Billdal

Nordreviksvägen tolv B

Den fantastiska tomten upp på kullen med 360 graders vidvinkel och vy över Skärgården

  • Pris 7 990 000 kr eller bud
  • Tomtens storlek 905 kvm
  • Karta
"Det är omodernt att åka båt till sommarstugan! Man skall åka bil! Åk utefter kusten och välj den bästa tomten ni kan hitta, så betalar jag!"

Orden är fru Ståhlbergs, och hon uttalade dem år 1928.

Sagt och gjort. Tomten till Villa Bergabo köptes för att det var den kullen man såg ifrån alla vinklar utifrån havet. Såväl Tistlarna som Valös fyrljus syns från tomten. Trappan i granit som byggdes upp till huset år 1928 finns fortfarande kvar och leder fram till den gamla huvudentrén på huset. Alldeles bredvid huset fanns en gammal bronsålders bosättning, och man har funnit pilspetsar i marken. Precis här gick strandlinjen på bronsåldern och bara några meter bakom huset låg gränsen till Danmark ända fram till 1658.

En unik möjlighet ges nu att förvärva en tomt om 905 kvm med historia - en av de få tomter som finns kvar att bebygga med sitt drömboende i området. Fantastiskt belägen på kullen med 360 graders vidvinkel och en vy ända till Skärgårdens sydligaste ö (Tistlarna).

Under rubriken ´Dokument´nedan finns kartor från Lantmäteriet samt Stadsplan. Vidare från Inobi Arkitekt F. Rosenhall - ”Skiss på modernt enplanshus med sluttningsplan och terrasser. Huset har en byggarea på 200 kvadratmeter och en invändig yta på ca 240 kvadratmeter. Exakt markplanering och hushöjd behöver synkas för att detaljplanens krav på bygghöjd 4,0 meter skall uppfyllas. För den som önskar större yta eller vill åt ett mer traditionellt formspråk finns möjlighet att bygga sadeltak istället för platt tak och inreda en vindsvåning också”.

Visning av tomten kommer att äga rum med ansvarig fastighetsmäklare samt arkitekt F. Rosenhall tisdagen den 20 februari kl 15.30-16.30.

Vid intresse medges egen syn på tomten. Observera dock att den mindre vägen som leder upp mot 12 E och 12 D är privat och får inte användas med respekt och omsorg mot grannarna.

Varmt välkomna med er intresseanmälan.
Nordreviksvägen tolv B

Tomt:

  • Fastighetsbeteckning Lindås 376:26
  • Summa pantbrev 900 000 kr

Visningar:

Varmt välkommen att kontakta mäklaren för mer information!


Är du intresserad av detta hem?

Nordreviksvägen tolv B