Lorensberg

Berzeliigatan tjugosex

I vackert sekelskifteshus erbjuds 6 rok, 160 kvm med gästtoalett och två balkonger samt egen p-plats

  • Antal rum 6 rok, varav 2-3 sovrum
  • Boarea 160 kvm
  • Pris 13 950 000 kr
  • Balkong Ja
  • Månadsavgift 4 733 kr
  • Våningsplan 4 av 6
  • Hiss Ja
  • Karta
Elegant sällskapsvåning om 6 rok, 160 kvm på fjärde våning i vacker sekelskiftesbyggnad med 3,25 meter i takhöjd. Våningen inrymmer 3 sällskapsrum, var av det ena med utgång till balkong med morgonsol, 2 sovrum, walk-in-closet, badrum, gästtoalett, stort kök med utgång till balkong med eftermiddagssol, vacker stavparkett, höga profilerade fotlister, snygga elementskydd, fönsterbräden i granit, vackra spegeldörrar med trycken i mässing samt takrosetter och fungerande öppen spis. Till våningen hör en parkeringsplats, vilken ingår i månadsavgiften. Laddstolpar för elbilar är nyinstallerade. Byggnaden är grundförstärkt. Brf med god ekonomi.

Med Paris som förebild har Berzeliigatans byggnader givits förträdgårdar och så pass kontinental bredd att även en allé beretts plats. Den mäktiga hörnbyggnaden på No Tjugosex sprudlar av Jugend. Stadsplanen är från 1884 och huset från 1906. Den representativa flärd som en gång fanns är återskapad och behagligt utmärkande. Arkitekten var Hjalmar Cornilsen.

Den vackra entrén med pardörrar i ek, bär stolt på den utstrålning originalet har. Fasettslipade glas, utskurna dekorationer i dörrspeglarna och mönstret i fasadstenen ovan med No 26 i guld. Några steg in möter vindfånget upp i fortsatt välbevarat original med bland annat bröstningar hela vägen in till hissen. Ta den vackra hissen till våning fyra. Där markerar en hög entrédörr sekelskiftets ideal och stil. Dörren är en nytillverkad säkerhetsdörr i lika utseende som originalet.

Hallrummet har golvklinker. Här finns plats för avhängning och även praktiskt med den separata gästtoaletten. Vi går in i sällskapsdelen vilken består av tre sällskapsrum med ett brett valv emellan - vardagsrum och matsal i öppen planlösning. Takhöjden på 3,25 meter ger en angenäm rumsvolym och samtidigt en vacker påminnelse om hur vi byggde bostäder förr i tiden.

Köket ligger klassiskt mot gården och har utgång till gårdsbalkongen med eftermiddagssol. Köket har gott om förvaring i skåpinredningen och är utrustat med spishäll, spisfläkt, diskmaskin, kyl/frys och ugn.

Innanför köket, i före detta kökstrapphuset ligger ännu ett sovrum.

Master bedroom har en egen walk-in-closet.

Badrummet nås från vardagsrummet och klädkammaren och är inrett med toalett, handfat, dusch och badkar. Innanför badrummet finns tvättavdelning med förvaringsutrymmen.

Våningen passar bra för människor som vill bo i en historisk, vacker miljö och vill bevara den gamla arkitekturens livsbejakande atmosfär mitt i en stad som sakta börjar ta en ny form med mer plats för människor och en levande stadskärna. Nära grönområden som Näckrosdammen, Vasaparken samt Trädgårdsföreningen med park- och alléstråket vid vallgraven. Mitt i det nya Göteborg och stadens kulturella centrum med affärer, caféer, restauranger och service på promenadavstånd.

Utmärkta kommunikationsmöjligheter med både spårvagnar och bussar. Snabbt ut på vägsystem som E6, E20 och riksväg 40 mot Landvetter. Kort sagt, kommunikationer åt världens alla håll.

Stenstaden i Göteborg är fantastisk på många sätt. Det är en av de bäst bevarade stadsmiljöerna i Sverige från perioden 1870-1920, år då det borgerliga samhället hade sin höjdpunkt och dagens storstäder växte fram. För att hitta dess motsvarighet måste man jämföra med Boulevarderna i Paris, Berlin och Ringen i Wien med flera platser.