Uddevalla Sundsstrand

Västra Sundskogsvägen trettiofem D

I det vackra Bohuslän med nära till service och en imponerande utsikt över hav och land

  • Antal rum 3 rok
  • Boarea 73 kvm
  • Utgångspris 4 500 000 kr
  • Månadsavgift 3 721 kr
  • Våningsplan 1 av 2
  • Karta
Med slående utsikt över Byfjorden och Skageraks västra horisont kan man njuta vädrets makter från den glasade verandan i den förtjusande gavellägenheten på Sunds Terrasser. I denna smakfulla trerumslägenhet upplever man avskildheten så som i en villa med egen trädgård, ca 50 meter över havsnivån. Strax i väster leds pendlare bekvämt på Europaväg 6 till och från Göteborg eller rakt mot Oslo över den snedkabelhängda Uddevallabron med sina två grafiska pyloner elegant tornande i solnedgången.

Då man kommer in i entrén kan man låta barnens lätta fötter springa in över det vitpigmenterade ekgolvet utan att snubbla över en enda tröskel vilket även gör lägenheten praktisk för de som är hjulburna.

Ett vitkaklat badrum med dagljus från öster erbjuder faciliteter för behaglighet och är även platsen för tvättmaskin och tumlare. Med ett balanserande grått klinkergolv dels varvad i mosaik som ram för duschutrymme dels ackompanjerat med stilren inredning från Vedum har man allt man önskar sig.

Från den luftiga hallen tar man till höger in i barnkammarens trygga vrå. Ett utmärkt rum som även kan inredas som arbetsrum för de som jobbar på distans. Obemärkt har ena väggen dessutom en inbyggd garderob med läckra gliddörrar som gör den ljudlös och användbar utan att göra anspråk på utrymme.

Vidare in ger lägenhetens öppna planlösning rymd åt samvaro där vardagsrummet knyts samman med det kulinariska livet i köket från Marbodal. Detta är inrett med Mieles högkvalitativa vitvaror allt i borstat stål. Till höger finns också en vinkyl för den omsorgsfulle finsmakaren.

I direkt anslutning till köket ligger sovrummet med två fönster dels mot norr dels mot öster som kan pigga upp de morgontrötta ögonen med solens glädjande morgonljus. Sovrummet erbjuder riklig plats för dubbelsäng och en förvaringsbänk om så önskas.

Utan stress kan man i den insynskyddade gavellägenheten lugnt glida fram, ta morgonkaffet med sig och i en utandning av hänförelse uppleva de tilltagna panoramafönstren locka sinnet i svävande rörelse ut på terassens mjukt inredda sittplatser. Om sommaren står dessa gliddörrar öppna och bjuder ut i trädgården som ramas in av en nätt Thujahäck. Bortom trädgården finns ett naturområde som sluttar brant ned mot havet och dess krokiga skärgårdstallar skapar ett lugn som vore vi i en Japansk tempelträdgård.

Bostaden är utrustad med smart teknik. Zipscreen i uterummet reagerar automatiskt via en multisensor och rullar ned för att ge svalka. En vacker vit markis även den från Styra rullas in automatiskt då vinden är för hård. De infällda spotlights som stämningsfullt lyser upp lägenheten styrs via wi-fi med tillhörande app. Flera högtalare från Sonos hänger obemärkt placerade för att ge musik åt vardagen. Även en high-tech säkerhetsanordning varnar för brand och är direkt kopplad via kamera och mikrofon till en central som håller koll på hemfriden. Tillhörande lägenheten finns en carport utrustad med laddbox. Här finner man även ett eget förråd som hålls uppvärmt över vinter. Utöver finns tre gemensamma parkeringsplatser precis utanför.

I närmiljöerna finner man flera lustfyllda lekplatser för barnen och ungdomarna kan njuta av en liten idrottsplan för fotboll, handboll eller basket uppe på höjden. I området hittar man också en skojig terrängcykel-bana för de äventyrslystna. Från hemmet är det nära till strandbad och via den mysiga gångvägen till Lindesnäs brygga kan man lätt hoppa på Skärgårdsbåten.

Service hämtas bäst från Torp köpcentrum tio minuters bilfärd över bron. Här finner man alla de stora kedjorna så inget kommer fattas en varken livsmedel eller övriga bruksvaror. Men saknas det ändå mjölk en sen kväll så ligger det en 24/7 butik alldeles nära fastigheten som en räddaren i nöden. Förskola finns i området och en grundskola planeras framöver. Vårdcentral finns tio minuters färd bort i Ljungskile som även är en knutpunkt för kollektivtrafikens tåg och bussar.

Det här är hemmet mitt i Bohusläns natursköna kulturlandskap med kor och frigående kalvar betande under de åldriga ekarna. Havet ligger brusande inför dig och en lägenhet som är det senaste inom modern inredning och arkitektur. Här kommer du finna både sinnesron på landet samtidigt som närheten till de livfulla storstäderna finns bara någon timma bort.

Ni välkomnas varmt till något alldeles utöver det vanliga. Ett magiskt hem.