Särö

Åleviksvägen trettioåtta

Exklusiv, havsnära herrgårdsvilla om 441 kvm i mycket hög internationell klass på Särö!

 • Boarea 390 kvm
 • Biarea 51 kvm
 • Pris 35 000 000 kr
 • Tomtarea 1 542 kvm
 • Karta
Välkommen till en exklusiv, havsnära herrgårdsvilla om 441 kvm i mycket hög internationell klass på Särö. Villan uppfördes 2003, totalt ombyggd 2019 i ett enastående utförande. Välplanerad friköpt tomt om 1542 kvm omgärdad av högt smidesstaket med fjärrstyrda grindar. Den vackra byggnaden med dess flyglar och kolonner för tankarna till fransk slottsmiljö. Vackra vyer mot Särö Västerskog och havet. Omedelbar närhet till bad- och båtliv, tennis, golf och restauranger.

Vackra entrédörrar i par öppnar upp till ett stort och välkomnande hallrum med kalkstensgolv i stora kvadratiska plattor med golvvärme som mynnar ut i hela våningsplanet. Här finns garderob och gästtoalett. Stilrena fotlister, karmar och stuckaturer. Takhöjden är 2,8 meter vilket ger en behaglig volymkänsla med sköna proportioner i rummen.

Öppningen till vardagsrummet lockar med tre pardörrspartier mot den fint stenlagda altanen med fyra kolonner i soligt sydvästläge. Vardagsrummet är möblerat med en skön soffgrupp. En bastant öppen spis sällskapar i ena hörnet.

Skjutdörrar till rummet intill med två vackra fönsterpartier mot altanen och passar bra med funktioner som musik / bibliotek / sällskapsrum.

Vackra glasade pardörrar visar vägen vidare in till poolrummet vilket ligger i en av byggnadens flyglar med taket öppet upp i nock. Här är skön tropisk värme med 27 grader samt en pool som mäter cirka 4 x 6 meter. Djupet är 1,3 - 1,7 meter. Efter ena långsidan av poolen finns plats för loungemöbler. Poolrummet rymmer även bastu, dusch och teknikrum. De vackra fönsterpartierna ger kontakt med trädgården.

Åt andra hållet och I fil med vardagsrummet via skjutdörrar ligger matsalen med två höga fönsterpartier mot altanen och ett högt, brett valv mot köket. En stor väggspegel har installerats vilken skapar en extra volym- & ljusupplevelse. Matsalen rymmer förstås en stor matsalsmöbel. De tre sällskapsrummen i fil mäter cirka 70 kvadrat.

Köket intill är medvetet exponerat med skåpinredning från Kvänum samt med bänkskiva och stänkskydd i Statuario marmor, exklusiv vit marmor från Italien med grå rena vener. Fransk diskho och blandare i mässing. Spis och fläktkåpa från AGA. Kyl, frys och diskmaskin från Gaggenau. Köksö på ben av linoljebränt smide och mässing med bänkskiva av marmor. Glasutbyggnaden är möblerad med ett frukostbord med naturen inpå. Rummet intill är ett praktiskt serveringsrum med skåpinredning från Kvänum och diskho i porslin och blandare i mässing från Vola.

Härifrån nås garaget via invändig trappa.

Ett stort sovrum ligger i den södra flygeln med tak öppet upp till nock, likt poolrummet. Glasade pardörrar kan öppnas till altanen. Badrum med dusch, toalett och handfat samt med inredning från Philippe Starck. Golv och väggar av vit marmor.

Från hallrummet nås gästsviten via en pardörr i läder med mässingomfattning. Sviten har en glasutbyggnad, likt köket, och ett badrum med platsbyggd inredning i mörk ek med bänkskiva och väggar i Carrara marmor, dubbelt tvättställ med två blandare, handdukstork och belysningsarmaturer i mässing från Vola. Dusch och toalett.

Från hallrummet leder trappan, med snyggt smide i 50-talsatmosfär med överliggare av brons, upp till andra våningen. Golvet och trappan har slipats, laserats och behandlats med Osmo hårdvaxolja.

Den andra våningen består av Master bedroom, badrum och två walk in closet.

Vid en golvfast sänggavel ges dubbelsängen den förmånliga positionen innanför balkongdörrarna, vilka samtidigt ger vyer mot Särö Västerskog och havet. Balkongen har stilrena smidesräcken, känns rymlig och lustfylld med de fina utsikterna. Balkongen kan solskyddas av en markis.

Innanför en helt glasad vägg syns badrummet med golv av vit och svart Carrara marmor, kommod av vit Carrara marmor med två tvättställ och blandare i mässing från Vola. Badrummets absoluta signum är badkaret, stort och runt med en diameter på två meter från Geco. Duschutrymme med två duscharmaturer, blandare och handdukstork av mässing från Vola. Vägghängd toalett, något avskild.

Två sovrum har byggts om till två walk in closet, sammanbundna med skåp för tvättmaskin, torktumlare och förvaring. Platsbyggd skåp- & hyllinredning i mörklaserad ek och tonat glas.

Herrgårdsvillan som helhet ger ett exklusivt och behagligt boende i hög internationell klass.INFORMATION OM ARBETEN PÅ FASTIGHETEN

Ett lusthus har flyttats till fastigheten i gammal stil med fönster och pardörr från 1800-talet samt med fasad av träpanel och tak av kopparplåt.

Mark och trädgård har designats av landskapsarkitekten Johan Paju.

Parkeringsytan har förstorats för att rymma 4 - 6 bilar och asfalterats samt försetts med el-slingor för markvärme. För att möjliggöra transporter till bostadsvåningen har även det övre markplanet asfalterats från den övre grinden och fram till köksentrén.

I slänten mot gatan har som marktäckare planterats 1200 stycken liten flocknäva som bildar ett blomsterhav under vår och sommarmånaderna. I övrigt har på tomten planterats ek, hassel, rönn och tall samt buskar av slån och rosor mm. Mot skuggsidor har marktäckare av murgröna planterats.

Från garageplan och upp till det övre markplanet har en gångtrappa av kalksten lagts längs husets gavel.

På det övre markplanet har ett sophus byggts i anslutning till gång-grinden.

På trädgårdssidan mot söder har en pergola byggts av smide och trä på vilken det växer murgröna och vitt blåregn. Vidare har det även i nordost byggts en pergola på vilken det klättrar rosor och rådhusvin.

Hela markytan på det övre markplanet har i huvudsak belagts med slipad vit kalksten. En lokal försänkning av markytan, en så kallad Sunken Garden, har utförts och försetts med ett kar av corténstål i vilken det har monterats stående skiffer som bildar känslan av strömt vatten, så kallat ”tyst vatten”. I väster har som insynsskydd byggts en spaljé av smide på vilken murgröna klättrar.

Mot stenmuren i norr har byggts en spaljé av lärkträ på vilken det växer murgröna och rådhusvin. Mot berget har planterats Strutbräken och Sköldbräka. Vidare har det i norr längs husfasaden planterats häck av Liguster som formklipps i slottslik formation.

Spaljéer, smidesstaket och träd har försetts med växtbelysning. Husets båda entréer, pergolor och kolonner under balkong har även försetts med belysning.

Fönster, fönsteromfattningar, gesims och vattbrädor har målats i avvikande kulörer.

Takplåt har setts över, rengjorts och målningsbehandlats.

Balkong har omlagts beträffande tätskikt samt försetts med ny golvtrall och nytt räcke av smide.

Markiser har monterats.


SÄRÖ VÄSTERSKOG

Särö Västerskog naturreservat är precis som namnet antyder en skog väster om Särö. Här finns ekar och tallar som är mellan 200 och 300 år gamla. I Särö Västerskog tar du dig fram på promenadvänliga stigar. Om du tar dig upp på en bergknalle får du ett bra utsiktsläge över skogen och skärgården. Den som är badsugen kan välja mellan sandstrand, klippor och stenblock. Man tror att detta område har varit skogsklätt ända sedan inlandsisen drog sig tillbaka för drygt 10 000 år sedan.

Övrig information:

 • Tillträde enligt överenskommelse
 • Pantsatt
Åleviksvägen trettioåtta

Villan:

 • Byggnadsår 2003/2019
 • Fast.bet. Särö 1:102
 • Uppvärmning Bergvärmepump 2017
 • Byggnadstyp Friliggande villa
 • Energiprestanda 95 kwh/kvm och år
 • Säljarens driftskostnader
 • 70789 kr, varav försäkring 10193 kr, renhållningsavgift 1956 kr, el 50200 kr, vägsamfl. 2000 kr, VA 6440 kr
 • Summa pantbrev 2 000 000 kr

Byggnad:

 • Fasad Stående träpanel
 • Stomme Trä
 • Fönster 2-glasfönster med isolerruta
 • Bjälklag Trä
 • Utvändigt plåtarbete Plåt
 • Tak Plåt
 • Grundläggning Betongplatta på mark
 • Uppvärmning Bergvärmepump 2017
 • Vatten och avlopp Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ansvarig mäklare

Visningar:

 • Varmt välkommen att anmäla dig här eller ring mäklaren.
  Boka visning
Åleviksvägen trettioåtta