Lorensberg

Johannebergsgatan tjugoåtta

Extremt tilltalande sällskapsvåning om 229 kvm, 6 rok i hög internationell klass med superbt läge!

  • Antal rum 6 rok, varav 4 sovrum
  • Boarea 229 kvm
  • Balkong Ja
  • Månadsavgift 8 648 kr
  • Våningsplan 1 av 5
  • Hiss Ja
  • Karta
Extremt tilltalande och nyrenoverad sällskapsvåning med 4 vackra rum i fil med spegelskjutdörrar och en enkel spegeldörr emellan, 3 badrum, 2 en suite bathroom samt 1 separat badrum, enastående kök, två gårdsbalkonger och två franska balkonger ut mot Näckrosdammen. Stilrena stuckaturer och vackert mild takmålning i original. Takhöjden är nära 3 meter.

Johannebergsgatan 28 ligger en bit in på denna rofyllda återvändsgata. Fasaderna vänder sig mot solen i sydväst. Entrén och trapphuset är som en egen sagoberättelse från tiden. En smidesgrind har "anno 1916" som dekoration. Portgången har valvat tak i gotisk form med dekorationsmålningar.

Våningens entrédörr har sin alldeles speciella form med tre bågar i överkant.

Hallrummet har en välkomnande volym. Den brunbetsade holländska parketten mynnar ut i våningen. Några originalparketter har brunbetsats för att ge den konsekventa harmonin.

Ett av vardagsrummen har två höga fönsterpartier, varav det ena öppnas till en fransk, välvd balkong. Rummets volym medger möblering av soffgrupp, matsalsmöbel och flygel. Detta är det andra av rummen i fil.

Det första rummet i fil har en mycket vackert formad öppen spis i funktion och används som sovrum. Härifrån bjuds en makalös genomsyn i de fyra rummen.

Det tredje rummet i fil har ett kassettak med originalmålningar och två höga fönsterpartier, varav det ena öppnas till en fransk, välvd balkong. Rummet är möblerat med en bekväm soffgrupp. Skjutdörrarna emellan rummen har sina mässingsbeslag välbevarade.

Via en enkel spegeldörr når vi det fjärde rummet i fil med ett vackert fönsterparti mot gatan och lika sagolik genomsyn åt andra hållet. Rummet är möblerat med en dubbelsäng och annan möblering. Direktaccess till högklassiskt badrum en suite.

I passagerummet mellan sällskapsrummen och gårdsrummen ligger gästbadrummet och intill ett separat utrymme med tvättmaskin och torktumlare från Bosch.

Stilrent, exklusivt kök, "Selected by Canadaköket" har köksinredning i brunt med arbetsbänkar i svart granit. Induktionshäll, ugn, micro från Gaggenau samt kyl/frys och vinkyl från Liebherr. 2 toppmatade, integrerade diskmaskiner från Fisher & Pykel. Utgång till gårdsbalkong.

Innanför köket ligger två rum mot gården. Det ena är ett master bedroom med direktaccess till ett exklusivt badrum en suite och utgång till gårdsbalkong. Det andra rummet var tidigare gym men används idag som arbetsrum.

Våningen har genomgått en omfattande renovering med bland annat ny el, ny vvs, s k tysk ljudisolering i en del väggar, en del undergolv flytspacklats för plana golvytor, 3 nya badrum, nytt kök samt nya ytskikt.

Till våningen hör ett förråd i källaren samt ett förråd på vinden.

Våningen passar bra för människor som vill bo i en historisk, vacker miljö och vill bevara den gamla arkitekturens livsbejakande atmosfär mitt i en stad som sakta börjar ta en ny form med mer plats för människor och en levande stadskärna. Nära grönområden som Näckrosdammen, Vasaparken samt Trädgårdsföreningen med park- och alléstråket vid vallgraven. Mitt i det nya Göteborg och stadens kulturella centrum med affärer, caféer, restauranger och service på promenadavstånd.

Utmärkta kommunikationsmöjligheter med både spårvagnar och bussar. Snabbt ut på vägsystem som E6, E20 och riksväg 40 mot Landvetter. Kort sagt, kommunikationer åt världens alla håll.

Lågt belånad förening i stambytt byggnad.ALLMÄNT OM NATIONALROMANTIKEN
Under 1910-talet avlöses den tidigare rådande jugendstilen av en ny arkitekturstil som kallas nationalromantik. Gradvis ersätts jugendstilens mjuka former som anses konstlade, av en ”äkta och ärlig” arkitektur grundad i äldre svensk byggnadstradition. Nationalromantiken växer fram som en nationalistisk gren av romantiken och förekommer i de flesta länder från sent 1800-tal, framförallt inom konst, litteratur och musik. I Europa kulminerar det tidigare oroliga läget i Första världskriget 1914-1918 och de flesta europeiska länder utvecklar sin egen nationalromantiska stil. Nationalromantiken bygger på en romantisk vurm för den genuina, trygga och välkända inhemska byggnadskulturen. I Sverige framhävs den egna hembygden och Gamla stan, Visby och Vasaslotten ses som inspiration, samtidigt som äldre medeltida byggnader och detaljer mäts upp. Stilen inspireras även av tyska, danska och engelska förebilder. Exempel från denna period är Skansens grundande liksom Nationalmuseet i Stockholm.