Lindholmen

Karlatornet Lgh 6408

Med rätt New York-känsla erbjuder vi en studio på 54:e våningen i helskönt utförande med 54 kvm vyer

 • Antal rum 2 rok, varav 1 sovrum
 • Boarea 53.5 kvm
 • Utgångspris 6 350 000 kr
 • Månadsavgift 3 993 kr
 • Våningsplan 54 av 73
 • Hiss Ja
 • Karta
Lgh 6408 är en studio på 54:e våningen i helskönt utförande om 54 kvm med helt nytt tänk! Börja ditt nya liv här!

Förvärva en lyxig studio i öppen planlösning med påtaglig hotellkänsla, fantastiska fönsterpartier från golv till tak med vackra vyer över stan och hamninloppet samt med vattenburen golvvärme. Automatiska solskydd på insidan av fönstren reglerar inomhustemperaturen.

Med den exklusiva inredningen finns trivseln redan här. Snyggt kök från HTH utrustat med integrerade maskiner och hållbara material. Luckorna är släta med grepplister och målade i en sober mellangrå kulör. Arbetsbänkar och stänkskydd av kvartskomposit, Induktionshäll samt kolfilterfläkt (dold i överskåp), kompaktugn (kombinerad varmluft/micro). helintegrerad kyl/frys och helintegrerad diskmaskin. När du inte vill laga maten själv beställer du upp roomservice från hotellet eller tar hissen ner och utforskar Karlastadens breda utbud.

Badrummet har väggar och golv av ljus granitkeramik, duschvägg i glas och detaljer i krom som duschblandare från Hansgrohe, Raindance Select S 120 3 jet handdusch 150 cc, vägghängd vit toalettstol, handfat i vitt porslin med blandare från Hansgrohe och handduksstång i underkant, unikt spegelskåp med belysning nedtill samt vägguttag i skåp, handdukstork och kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Badrummet har komfortvärme medan golven i övrigt har vattenburen golvvärme samt vitlaserad ekparkett.

Fönster som vetter åt söder, väster och öster utrustas med semitransparenta solskydd på insidan. Solskydden åker per automatik ner när solen ligger på för att hålla nere inomhustemperaturen. Det är även möjligt att styra solskydden manuellt.

Lägenheterna i Karlatornet värms upp av vattenburen golvvärme. Ett centralt kylsystem finns i huset för att skapa ett behagligt inomhusklimat och ett aggregat i respektive lägenhet kommer förse den med kyla. Värme och kyla kommer aktivt att jobba för att hålla en behaglig inomhustemperatur utan att du behöver göra något. Det är även möjligt att reglera temperaturen manuellt via en termostat inne i lägenheten. I badrummen finns eldriven komfortgolvvärme som styrs manuellt via en separat termostat.

Lägenhetens ventilation kommer att ske via ett FTX-system. Förkortningen FTX står för från- och tilluftssystem med värmeväxlare. Lägenheterna värdras via antingen balkong eller en fullhög vädringslucka.

Studion ligger i Twisten – Karlatornets karaktäristiska mittendel där ingen planlösning är den andra lik. Det är en fullt utrustad bostad med öppen planlösning och alla bekvämligheter. Läs mer om inredningen i "Material & inredning".

I månadsavgiften ingår värme, medlemskap i bilpool, utvändig fönstertvätt, tillgång till gemensamma faciliteter samt gym i hotellet. Tillgång till hotellservice och spa erbjuds mot tilläggskostnad.

Inflyttning är prel april 2024.

På våning två kommer ett gym byggas för boende att tillgå. Medlemmar kommer även ha möjlighet att boka behandlingar i hotellets spa. Karlatornet kommer även att erbjuda lobby med reception, takterrass med trädgård och ytor för umgänge och avkoppling, bokningsbart kök i anslutning till takterrassen, skötselrum för hunden samt bio-/aktivitetsrum. Det kommer att finnas flera restauranger, caféer och barer i Karlastaden, som komplement till det utbud som redan finns på Lindholmen.

Under hela Karlastaden kommer det att finnas ett parkeringsgarage i två plan med plats för både bilar och cyklar. Parkeringsplats kommer kosta ca 2 500 - 3 700 kr/månad beroende på val av abonnemang. Kösystem kommer upprättas, vissa lägenheter upplåts med garageplats. Medlemskap i bilpool ingår i månadsavgiften.

Karlatornet blir med sina 245 meter och 73 våningar Nordens högsta byggnad. Lägenheterna utgår från ett modernt helhetstänk med noga utvalda material och genomtänkta planlösningar där utsikten står i fokus. Fönster från golv till tak, eleganta förvaringslösningar och tidlösa material förhöjer känslan. Här kommer du att leva i en ny och spännande stadsdel med allt från restauranger och caféer till bio och spa i samma byggnad! Högt över Göteborg med utsikt över hav och land ligger Karlatornets skybar. Med restaurang, lounge och utsiktsplats på våning 69 blir detta en unik miljö för speciella tillfällen och en självklar attraktion för alla som besöker staden. Läs gärna mer om projektet på www.sernekebostad.se/hitta-bostad/vara-omraden/karlastaden-goteborg/karlatornet

Placeringen på Lindholmen gör att dess siluett kommer vara synlig både från älven och från stadens centrum. Med sina 73 våningar rymmer Karlatornet 611 lägenheter, hotell, kontor och skybar. Byggnationen av tornet blev också startskottet för den nya stadsdelen Karlastaden. Bostäderna finns i olika storlekar, allt från smarta ettor på 25 kvadratmeter till lägenheter på tre våningar och nästan 400 kvadratmeter. De flesta av bostäderna ingår i någon av de fyra bostadsrättsföreningarna. Längst ner finns Studio Apartments och högst upp ligger Penthouse som upplåts med äganderätt.

Informationen ovan är tagen från föreningens ekonomiska plan samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Vi som mäklare och Ahre Villor & Våningar ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta. Föreningsinformation finns att hitta på Sernekes hemsida: www.sernekebostad.se/hitta-bostad/vara-omraden/karlastaden-goteborg/karlatornet
Karlatornet Lgh 6408

Lägenheten:

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Andelstal 0.447 %
 • Lägenhetsnummer 6408
 • Säljarens driftskostnader
 • 528 kr, varav el 350 kr, VA 178 kr

Byggnaden:

 • Byggnadsår 2024

Ansvarig mäklare

Visningar:

Varmt välkommen att kontakta mäklaren för mer information!
Karlatornet Lgh 6408