Lorensberg

Engelbrektsgatan femtioett

Exklusiv och välplanerad paradvåning med balkong och högt läge

 • Antal rum 4 rok
 • Boarea 179 kvm
 • Pris 14 500 000 kr
 • Balkong Ja
 • Månadsavgift 5 939 kr
 • Våningsplan 4 av 5
 • Hiss Ja
 • Karta
Välkommen till denna unika paradvåning, belägen i ståtlig byggnad uppförd 1889. Denna våning erbjuder en imponerande yta om 179 m² med disposition om 4 rum och kök, badrum, gästtoalett och balkong. Ultimat planlösning för den moderna människan med en elegant sällskapsdel bestående av kök, vardagsum med balkong samt matsal och gästtoalett därtill en privat avdelning med två bra sovrum och exklusivt badrum med internationell hotellkänsla. Här förenas historiska detaljer med modern komfort och exklusiv inredning, allt omsorgsfullt renoverat med en känsla för kvalitet och detaljer, vilket gör detta boende till något alldeles extra.

Stig in genom vackra dubbeldörrar i original. Välkomnande hallrum möter upp med golv i exklusiv Carraramarmor och ljust grå strukna väggar. Platsbyggd sittbänk och hatthylla i gammal stil.

Vardagsrummet imponerar med ljus och rymd. Stort fönsterparti med fria vyer över heden och staden samt utgång till trevlig balkong med eftermiddags och kvällssol. Privat fri känsla utan grannhus mittemot. Här finns plats för en soffgrupp med tillhörande möblemang. Ljus ekparkett, höga fotlister, väggar målade i ljusgrått och spotlights med dimmerfunktion.

Matsalen intill är minst sagt elegant med rikliga dekorationer av bröstpaneler, takdekorationer, stuckaturer, dubbeldrörrar med dekorativa överstycken och ljust grå strukna väggar i mjuk kontrast. Här finns plats för matsalsbord för ca 20 personer samt tillhörande möblemang. Två stora ljusinsläpp ger rikligt och behagligt kvällsljus till rummen i fil. Den gröna kakelugnen är en vacker detalj i rummet.

Det sociala köket intill är en dröm för matlagningsentusiasten. Rymligt rum med stor social köksö i mitten med bänkskiva i Corian, förvaring, spishäll, vatten och 4 sittplatser. Köksinredningen är från HTH och har en vit Corian-bänkskiva. Utrustningen består av Siemens induktionshäll med integrerad bänkfläkt, inbyggd ugn och mikrovågsugn, värmelåda, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Goda förvaringsmöjligheter med skåp upp till taket samt ett väggfast skåp med vinhyllor. Spotlights med dimmerfunktion finns i taket.

Det stora badrummet har klinkergolv med vattenburen golvvärme i Carraramarmor och mörk träimitation. Väggarna är helkaklade i Carraramarmor med partier målade i ljusgrått. Utrustningen består av en vägghängd WC, extra bred kommod med två handfat i Corian, kranarna är från Tapwell/Hafa, inbyggd spegel, badkar samt dusch med glasvägg. En dekorativ glasvägg med gardiner ger en privat känsla. I taket finns spotlights med dimmerfunktion. Gästtoaletten har också klinkergolv i Carraramarmor och ljusmålade väggar, med vägghängd WC och handfat samt spotlights med dimmerfunktion.

I hallen mellan sovrummen finns en tvättavdelning med garderober med skjutdörrar och en tvättpelare från Siemens.

De två sovrummen är rymliga och eleganta och vetter båda mot den lugna innergården. Mörka plankgolv, höga fotlister, takrosetter, stuckaturer, plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang.
Det första har även en dekorativ kakelugn och inbyggd hylla för förvaring.

Denna våning erbjuder generösa utrymmen för sociala tillställningar och avslappning. 2014 genomgick alla ytskikt en totalrenovering och 2019 renoverades vardagsrummet och matsalen med nya golv och ytskikt. Den imponerande takhöjden på cirka 3,2 meter bidrar till en fantastisk rymd, och de klassiska detaljerna som höga fotlister, takrosetter och bröstpaneler gör denna bostad unik.

Beläget vid Heden/Lorensberg bor ni mitt i stadens hjärta med närhet till Avenyns, stadens restauranger och kulturutbud. Knutpunkterna Korsvägen och Valand erbjuder smidig kollektivtrafik. Alldeles i närheten finns evenemangsstråket med Svenska Mässan, Scandinavium, Liseberg och den grönskande oasen Trädgårdsföreningen.

Detta är en unik chans att förvärva en bostad som förenar historisk charm med modern lyx, i ett av stadens mest attraktiva lägen. Välkommen hem!
Engelbrektsgatan femtioett

Lägenheten:

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Andelstal 4.16896 %
 • Nettoskuldsättning 504 915 kr
 • Lägenhetsnummer B047

Byggnaden:

 • Byggnadsår 1889

Visningar:

 • Varmt välkommen att anmäla dig här eller ring mäklaren.
  Boka visning


Är du intresserad av detta hem?

Engelbrektsgatan femtioett