Inom Vallgraven

Södra Hamngatan fem D

Nyproducerad trea om 104 kvm med atmosfär från 1895 och i sprillans nyskick med uteplats i söder!

  • Antal rum 3 rok, varav 2 sovrum
  • Boarea 104 kvm
  • Utgångspris 7 343 800 kr
  • Månadsavgift 3 919 kr
  • Våningsplan 1 av 5
  • Hiss Ja
  • Karta
Med supercentralt läge erbjuder Brf Lilla Torget 2 st nyproducerade lägenheter på Södra Hamngatan 5D! Läget är mellan Stora Hamnkanalen (1622) och det trevliga området kring Magasinsgatan! Lägenheterna ligger i entréplan och vetter med uteplatser i solgasset mot Otterhällegatan.

Öppna den vackra porten på Södra Hamngatan 5 och se en fantastisk portgång. Här rullade hästdroskerna in och vände en gång. Entrén "5B" når du från den fina stensatta gården i lite kontinental stil.

Med sammanlagt fem höga fönsterpartier i söder har lägenheten ett gott dagsljus.

Hallrummet har garderober och kan möbleras med vad du tycker om, t ex ett runt bord i mitten! Här ligger ett fint ekplank som mynnar ut i resten av lägenheten.

Vardagsrummet och köket ligger i en öppen planlösning med tre höga fönsterpartier i söder, vilket ett av dem är utgången till uteplatsen om cirka 4,5 kvm. En solig favorit när andan faller på! Rumsvolymen är behaglig och ger plats åt både en skön soffgrupp såväl som ett större matbord. Mycket trivsamt kök med köksö innehållande induktionshäll, indirekt köksfläkt och förvaring. Väggen bakom är fylld av fin köksinredning från Hagakök med tunn arbetsbänk i komposit. Hel kyl och frys, ugnar, diskmaskin från Siemens samt diskhoar. Vyn från köksön mot fönsterpartierna känns stimulerande. Den öppna planlösningen är dekorerad av stuckaturer och takrosett i original.

Intill ligger det ena sovrummet med ett högt fönsterparti. Rummet kan användas som sovrum alternativt arbetsrum.

Innanför hallrummet ligger det stora sovrummet med access via skjutdörr till praktisk klädkammare.
I passagen utanför sovrummet finns ytterligare klädförvaring i form av tre garderober.

Innanför passagen finner vi badrummet med dusch, handdukstork, toalett, handfat på en kommod som går mellan vägg och vägg, grått klinkergolv och vitt kakel samt dimbara spots. Intill finns en separat gästtoalett och innanför den ligger den egna tvättstugan med tvättmaskin och torktumlare.

Lägenheten har stilrena innerdörrar. Rummen är strukna i brutet vitt. Nya radiatorer i gammaldags utseende förstärker charmen tillsammans med nya fina fönster från Kulturfönster med gammaldags utseende.

Till lägenheten hör ett förråd om cirka 4 kvm.

Atmosfären speglar husets historia från 1895 i kombination med ett helt nytt och modern boende.
Preliminärt tillträde 1 juli.