Lorensberg

Engelbrektsgatan 67A

Exceptionellt vacker och exklusivt renoverad hörnvåning med fungerande kakelugnar och stor balkong

 • Antal rum 4 rok
 • Boarea 131 kvm
 • Pris 10 650 000 kr
 • Balkong Ja
 • Månadsavgift 6 823 kr
 • Våningsplan 2 av 5
 • Hiss Ja
 • Karta
Välkommen till denna magnifika fyrarumsvåning, belägen i hjärtat av det hemtrevliga och eftertraktade Lorensberg. Denna hörnvåning erbjuder inte bara en oslagbar kombination av elegans och komfort, utan också en känsla av hemtrevnad och exklusivitet som är svår att överträffa. Våningen har genomgått en omfattande och exklusiv renovering där inget har lämnats åt slumpen. Med högkvalitativa materialval och en stilsäker inredning erbjuder denna våning ett hem i absolut toppklass. Varje rum är färgsatt av inredningsarkitekt och smakfullt designat med moderna inslag som harmoniserar med den klassiska charmen. Våningen badar i originaldetaljer som stuckaturer, takrosetter, bröstpaneler, pardörrar, höga fotlister, ljudisolerade och vackra ljusinsläpp med nyinlagda stenskivor i Gotlandssten i alla fönster. Nyinlagd och handlagd stavparkett i hela våningen enligt originalutförande.

Exceptionellt bra planlösning omfattar rymlig entré med walk-in closet för både stil och praktisk förvaring, vackra sällskapsrum i fil med historisk charm, två fungerande kakelugnar och platsbyggda dekorativa skåp. Två bra rymliga sovrum med mycket förvaring, master bedroom med badrum ensuite, gäst wc med tvättmaskin, exklusivt kök med direkt utgång till en stor söderbalkong.

Läget är inbjudande där två av stadens finaste gator möts - Engelbrektsgatan och Sten Sturegatan.
Den ståtliga byggnaden är typisk för 1890-talet, kallad blandstil eller nystil då arkitekter gärna blandade nystilar som gotik, barock och renässans. Resultatet blev en fantasifull arkitektur med ståtliga prydnadsgavlar, tinnar och torn. Burspråken kom att bli ett dekorativt element vilket också gjorde det möjligt att öka boytan och samtidigt få ett större ljusinsläpp.

Entrén är pampig och välkomnade. Trappor eller hissen upp till våning 2.
Vackra pardörrar leder in till våningen. Hallrummet har en rymlig walk-in-closet med platsbyggd förvaring från Kvänum. En dröm för den organiserade. Under spegeln finns en dekorativ hylla i Gotlandsten.

Fyra vackra rum mot gatan nås från hallrummet. Hörnrummet används idag som vardagsrum och har plats för stort möblemang.
Vackert burspråk pryder hörnet och enorma fönster ger ljuvligt ljus. Platsbyggd förvaring från Kvänum är både snygg och praktisk.
Fungerande kakelugn i orginal ger härlig värme och mys för vintertider.

Matsalen är ett oerhört vackert rum med stora fönster, bröstpaneler, dubbeldörrar i original med vacker glasning, fungerande kakelugn och öppning åt 3 håll.

Master bedroom har sing givna plats för dubbelsängen med platsbyggda nattdukbord, platsbyggd förvaring från Kvänum samt en klädkammare. Vita trä persienner från engelska tapetmagasinet. Badrum ensuite med klinker i vita och ljust grå rutor, snickeri från Kvänum, bänkskiva i Gotlandssten. WC, dusch, blandare och handdukstork från Sanova. Golvvärme.

Det eleganta köket är en dröm för alla matälskare. Här finns allt du behöver för att laga utsökta måltider och umgås med familj och vänner. Snickeri från Kvänum med bänkskiva i Gotlandssten. Utrustat med kyl, frys, vinkyl (3-zons), ugn, spishäll, diskmaskin från Miele. Köksfläkt från Fjäråskupan. Stenlagt golv med värme. Spotlights och belysning från Belgiska Trizo. Köket har en direkt utgång till den stora söderbalkongen, en underbar plats där du kan njuta av soliga dagar och ljumma kvällar. Gasol eller kolgrill tillåts.

Gäst WC:n är praktiskt belägen i hallrummet mellan köket och matsalen. Ljust klinker och kakel, WC, handfat och tvättmaksin.
Det andra sovrummet har plats för dubbelsäng, arbetsplats och platsbyggd förvaring från Kvänum pryder hela väggen mot hörnrummet intill. Vackra pardörrar i original emellan.

Lorensberg är en av stadens mest attraktiva stadsdelar, känd för sin charmiga atmosfär och närhet till stadens puls. Här bor du lugnt och tryggt med närhet till grönområden, trendiga caféer, utmärkta skolor och all nödvändig service. Goda kommunikationer gör det enkelt att ta sig runt i staden.

Missa inte chansen att förvärva denna drömvåning i Lorensberg – ett hem där varje detalj är genomtänkt och där du kan njuta av livets goda stunder. Varmt välkommen på visning!
Engelbrektsgatan 67A

Lägenheten:

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Andelstal 6.8128 %
 • Nettoskuldsättning 590 670 kr, Beräkningen bygger på bostadsrättsföreningens årsredovisning 2022. Med reservation för beräkningsfel.
 • Lägenhetsnummer 04

Byggnaden:

 • Byggnadsår 1896
 • Internet Fiber, ingår i månadsavgiften
 • TV Fiber, ingår i månadsavgiften

Visningar:

Varmt välkommen att kontakta mäklaren för mer information!


Är du intresserad av detta hem?

Engelbrektsgatan 67A