Pixbo

Rådavägen två

Vackert belägna vid Rådasjön, uppföres 8 st radhus om 148 – 171 kvm med 50 kvm takterrasser!

TERRASSHUSEN RÅDASJÖN

Vackert belägna, 150 meter söder om Rådasjön, kommer 8 st radhus att uppföras om 148 kvm boarea och 171 kvm boarea + 35 kvm biarea med takterrasser om cirka 50 kvm med vyer över sjön och de gröna omgivningarna. Influerade av 1940-talets tilltalande estetik har en modern arkitektur skapats med futuristisk touch, där tid och omsorg investeras för att få rätt känsla och kvalité ända in i minsta detalj.

Terrasshusen uppföres 2022 med praktiska, flexibla planlösningar och tilltalande inredningar i nordisk, stilren form där naturligt ljus och hållbarhet står i fokus. Därtill finns tre inredningsalternativ som ger möjlighet att välja stil efter din smak. Radhusen kommer att erbjudas som bostadsrätter.

Området kring Rådasjön har varit naturreservat sedan 2004 och är ett värdefullt natur-, kultur- och friluftsområde. I lövskogarna kan du njuta av både vårens vitsippebackar och höstens färgprakt.

Det är en fin runda på 10 km runt Rådasjön, via Stensjön, Gunnebo Slott och västra Mölnlycke. Bäst på cykeln. Badmöjligheter och toaletter finns på flera ställen runt både Rådasjön och Stensjön. Rådasjöns badplats är en badplats med brygga och fin sandbotten. Platsen är mycket barnvänlig och lättillgänglig. Rådasjön ligger 23 meter över havet.

Gunnebo Slott ligger vackert beläget mellan Stensjön och Rådasjön. Slottet är egentligen ett sommarhus från slutet av 1700-talet, beställt av göteborgsköpmannen John Hall och ritad av Göteborgs stadsarkitekt Carl Wilhelm Carlberg. Gunnebo Slott och Trädgårdar, samt omgivande landskap med park, odlingsmark och lövskog är kulturreservat sedan 1995 och där pågår ett intensivt arbete med att återge anläggningen dess 1700-talskaraktär.

Villa Denninghoff vid Rådasjön ritades av Louis Enders och invigdes 1898. Villan döptes senare om till Villa Slottsviken. 1951 förvärvades Slottsviken av SKF och efter omfattande renoveringar började byggnaden användas för representation 1955.

Norr om Rådasjön ligger Råda Säteri vilket har en mycket välbevarad kulturhistorisk miljö med anor ändå från medeltiden.

Så de futuristiska Terrasshusen vid Rådasjön har minst sagt goda grannar.

pixbosjoterrass.se


Är du intresserad av detta hem?

Rådavägen två