Eriksberg

Ödmansgatan två C

Konstnärsrenoverad elegans i landshövdingehus med grön innergård i Sannegårdens vackra parkdistrikt

 • Antal rum 2 rok
 • Boarea 32 kvm
 • Utgångspris 1 995 000 kr
 • Månadsavgift 2 532 kr
 • Våningsplan 1 av 4
 • Karta
Mellan sekelskifteskvarteren ligger detta landshövdingehus med lummig innergård i Sannegårdens vackra parkdistrikt. Den konstnärsrenoverade ombyggda tvårummaren påminner om innerstadens elegans med slipade brädgolv, strama takrosetter och smygar med marmorbräda från 30-talets gedigna inredningsdetaljer.

Med endast 1 kilometer till närmsta färjeläge kan man ta cykeln med sig och stämma träff med vänner eller ta ett arbetsmöte mitt i centrum på mindre än 15 minuter. Var i staden har man lika nära till Mariaplan såsom till Brunnsparken? Adressen är dessutom bara ett stenkast från Lindholmens vetenskapscentrum.

Med Lundbytunneln strax under området, tar man sig snabbt ut ur stan med bil i alla riktningar. Vare sig man ska till öarnas salta havsbad eller om man ska resa till huvudstäderna i norr, söder eller öster kan man inom några få kvarter trycka gaspedalen till maxfart. Nattliga äventyr som avslutas med lokaltrafikens transport nås via Eketrägatans knytpunkt endast en kilometer bort längs med Gamla Lundby kyrka och de byggnadsvårdade villornas körsbärsträdgårdar.

Lägenheten njuter därmed alla fördelar av att vara centralt belägen med närhet till innerstadens caféer och restauranger och är samtidigt placerad avskilt och stilla från kroggästernas glädjerop på helger och festligheter.

Redan i porten kallas man in på gården av mysiga bersåer för trevliga stunder med en älskad. Doftande buskar av Syrén och storslagen Rhododendron varvas med lekplats där grannbarnen kritat upp hopphagar eller leker kull på gräset. Lägenheten ligger en halv trappa upp i den välskötta Brf Ödmansgatans ekologiskt upprustade fastighet.

Nyckeln in är den sobert inredda hallen med väggar i en andaktsfullt grå nyans. En lamprosett i stilfulla cirklar utan krusiduller ger välkomnandet en klassisk värdighet. Klädhängaren erbjuder en fabrikskänsla i gjutjärn som ett eko från forna tiders arbetarbostad.

I strax förlängning bjuds man in i det lilla, men märkligt rymliga badrummet. Det vitglaserade kaklet är satt i halvförband för att ge rummet ett livfullt spel. De diskreta fogarna gifter sig mjukt med de ljusgrå hexagonerna från Höganäs klinkergolv. Silverlinjen upprepas i kommoden och genom kromade blandare från Gustavsberg. Ett mondänt attribut är den bakgrundsbelysta spegeln från Svedbergs. Golvvärme och dimmer är naturliga bekvämligheter.

Det omsorgsfullt framtagna originalgolv som löper genom hela bostaden är behandlat med rökpigmenterad bets och har fått en kärleksfullt handslipad yta för rustikt eldig effekt.

Optimalt planerat ligger vardagsrummet i söderläge. Med sin öppna planlösning för det tjusiga Kvänumköket i bärnstenslackad ek pryds vardagssysslorna med bänkskiva av tidlös Kinnekullesten. Som ett rum för både inspirerande samvaro och fokuserad läsning är överskåp i kök utelämnade för att ge luftig plats åt tanke. Istället berikas köket med en enkel dekorativ hylla som har dimbar belysning över arbetsbänk. Det vackert kalkvita taket centreras av den klarsynt funkisformade lamprosetten och de välvda avsluten är neddragen i en balanserande bård.

Strängt sammanhållet leder väggarna sidenmatt ögat likt en vältecknad linje av blyerts in i sovrummet som ligger mot norr, ut till den vilsamt grönskande innergården. Passligt stort för dubbelsäng och klädskåp är detta en plats för drömmarnas chanser. Finurligt installerat finns även en öppen klädhängare i en för lägenheten återkommande fabriksstil.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd.

Denna nätta tvåa har möjlighet att erbjuda hem för såväl nyutexaminerade studenter såsom förälskade par som söker sin första bostad. Då läget även är perfekt för pendlande till närliggande idyller samtidigt som läget är bland de mest centrala kan bostaden erbjuda en fristad som övernattningslägenhet.

Varmt välkomna att uppleva denna lilla elegans till unikum.
Ödmansgatan två C

Lägenheten:

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Andelstal 2.83 %
 • Lägenhetsnummer 12
 • Säljarens driftskostnader
 • 450 kr, varav försäkring 200 kr, el 250 kr

Byggnaden:

 • Byggnadsår 1938
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Internet ComHem alt. Telia Fiber (obligatoriskt tillägg om 299 kr/mån tillkommer i månadsavgiften)
 • TV ComHem alt. Telia Fiber
 • Parkering I föreningen finns 4 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 350 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga platser. Det finns fri parkering på gatan runt huset.

Ansvarig mäklare

Visningar:

 • Varmt välkommen att anmäla dig här eller ring mäklaren.
  Boka visning
Ödmansgatan två C