoni 1, där vertikalitet och taktilitet går igen, men det ljusa ackompanjeras av varmt honungstonat trä, svalt mörkgrönt kakel och livligare kolmårdsmarmor. En liknelse är att backa in några steg i skogen, in i skogsbrynet. Inredningskonceptet Symfoni 2, vilket är en mörkare version, kan väljas fram till en viss tid i byggprocessen.

Armaturen Star designad av Jonas Bohlin i förnicklat utförande ingår. I hall och i kök finns den i form av spotskenor.
I badrummet är armaturen en variant av Stripe från Örsjö, specialgjord för Villa Lorensberg i rostfritt utförande.
Vattenburen golvvärme överallt.
Till bostadsrätten hör ett förråd om 2 kvm.

Det tar 8 minuter att gå ner till Götaplatsen! Vilket tempo!

De exteriöra och interiöra bilderna på Villa Lorensberg är exempelbilder som skall visa hur byggnaden kommer att se ut samt även visa de båda inredningslinjerna och den atmosfär som de skapar.

De exteriöra och interiöra bilderna på Villa Lorensberg är exempelbilder som skall visa hur byggnaden kommer att se ut samt även visa de båda inredningslinjerna och den atmosfär som vi tror att de kommer att skapa. De visar inte exakt hur det kommer att bli men pekar ändå ut en riktning till hur det kommer att kunna upplevas.
Lennart Torstenssonsgatan nio

Lägenheten:

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Andelstal 6.5757 %
 • Lägenhetsnummer Preludio n. 1
 • Uteplats 10 kvm terrass

Byggnaden:

 • Byggnadsår 2023
 • Uppvärmning Fjärrvärme

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Visningar:

 • Varmt välkommen att anmäla dig här eller ring mäklaren.
  Boka visning
 • Varmt välkommen att anmäla dig här eller ring mäklaren.
  Boka visning
Lennart Torstenssonsgatan nio