Björlanda

Björlanda strand etthundrafjoron

Extremt exklusiv villa om totalt 475 kvm i avantgardistisk form med stora glaspartier nära havet!

 • Driftskostnad 55 400 kr/år
 • Area 345 + 130 kvm
 • Rum 8 rum
 • Tomtarea 1 470 kvm
 • Karta
Extremt exklusiv villa om totalt 475 kvm uppförd 2008 i fullkomlig avantgardistisk form med enastående inredning, stora glaspartier, orangeri, poolområde, dubbelgarage och havsnära läge i Björlanda kile. Villan är orienterad med ena långsidans alla glasningar i väster samt placerad på en höjd vilket ger utsikter mot hamnen och skärgården.

Villa Björlanda Strand
Denna fantastiska Villa med sin tydligt moderna form reser sig upp i området i en ödmjuk majestätisk närvaro som för att synas. Arkitekten Jan Vasell har all anledning att känna sig nöjd. Hans absoluta mästerverk överträffar det mesta i denna väg. Fasaderna, vinklarna, glasningarna får vem som helst att vilja se mer. Den svagt uppåt lutande entrégången med sina stora kvadratiska klinker visar vägen till det från golv till tak glasade entrépartiet.

I hallrummet fortsätter klinkergolvet och mynnar vidare ut i stora delar av huset. Den enorma rumsvolymen är omedelbar och förförisk. Dagsljuset fullkomligt sköljer över en samtidigt som orden stakar sig inför allt det fina. Takhöjden är imponerande med sina 3,5 till 6 meter vid högsta nivån såväl som glaspartierna mot poolområdet.

Villans absoluta signum är sällskapsdelen med det öppna, stilrena köket i vit högglans från danska JKE Design med bänkskivor i svart granit (Nero Assoluto) rikligt utrustat med maskiner i huvudsak från Miele. Rostfri höj- och sänkbar köksfläkt, 4 rostfria ugnar (kombiugn, ångugn och varmluftsugnar), dubbla rostfria kyl- och frysskåp, rostfri köks-TV från Küpperbusch, rostfri kaffemaskin, rostfri porslinsvärmare, vinkyl samt integrerad diskmaskin. Stor köksö med gott om förvaring, vatten med grönsaksvask och fem induktionshällar från danska Witt infällda i nivå med stenbänken på samma vis som köksvågen från Miele. Stänkskydden har infälld LED-belysning.

Matsalsdelen praktiskt intill rymmer vilket matbord som helst medan glaspartierna lustfyllt sällskapar med lyxig hotellkänsla, inte minst med det upplysta poolområdet utanför. Från matsalsdelen syns även entresolvåningen med den vita flygeln sväva fritt ut i den stora rumsvolymen. I taket och även under entresolvåningen är spots installerade för olika ljusscenerier. Ett stort upplyst och vägghängt vitrinskåp förvarar allt snyggt glas till köket dekorativt och trivsamt.

Intill tar vardagsrummet vid med en skön sittning och även här med en trivsam blick mot poolområdet och entresolplanet. Här är glaspartierna som högst och takhöjden likaså med sina 6 meter! Det är förberett för en öppen spis i kubistisk form. En ombonad känsla i allt det gigantiska.

Sällskapsdelen har flera öppningar i glaspartierna till poolområdet.

I glasrummet, ett till större delen glasat rum, finns en stämningsfull ljussättning med bakgrundsbelyst TV integrerad i väggen. En stor glasad burspråksutbyggnad ger vyer över de närmaste husen. Vyn bort mot köket och den glasade väggen till tvättstugan kompletterar upplevelsen.

Arbetsrummet intill har breda ekplank på golvet, stort fönster i väster samt väggfasta förvaringsskåp. Det rymliga rummet är möblerat med två arbetsbord. Via takluckan nås en stege till förvaringsvinden.

I stort format och som en sammanhängande helhet ligger Master bedroom en suite samt dressingroom som på vilket lyxhotell som helst! Sovrummet har ett skönt ekgolv och fönsterpartier från golv till tak. De övre är öppningsbara via fjärrstyrning. Inbyggda spots och vägghängda skåp. Luftkonditionering svalkar när sommaren blir för varm.

Direktaccess till badrummet, mycket snyggt inrett med dubbla handfat framför spegelvägg och dubbla glasade duschar, jacuzzi för två personer med belysning och given plats för champagneglasen, vägghängd toalett, inbyggda spots och skåpbelysning. Eluppvärmd spegel vid handfaten samt i dusch för att motverka imma.

På andra sidan om sovrummet, med glasvägg i överkant, finns ett stort dressingroom med rader av skjutdörrsgarderober och hyllsystem för effektiv skoförvaring. Från detta exklusiva dressingroom nås även tvättstugan med klinkergolv, mycket gott om förvaring, Mieles mest avancerade tvättmaskin och torktumlare i bekväm arbetshöjd, torkskåp från Miele även varmmangel, ångstrykjärn och lakansträckare samt utgång till poolområdet.

Gästrummet nås från hallrummet och har ett fint ekgolv, inbyggda spots, vinklat fönsterparti och helt glasad dörr till terrassen som går runt omkring huset. Rummet är möblerat med en dubbelsäng. I anslutning finns en walk in closet och ett badrum. Badrummet nås även från hallrummet och har även funktionen som gästtoalett.

Från stora delar av huset syns den dekorativt öppna spiraltrappan i rostfritt och ek vilken leder upp till entresolvåningen. Ett makalöst sällskapsrum med vyer över första våningen samt ner mot småbåtshamnen och skärgården. Härifrån är solnedgångarna fantastiska. Skeppsgolvet tillsammans med räcket i relingstil påminner om närheten till havet. En sittgrupp och en flygel väntar på ännu en trevlig kväll. Mer på entresolvåningen är relaxrum/gym och en bastu i fint ädelträ med realistisk stjärnhimmel från norra hemisfären och havsutsikt. Intill finns dusch och separat toalett. Ett rum med lägre takhöjd nyttjas som bibliotek.

Från tvättstugan nås även dubbelgaraget med fjärrstyrda portar och goda förvaringsmöjligheter. På uppfarten kan 4-5 bilar parkeras. Härifrån nås maskin- & teknikrummet för styrning av bergvärme (Vattenburen golvvärme överallt) och el samt pumpar till poolen samt nätverksutrustning för distribution av telefon, larm och internet. Via KNX-systemet kan över 100 funktioner (belysningspunkter och eluttag) styras i huset. Det andra rummet intill fungerar som hobby/förråd. Här är även ingång till orangeriet, det stora växthuset vilket också har utgång till poolområdet.

Poolen tas om hand av en automatisk städrobot och är 4 x 8 meter med ett vattendjup på 130 cm. Poolen är omgärdad av klinkergolv vilket även löper runt omkring hela byggnaden som bjuder generösa ytor för umgänge och avkoppling. Insynsskyddande glasräcke samt dekorativ belysning runt och i poolen. Den snyggt formade poolen värms upp av bergvärme. Det står en läckert designad utedusch i anslutning till poolen. Utanför köket finns ett utekök under tak med stor gasolgrill och diskbänk. Några trappsteg ner till gräsmattan vilken klipps av en Gardena gräsrobot. Här är en praktisk och stilren förrådsbyggnad om 15 kvm.

Villan har ett lugnt och skönt läge några hundra meter ner till havet och samtidigt korta avstånd ut till de stora vägsystemen.


Fakta om fastigheten.

Tomt. Friköpt tomt om 1470 kvm
Byggnad. Boarea 345, biarea 130, byggår 2008.
Grundläggning. Betongplatta på berg/sprängsten isolerad med frigolit undertill samt ingjutna ledningar för vattenburen golvvärme. Under terrasser på poolsidan finns infiltrationsbädd (stenkista) för dagvatten.
Stomme. Stomme av stål och murad Leca iso-block.
Fasad. Yttre fasad- & invändig ytbeläggning tjock puts på iso-block.
Takkonstruktion. Uppstolpat tak, Kertobalkar.
Isolering. Isover InsulSafe vilket är en lösullsisolering av ren glasull, 60 cm.
Takbeläggning. Papptäckning.
Underlagstak. Gips.
Fönster. 2-glas isolerglasfönster med aluminiumutsida (Velfac). Lanternin mot söder.
Golv. Klinkerplattor 60 x 60 cm, i badrum 30x60 cm, ekparkett, 2 stav samt Skeppsgolv.
Värme. 2 borrhål för Nibe Fighter Bergvärmepump, vattenburen golvvärme över allt inkl orangeri.
El. Se bilaga Teknikrum
Kommunalt Va samt egen brunn med hydrofor för ev bevattning av trädgård.
Ventilation. Mekanisk frånluft med värmeväxlare (FX)
Luftkonditionering i sovrum med frikyla från värmepump
Centraldammsugare.
Larm.
Terrasser. Klinkerbelagda runt huset om 470 kvm
Pool. 4x8 m, vattendjup 1,3 m
Fiberanslutning. Fiber för internet, TV, telefon via Telia
Avstånd till havet, småbåtshamn och badplats. 363 m
Höjd över havet. 12 m

Övrig information:

 • Tillträde 2020-03-06
 • Pantsatt
Björlanda strand etthundrafjoron

Villan:

 • Byggnadsår 2008
 • Fast.bet. Björlanda 2:90
 • Uppvärmning Bergvärmepump
 • Byggnadstyp Friliggande villa
 • Säljarens driftskostnader
 • 55400 kr, varav uppvärmning 42800 kr, försäkring 7300 kr, renhållningsavgift 1500 kr, VA 3800 kr
 • Summa pantbrev 12 000 kr

Byggnad:

 • Byggnadstyp 1-plansvilla med entrésolvåning
 • Fasad Puts
 • Stomme Betong
 • Fönster 2-glasfönster isoler/aluminium
 • Bjälklag Betong
 • Utvändigt plåtarbete Rostfritt, plåt 4-kantig
 • Tak Papptäckning
 • Grundläggning Betongplatta på mark
 • Uppvärmning Bergvärmepump
 • Vatten och avlopp Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ansvarig mäklare

Såld:

Observera att denna bostad är såld. Vänligen kontakta ansvarig mäklare om du önskar mer information.

Björlanda strand etthundrafjoron