Linnéstaden

Nordhemsgatan tjugo A

Skapa en ytterst storslagen sekelskiftestrea i ett av Linnéstadens mest expansiva kvarter!

 • Antal rum 3 rok, varav 2 sovrum
 • Boarea 84 kvm
 • Utgångspris 4 995 000 kr
 • Månadsavgift 4 550 kr
 • Våningsplan 2 av 4
 • Karta
Mitt i Linnéstadens mest expansiva kvarter finner vi denna charmiga bostad som kan bli ytterst storslagen!
Idag är lägenheten en väldisponerad sekelskiftestrea med mycket vackra bevarade originaldetaljer; stuckaturer, pardörrar, brädgolv, höga fotlister, takrosetter och bedårande snickerier. Dessutom finns ett tidigare beviljat bygglov (år 2018) för att bygga en balkong mot den mysiga innergården som kan ansökas på nytt med föreningens medgivande, se ritning. Här har du möjlighet att skapa ett hem utöver det vanliga i en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Fastigheten förvaltas väl av en bostadsrättsförening med god ekonomi och med potential för än mer stabilitet genom ev. kommande vindsexploatering.

Ta trapporna i det vackra tidstypiska trapphuset upp till våning 2 (en och en halv våning) . Här välkomnas du av en hall med möjlighet till både avhängning, förvaringsmöbel och mindre möblemang. På golvet ligger en plastmatta.

Rakt fram från hallen nås det vackra vardagsrummet eller kanske den framtida matsalen. Taket pryds med vacker stuckatur och takrosett. De höga fönstren ger ett rikligt ljusinsläpp. Snickerierna är ljuvliga. På golvet ligger en plastmatta (med stor sannolikhet kan det finnas brädgolv under liksom i salongen intill).

Från vardagsrummet, genom ståtliga pardörrar, ligger den sagolika salongen. Ett framtida magiskt vardagsrum med sitt/skrivhörna i burspråket eller kanske ett ljuvligt sovrum. Snickerierna är makalösa! Likaså stuckatur och takrosett. Ljusinsläppet är ljuvligt fint i gaveln. I såväl detta rum som rummet intill har funnits kakelugn, se ritning under dokument. Föreningen kan, om möjligt, medge att rökgångarna iordningställs på ägarens egen bekostnad.

Köket nås från vardagsrummet (framtida matsalen). Även här finns höga vackra fönster som ger rikligt med ljusinsläpp. För den som skulle önska ett kök i öppen planlösning mot matsalen kan väggen utredas i samråd med föreningen. Själva köket kan inredas med mycket förvaring. På golvet ligger en matta (med stor sannolikhet kan det finnas brädgolv under även här).

Längst in i lägenheten och med fönster mot den tysta innergården ligger sovrummet. Möjlighet till bra förvaring finns längs rummets innervägg. Här finns ett tidigare bygglov (från år 2018) för att bygga en balkong mot den mysiga innergården som kan ansökas på nytt med föreningens medgivande, se ritning. På golvet ligger ett laminatgolv (med stor sannolikhet kan det finnas brädgolv under även här).

Mellan köket och sovrummet finns en inre hall ifrån vilken badrummet nås. Ett badrum i fin storlek och med plats för även tvättpelare. Idag är det våtrumsmatta i badrummet (av sådan ålder att renovering är ett behov).

Till lägenheten disponeras för närvarande ett vindsförråd.

Området runt Långgatorna är underbart levande och har omnämnts av bl.a. The Guardian och New York Times som ett av Europas mest spännande. Här finns flertalet restauranger och barer som uppskattas av folk i alla åldrar samt flera små, nischade butiker som t.ex. saluhallen i den gamla brandstationen på Nordhemsgatan. På andra sidan Första Långgatan växer ett helt nytt område med höghus, två nya parker och ett trivsamt hamnstråk.

Bostaden är i renoveringsbehov. Varmt välkomna att skapa ett eget drömboende!
Nordhemsgatan tjugo A

Lägenheten:

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Lägenhetsnummer 00202
 • Säljarens driftskostnader
 • 450 kr, varav försäkring 200 kr, el 250 kr

Byggnaden:

 • Byggnadsår 1889
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Internet ComHem
 • TV ComHem
 • Parkering Boendeparkering (taxa M4, 760 kr/mån) finns på gatorna runt omkring. Det finns också parkerings- och garageplatser i området att hyra, separat kö.

Ansvarig mäklare

Visningar:

 • Varmt välkommen att anmäla dig här eller ring mäklaren.
  Boka visning
Nordhemsgatan tjugo A