Lorensbergs Villastad

Viktor Rydbergsgatan tjugo

Exklusiv etagevåning 4 rok 135 kvm i internationell klass med egen parkering i Lorensbergs Villastad

 • Boarea 135 kvm
 • Pris 12 900 000 kr
 • Karta
Lorensbergs Villastad är sedan 1920-talet ett av innerstadens mest attraktiva områden. Läget intill stadens kulturella centrum med Stadsteatern, Konstmuseet, Konserthuset och Stadsbiblioteket bidrar med en fin atmosfär till boendet. I denna historiska oas av vackra, pampiga byggnader utgör Villa Beyer ett utmärkt exempel på Nyklassicistisk byggnadsstil. Villan uppfördes 1921 efter ritningar av arkitekten Arvid Bjerke som även blev känd för att ha ritat Göteborgs konstmuseum.

2012 totalrenoverades villan och 6 ägarlägenheter bildades genom en tredimensionell fastighetsbildning. Denna ägandeform kan jämföras med köp av radhus eller villa och låter såväl juridisk- som privatperson att förvärva via lagfart. Den extremt påkostade renoveringen intresserade många då det tidstypiska gavs full respekt och de moderna, komfortabla aspekterna tillfördes med försiktig hand.

Våningen påminner om ett villaboende i två etage om 4 rok disponerade över 135 kvm med utgångar till balkong, terrasser och trädgård. Grindarna från Viktor Rydbergsgatan öppnas via fjärrkontroll och du kör in till din egen parkeringsplats med 3-fas (400 V) för elbil. Den stensatta gården är kantad av fina murverk och en rosenpergola i kontinentalt snitt. Den välskötta trädgården med lummiga träd, terrasser i natursten, häckar och gräsmattor doftar engelskt 20-tal.

Sällskapsytorna, våningens signum, ligger på det övre planet och utgörs av en öppen planlösning mellan kök, matsal och vardagsrum. Det är en mycket vacker rumsvolym om 55 kvm med 5 höga fönsterpartier i djupa nischer, 3,1 meter takhöjd, mörkbetsad ekparkett i slottsläggning med fris samt öppen spis/braskamin i funktion. Via glasade pardörrar nås trädgården med stenlagd terrass, privat inbäddad i grönskan.

Entrévåningen inrymmer hallrum med kalkstensgolv och garderober samt två sköna sovrum med massiv mörkbetsad ekparkett, garderober och vackra glasade pardörrar. Det ena sovrummet har 3,3 meter takhöjd. Påkostat badrum med bland annat tvättmaskin och torktumlare.

Lägenhetsförråd i entreplanet. Egen parkeringsplats på gården.

Övrig information:

 • Tillträde enligt överenskommelse
 • Pantsatt

Rumsbeskrivning:

 • Från parkeringsplatsen nås den ena entrén via en vacker dörr med dekorativt, tidstypiskt överljus. Hallrummet har kalkstensgolv, snygg skåpinredning från Kvänum och en takhöjd på 3,1 meter. Vattenburen golvvärme i hela våningen ger en skön boendekomfort.

  En vackert formad trätrappa i ljusgrått leder till andra våningen. På vägen upp dekoreras utrymmet av ett vackert och spröjsat fönster i fint renoverat original. Hiss mellan våningarna finns i trapphuset när man föredrar det.

  Den kolossalt vackra sällskapsdelen om 55 kvm får vem som helst att känna harmoni och trivsel. Med sina dryga 3 meter i tak och fem höga fönsterpartier blir detta bostadens absoluta signum. Sällskapsdelen rymmer funktionerna kök-matsal-vardagsrum i en tilltalande helhet.

  Köket i ena änden har en skåpinredning i väl anpassad stil från Kvänum och robusta arbetsbänkar i marmor. Maskiner i rostfritt från Gaggenau. Diskmaskinen är integrerad. Avancerad induktionshäll. Spiskåpa i mattsvart och charmig pärlspont till viss del. Köket är vackert att se på. Fina vyer från köksfönstret i höjd med diskbänken. Öppenheten mot resten av sällskapsdelen känns trevlig.

  Framför den öppna spisen gör sig ett matbord för minst 8 personer. Maten från köket och spraket från brasan gör vardagskvällen till en fest och förgyller högtidliga kalas.

  Vardagsrummet är möblerat med två sköna soffor med ett större soffbord emellan. Pardörrarna på glänt till terrassen och trädgården lockar. Idén, att under sommarhalvåret inta både frukosten och middagen här, kommer av sig självt. Lummigt och grönt. Svårt att tro att det här är mitt i stan.

  Gästtoaletten med kalkstensgolv, porslin från Miller och blomstertapet följer väl våningens atmosfär.

  I övre hallen eller gästentrén ligger konsekvent mer kalkstensgolv och med några steg i trätrappan nås helt glasade pardörrar till balkongen med vackert smide och vyer ner mot Näckrosdammen.

  Den vackra ljusgrå trappan leder till den nedre våningen och till en gallerigång med stilren skåpinredning och vidare till de två sovrummen. Det lugna, tysta läget garanterar en god nattsömn. Det ena sovrummet har massiv ekparkett och två vackra glasade pardörrar mot terrassen. Stilrena garderober från Kvänum. Takhöjden är 3,3 meter. Det andra sovrummet är lika fint inrett och har en glasad och lika vacker pardörr till terrassen. Takhöjden är 2,5 meter.

  Badrummet nås från hallrummet och är mycket snyggt inrett med vitt kakel i fin kontrast till kalkstensgolvet, vitt porslin från Miller samt duschblandare Croisette från Nacka Byggnadsvård. Tvättmaskin och torktumlare från Miele. Lite elegant känsla med 3,1 meter i takhöjd.

  Under balkongen finns den andra entrén till våningen med ett påkostat trapphus och en stor hiss. Till våningen hör ett förråd i detta plan.

  Våningen passar bra för människor som vill bo i en historisk, vacker miljö och vill bevara den gamla arkitekturens livsbejakande atmosfär, kombinerat med all modern komfort, mitt i en stad som börjar ta en ny form med mer plats för människor och en levande stadskärna. Mitt i stadens kulturella centrum och med parker, affärer, restauranger, caféer och service på nära håll.

  Utmärkta kommunikationsmöjligheter. Snabbt ut på vägsystem som E6, E20, riksväg 40 till Landvetter Airport. Kort sagt, kommunikationer åt världens alla håll.
Viktor Rydbergsgatan tjugo

Villan:

 • Byggnadsår 1921
 • Fast.bet. Lorensberg 11:10
 • Byggnadstyp Friliggande villa
 • Säljarens driftskostnader
 • 70940 kr, varav försäkring 5000 kr, el 6000 kr, vägsamfl. 59940 kr
 • Summa pantbrev 6 325 000 kr

Byggnad:

 • Vatten och avlopp Kommunalt

Ansvarig mäklare

Visningar:

Varmt välkommen att kontakta mäklaren för visning.
Viktor Rydbergsgatan tjugo