Lorensbergs Villastad

Lennart Torstenssonsgatan nio

Sinfonia n. 1 är den första symfonin i vår repertoar med 142 kvm, 4 rok i melodiska klanger.

 • Antal rum 4 rok, varav 2-3 sovrum
 • Boarea 142 kvm
 • Utgångspris 20 590 000 kr
 • Månadsavgift 4 490 kr
 • Våningsplan 2 av 5
 • Hiss Ja
 • Karta
Sinfonia n. 1 är den första symfonin i vår repertoar med 142 kvm, 4 rok i melodiska klanger.

Sinfonia är förstås det italienska ordet för symfoni. Denna välkomponerade kombination av komfort och design är ett efterfrågat nummer.

Foajén i Villa Lorensbergs visar omedelbart var i all världen du är. Behagfullt välkomnas du in av det glasade dörrpartiet i ek, granitgolvet, den välvda väggen i Stucco Lustro belyst i vackert släpljus, de ljust målade väggarna och de målade trappräckena.

Hallrum med golv i grå kalksten, klädhängning i ask målad i en kulör likt sand med läderklädd stång och garderober med sidohängda dörrar. Hallrummet tar hand om allt det praktiska.

Härifrån nås badrummet med vitt blankt kakel i stående format och golv i grå kalksten. I övrigt finns dusch med blandare i borstad nickel, handdukstork, vägghängd toalett, infällt handfat i en toppskiva av kalksten på vitlackad kommod, spegel med rundad metallram med belysning i rostfritt samt tvättmaskin och torktumlare under en stenskiva i grå kalksten från vägg till vägg. Golvvärme och dimbara spots.

Golvet övergår i vitpigmenterad ek i fiskbensläggning. Golvlister 90 mm höga med rundad profilering och i lika kulör som vägg. Väggar i hall, kök och vardagsrum är strukna i ljus varmgrå nyans. Strömbrytare och eluttag i vitt. Innerdörrar i varmt ljusgrått med klart linjeglas och designade dörrtrycken i rostfritt stål. Linjeglas ger till viss del insynsskydd och släpper samtidigt igenom solens strålar. Snygga förnicklade takspottar kompletterar dagsljuset. Handtryckta tapeter i behagliga mönster och färger i sovrummen.

Sällskapsdelen tar sedan hand om passionen med sina 60 kvm med 17 fönsterpartier och funktionerna kök - matsal - vardagsrum.

Köket ligger öppet med skåpinredning i ask målad i en kulör likt sand med köksbänk i grå kalksten med randhuggen kant och förnicklad spotskena ovan. Hel kyl och frys med ismaskin, vinkyl, micro- & varmluftsugn och kaffemaskin i obsidiansvart samt ett stort skafferiskåp med vitrinluckor i linjeglas. I köksön finns en stor induktionshäll med integrerad fläkt, mer förvaring samt den bästa platsen för en buffé. Fönsterbänkar i kalksten.

Från köket via helt glasad dörr nås den stenlagda terrassen om 30 kvm. Den givna platsen för en sommarmiddag.

På andra sidan köksön möbleras ytan förstås med en stor matmöbel. I andra ändan av sällskapsdelen och vid det stora vinklade fönsterpartiet passar en skön soffgrupp passar en skön soffgrupp alldeles utmärkt.

Från köket nås ett av sovrummen med garderober med sidohängda dörrar och två låga fönsterpartier, vara av det ena är helt glasade pardörrar, till terrassen. Rummet nås även från hallrummet. Intill finns ett av badrummen med bland annat badkar och tvättmaskin samt torktumlare. Allt snyggt inrett med vitt blankt kakel i stående format och golv i grå kalksten. I övrigt finns dusch med blandare i borstad nickel, handdukstork, vägghängd toalett, handfat i porslin infälld i stenskiva på vitlackad kommod, spegel med rundad metallram med belysning i rostfritt samt kombimaskin med tvätt/tumlare. Golvvärme och dimbara spots.

Ytterligare ett sovrum nås från vardagsrummet med fönster i öster. Passar bra som till exempel arbetsrum/gästrum. Master bedroom med badrum ensuite ligger lite för sig och har klädkammare samt helt glasade pardörrar till balkongen om 16 kvm. Skönt och rymligt med plats för mer möblering utöver en dubbelsäng. Känslan är lyxhotell.

Denna spänningsfyllda våning ligger i tre väderstreck med sin melodiska planlösning.

Sinfonia n. 1 inreds med ett sinnligt välkomponerat koncept vi kallar Symfoni 1, vilket får ljuset spela huvudrollen, konceptet är lätt men samtidigt omfamnande med sina svagt brutna toner. Det finns halvtransparens i linjeglas, vertikalitet i former samt mjuka nyanser i det vitpigmenterade ekgolvet och den vackra grå kalkstenen. Vi har liknat bostaden och konceptet vid ljuset och dimman vid en näckrosdamm eller en glänta i en skog. Bostaden ska vara lugnet i den anrika stenstaden Lorensberg och materialen hålla över lång tid.

Symfoni 2 är en något djupare variant av Symfoni 1, där vertikalitet och taktilitet går igen, men det ljusa ackompanjeras av varmt honungstonat trä, svalt mörkgrönt kakel och livligare kolmårdsmarmor. En liknelse är att backa in några steg i skogen, in i skogsbrynet. Inredningskonceptet Symfoni 2, vilket är en mörkare version, kan väljas fram till en viss tid i byggprocessen.

Armaturen Star designad av Jonas Bohlin i förnicklat utförande ingår. I hall och i kök finns den i form av spotskenor.
I badrummet är armaturen en variant av Stripe från Örsjö, specialgjord för Villa Lorensberg i rostfritt utförande.
Vattenburen golvvärme överallt.
Till bostadsrätten hör ett förråd om 3 kvm.

Det tar 8 minuter att gå ner till Stadsteatern! Vilket scenario!

De exteriöra och interiöra bilderna på Villa Lorensberg är exempelbilder som skall visa hur byggnaden kommer att se ut samt även visa de båda inredningslinjerna och den atmosfär som vi tror att de kommer att skapa. De visar inte exakt hur det kommer att bli men pekar ändå ut en riktning till hur det kommer att kunna upplevas.
Lennart Torstenssonsgatan nio

Lägenheten:

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Andelstal 18.452 %
 • Lägenhetsnummer Sinfonia n. 1
 • Uteplats 29 kvm terrass

Byggnaden:

 • Byggnadsår 2023
 • Uppvärmning Fjärrvärme

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Visningar:

 • Varmt välkommen att anmäla dig här eller ring mäklaren.
  Boka visning
 • Varmt välkommen att anmäla dig här eller ring mäklaren.
  Boka visning
Lennart Torstenssonsgatan nio