Inom Vallgraven

Lilla Torget ett

Exceptionellt vacker och modern nyrenässansvåning med inredning i hög internationell klass!

 • Antal rum 3 rok, varav 2 sovrum
 • Boarea 83 kvm
 • Pris 7 950 000 kr
 • Balkong Ja
 • Månadsavgift 3 630 kr
 • Våningsplan 2 av 7
 • Hiss Ja
 • Karta
Välkommen till denna unika våning med en oslagbar kombination av historisk charm, modern exklusiv elegans och byggnadens högsta takhöjd - en rymd som måste uppelvas på plats.
Den attraktivt belägna fastigheten på Lilla Torget 1 uppförd 1853 genomgick en omfattande totalrenovering år 2013 med ett imponerande resultat. Renoveringen har bevarat fastighetens nyrenässanskaraktär samtidigt som den har moderniserats till dagens standard av extremt hög kvalité och storslagen klass. Höga bevarandekrav har präglat renoveringen, både exteriört och interiört, och resultatet är en bostad där varje detalj är vackert renoverad och noggrant bevarad. Belägen i hjärtat av staden, omgiven av ikoniska platser som Lilla Torget och Stora Hamnkanalen, är detta en exklusiv adress för den kräsna köparen.

Fastighetens olika entréer från Södra Hamngatan 5 och Lilla Torget 1 ger en känsla av storhet och för tankarna till svunna tider. Det ståtliga trapphuset välkomnar dig till en korridor med en privat atmosfär och i kombination med den dämpande heltäckningsmattan ger det en upplevelse av exklusiv hotellkänsla. Den rymliga hissen med sittplats för två tar dig upp till andra våningen. Bakom den imponerande entrédörren öppnar sig en bostad med en unik förening av nyrenässans original och exceptionellt modern inredning.
Hallrummet möter upp med platsbyggd förvaring, kapphylla och sittbänk. Vackra nyslipade ekparkettgolv i original mynnar ut i sällskapsvåningen.
Den storslagna planlösningen erbjuder tre pampiga rum i fil, sex fönster i rad och en balkong med pardörrar bidrar till den exklusiva känslan. Därtill imponerande takhöjd om 4,1 meter som skapar en enorm rymd, en magnifik atmosfär och en känsla av ståtlig exklusivitet, elegans och historia.
Den stora sällskapsytan är hjärtat i våningen bestående av kök, vardagsrum och matsal öppnar upp mot en stor balkong mot en lugn innergård.
Det exklusiva köket är en mästerlig plats för kulinariska äventyr. En pärla med inredning av mörkbestad ek från Kvänum, påkostade Carreramarmorbänkar och svarta fullintegrerade maskiner. Utrustat med hel kyl och frys, diskmaskin, induktionshäll, fläkt och mängder med förvaring. En köksö med flera sittplatser är både praktisk och blir en vacker möbel i rummet.

Master bedroom ligger skönt avskiljt och är din fristad för avkoppling och njutning. En ljuvlig rymd med två stora fönster mot gården och plats för en dubbelsäng. Förvaringen är en avgörande del av ditt master bedroom. Den här walk-in-closet är en dröm som går i uppfyllelse för den modeintresserade. Här finns plats för varje plagg och sko, smycke och accessoar. De skräddarsydda hyllorna och garderoberna är utformade för att hålla dina kläder organiserade och lätta att nå. Det är den ultimata garderoben som ger dig en känsla av ordning och elegans.

Badrummet är en upplevelse av lyx och modern bekvämlighet. Väl tilltaget, helkaklat och har alla funktioner man kan önska. Här erbjuds tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare med praktisk arbetsbänk och överskåp för förvaring av handdukar, tvättmedel dyl. Handfat med överskåp, rejält dusch med dubbeldörrar i glas, golvvärme och handdukstork. Den moderna designen och de högkvalitativa materialvalen ger badrummet en harmonisk spakänsla.

Det andra sovrummet erbjuder också plats för en dubbelsäng och gott om förvaring i form av fyra platsbyggda garderober. Perfekt som hemmakontor, barnrum eller gästrum.

Sammantaget utgör denna sällskapsvåning en juvel av hög internationell klass, där historien utgör ett perfekt samspel med nutidens komfort och elegans. Att bo här är som att ha ditt eget privata paradis mitt i stadens puls. Beläget i ett av stans mest eftertraktade områden, har du nära till allt du behöver. Trendiga restauranger, shopping, kultur och grönområden. Allt i en välskött Brf!
Lilla Torget ett

Lägenheten:

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Andelstal 1.7084 %
 • Nettoskuldsättning 939 716 kr, Enl ÅR 2022 med reservation för beräkningsfel
 • Lägenhetsnummer 55

Byggnaden:

 • Byggnadsår 1853/2013
 • Internet Fiber via Tele2
 • TV Ansluten till kabelnät via Tele2
 • Parkering Möjlighet till parkering i Otterhällegaraget. För medlem i Brf Lilla Torget 2119 kr/månad.
 • Energiprestanda 134 kwh/kvm och år

Visningar:

Varmt välkommen att kontakta mäklaren för mer information!


Är du intresserad av detta hem?

Lilla Torget ett