Kungshöjd

Järntorgsgatan sex

Ypperlig möjlighet till en trea i det schangdobla bostadshus som växer fram vid foten av Kungshöjd

 • Antal rum 3 rok
 • Boarea 70 kvm
 • Pris 6 255 000 kr eller bud
 • Balkong Ja
 • Månadsavgift 3 863 kr
 • Våningsplan 6 av 7
 • Hiss Ja
 • Karta
En ljus och förnämlig trea nära Järntorget, med det bästa inom nytänkande inredningsdesign och som ligger på sjätte våningen med balkong i sydvästligt läge, finns nu att förvärva på ritning i detta schangdobla bostadshus som växer fram på Gulins Fastigheters anrika tomt vid foten av Kungshöjd.

Nyproduktionen säljs på överlåtelseavtal.

Mitt i Göteborgsmyllrets restaurang-tätaste stadsdel, I udden av Pustervik byggs ett ovanligt ambitiöst och sällsynt vackert bostadshus som ska pryda kajen längs med Rosenlundskanalen mitt emot Feskekörka. Man kan redan skönja dess fasader av mjukt nyanserad natursten, dels säckskurat och dels gult borstat tegel i harmoni med kulturbebyggelsen i närområdet. Fasadmaterialen är valda dels för sin naturliga fägring dels för att de är hållbara och kommer åldras med elegans. Säckskurat tegel kan man till och med se som en patineringsmetod för att uppnå en atmosfär att huset redan mött tidens tand likt en åldrad porslinsytas anspråkslösa elegans. Denna teknik används flitigt på äldre tegelhus i Danmark och fasaden blir därmed en klang av den närhet vi har till vår beundrade granne. Det är med stolthet man bygger i en filosofi att förena klassisk Göteborgsarkitektur med en nytänkande välformulerad struktur där nytt och modernt gestaltar sig i gediget och högkvalitativt.

Med Pusterviksbron i ryggen går man ett drygt kvarter ned i riktning mot Järntorget. Där finner man port nummer sex mitt emot den historiska biografen Draken som blivit navet och emblem för Göteborgs Filmfestival och besöks varje år av världens främsta filmregissörer och skådespelare. Gatuplan på båda sidor om Järntorgsgatan 6 kommer hyras ut till butiksinnehavare, krögare och i hörnet en frisörsalong för förnyad spänning i livet och säkerligen de senaste spektakulära nyheterna i kvarteret.

Man leds in genom en smakfull entré med ovanliga detaljer så som stilfulla armaturer för belysning, mörkbetsad räfflad ekpanel som intressanta accenter och trappor i varierat grå och gräddvit Terasso. Man kommer ta hissen upp till högsta våningen strax inunder takets flärdfulla penthouse.

Då man träder in i denna snart färdiga våning möts man av ett underbart ljusflöde genom de sex särskilt stora fönstren och en hög glasad balkongdörr något som gör denna hörnlägenhet helt exceptionellt ljus. Balkongen som är fyra kvadratmeter stor vetter mot söder och man kommer förmodligen kunna skönja över hustaken upp mot Masthugget på Stigberget.

Lystern av det reflekterade ljuset kommer även från det vitpigmenterade enstaviga ekgolv som pryder hela lägenheten. I hallen finner men garderober och städskåp från ett gediget svenskt snickeri som levererar den fasta inredningen åt byggnationen.

Från hallen kommer man till badrummet som visar på den omsorg man ägnat inredningsdesignen för att skapa detta unika boende. Badrummet går i milda sandfärgade nyanser med granitkeramik i beige på golvet och väggkaklet är dels spännande böljande former och dels stavformat kakel. Mattslipad kalksten eller vitpigmenterad ek utsmyckar arbetsbord och stilrena armaturer för lampor och blandare fungerar i silverfärgad kontrast till de varma tonerna i övrigt. Takdusch med glasvägg och vägghängd wc och handfat med skåp från Svedbergs ger rummet prakt. Hylla bakom wc i kalksten och ovan denna en kommod. Handdukstork även denna från Svedbergs. Spegel med belysning på vardera sidan från Örsjö belysning. Tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

Vardagsrummet inviterar direkt från hallen i ett sydvästligt läge och karaktäriseras av en luftig rymlighet med anknytning till lägenhetens alla rum. Med balkongen i förlängning och det öppna köket i andra ändan får våningen att kännas extra tilltagen. Nyanserna går i det brutna vita, via kitt-grå till kökets brända ekbets. Detaljerna känns påkostade så som de profilhyvlade golvlisterna och de tjusiga inramande träpanelerna runt om fönstren samt deras mattslipade grå kalkstensfönsterbrädor med välvda hörnen.

Master bed room på femton kvadrat ligger med fönster åt väster och har utrustats med två garderober. Här finns rikligt plats för en dubbelsäng. Det intressanta med de unika lösningarna i våningen är hur arkitekturen transformerar vardagsdetaljer till något annorlunda. Alla fönster är något större än vanligt och har en låg brösthöjd på bara 60 cm. Det gör att när man öppnar fönstret upplever man lite av den sydeuropeiska stämning eftersom sådana stora härliga fönster längs Boulevarderna är vanligare.
Det nättare sovrummet på nio kvadrat har fönster ut mot balkongen och har även det utrustats med två garderober.

Köket ligger i våningens charmigaste hörn med utsikt över Järntorget, Folkets Hus och Masthuggskajen. Här kan man njuta frukosten till en uppvaknande stadspuls med fönster i två riktningar, söder och väster. Köksinredningen är smäcker med mörkbetsade under- och högskåp av ekfanér och ljusa blekgrå överskåp. Kyl och frys, diskmaskin, induktionshäll och inbyggd ugn med pyrolys från Siemens. Diskho i rostfritt stål, underlimmad bänkskivan i mattslipad kalksten med stänkskydd även den av kalksten. En mjuk ledbelysning finns under överskåpen.

I fastigheten finns det garage och ett källarförråd tillhörande lägenheten. Man får ställa sig i kö för att få en garageplats. I grannfastigheten finns dock garageplatser man kan hyra per månad. Det finns också ett cykel- och barnvagnsförråd på innergården som är torrt men ej uppvärmt. Innegården är gemensam med undantag för marklägenheternas uteplatser.

Den här våningen är påkostat inredd utan fula kompromisser och kommer stå klar för övertag i oktober/november 2023. Här har man möjlighet av bli en del av den kulturarkitektur som växer fram med omsorg om kvalitet och hållbarhet med en ädel vision om långsiktighet, i kontrast till andra nybyggen i området. Gulins Fastigheter och Sverigehuset skapar tillsammans en diamant i bostadsform som kommer hålla i stil lång tid framöver.

Byggnationen är pågående. Invändiga fotografier kommer att publiceras under våren.
Säljaren har förvärvat bostaden genom upplåtelseavtal mot bostadsutvecklaren. Säljaren har aldrig bott i bostaden. Enligt bostadsutvecklarens gällande regler kommer säljaren att tillträda lägenheten preliminärt oktober/november 2023. Köpare av bostaden förvärvar bostaden genom överlåtelseavtal med tillträde först efter säljarens tillträde. För vidare information kontakta ansvarig mäklare.

Varmt välkomna.
Järntorgsgatan sex

Lägenheten:

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Andelstal 1.6904 %
 • Lägenhetsnummer 06-1603
 • Säljarens driftskostnader
 • 1 450 kr, varav försäkring 250 kr, el 800 kr, VA 400 kr

Byggnaden:

 • Byggnadsår 2023
 • Internet Telia Triple Play (ingår i månadsavgiften)
 • TV Telia Triple Play
 • Parkering Preliminärt 21 parkeringsplatser i garage. Separat kö.

Visningar:

Varmt välkommen att kontakta mäklaren för mer information!

Är du intresserad av detta hem?

  Järntorgsgatan sex