Onsala - Centralt

Vickavägen ett

Denna bostaden är perfekt för er som behöver ett generationsboende alternativt hyra ut & bo billigt!

 • Boarea 155 kvm
 • Pris 6 500 000 kr Som utgångsbud
 • Tomtens storlek 1 400 kvm
 • Karta
Här erbjuder vi er en välskött och centralt belägen 1½-plansvilla som innehåller en bostad om 155 kvm fördelat på välkomnande entré med en rymlig hall med separat klädförvaring samt en toalett. Till vänster om entrén kommer man till ett riktigt stort kök med tillhörande matplats. Från köket har man utgång till uteplats och trädgård. Köket har ljusa köksluckor, vitvaror i rostfritt utförande och klinkergolv. I anslutning till köket finns ett stort skafferi med en lucka i golvet som leder till ett utrymme som skulle kunna bli en fin vinkällare. Från hallen når man vardagsrummet som har 1-stavsparkett på golvet och stora fönsterpartier som ger ett fint ljusinsläpp i rummet.
På övre plan finner vi ytterligare ett vardagsrum som har utgång till en stor balkong från viken man har fin överblick över den fina trädgården. På detta våningsplan finns det dessutom tre sovrum där det ena har utgång till balkong, ett stort badrum med dusch och kommod med dubbla handfat samt en separat toalett med WC, handfat, tvättmaskin och torktumlare. Det finns även ett separat förråd i anslutning till vardagsrummet. Denna bostad är ledig för köparens disposition.

Tomten är på 1400 kvm och på baksidan av bostadsbyggnaden finns en lummig trädgård och en härlig uteplats där man kan njuta av vackra sommardagar.

En bonus för köparen är att det på fastigheten finns en 2 rumslägenhet och en frisersalong som är uthyrda med en månatlig hyresintäkt om hela 16 530 kr inklusive moms.
Frisersalongen som är 55 kvm är belägen i huvudbyggnaden och lägenheten som är 48 kvm finns i en komplementbyggnad som dessutom innehåller tre stycken förrådsutrymmen där det ena är ett varmförråd. Det finns separat elmätare till respektive lägenhet/lokal.

På entrésidan finns parkeringsmöjligheter för 6 bilar. Det finns dessutom en extra parkering på baksidan av fastigheten.
Med fastighetens centrala läge följer närhet till Onsala Centrum, vårdcentral, förskola och skola samt till busskommunikationer.

Fastigheten är i gott skick och väl underhållen, och erbjuder bra möjligheter för den som önskar bo centralt i Onsala samtidigt som man har en bra möjlighet till en extra inkomstkälla genom de uthyrda lokalerna. Om du är intresserad av att göra ett besök på fastigheten och se mer av vad den har att erbjuda är du välkommen att kontakta mäklaren för mer information och bokning av visning.
Vickavägen ett

Villan:

 • Byggnadsår 1929
 • Fastighetsbeteckning Onsala Klockargård 2:2
 • Byggnadstyp Friliggande villa. 1.5 plan
 • Energiprestanda 55 kwh/kvm och år
 • Säljarens driftskostnader
 • 52 122 kr, varav försäkring 8 922 kr, renhållningsavgift 16 400 kr, el 17 000 kr, vägsamfl. 1 800 kr, VA 8 000 kr
 • Fasad Trä
 • Stomme Trä
 • Fönster 3-glasfönster
 • Bjälklag Trä
 • Utvändigt plåtarbete Plåtisol
 • Grundmur Natursten
 • Tak Betongpannor
 • Grundläggning betongplatta/Krypgrund
 • Uppvärmning Bergvärme 2023, vattenburen värme. Värrmepump luft/luft samt direktel.
 • Vatten och avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
 • Övrigt om byggnaden huvudbyggnaden finns en lokal som är uthyrd och idag disponeras som frisörsalong.

  Nuvarande ägare har utfört följande renoveringar:
  2013 - Renovering av salong, nytt innertak med infällda spotlights, ny eldragning + ny elcentral. Gipsat om salongens väggar. Senare även ny golvläggning. Byggt ett nytt behandlingsrum integrerat i salongen. I lägenheten ombyggnation av vardagsrum burspråk med nytt golv samt tak. Ny el. Ny parkett på 2:a våning. Ny altan vid kök med tak och inbyggda spotlights. Ny balkong 2 vån med glas/rostfritt stålräcke.
  2014 - Nytt kakel och glasdörr vid skafferi. Ny side by side kyl/frys med ismaskin. Tvätt och målning av yttertak samt skorsten och plåtar (Roofia)
  2015 - Nybyggt motorcykelgarage i längan med automatport.
  2016 - Ny balkong på framsida. Snickerier runt om huset. Nya ytterlampor. Huset och längan målas om. Nya hängrännor på huset.
  2017 - Ny diskmaskin.
  2020 - Ny installation av luftvärmepump till salong. Klätt in altanen.
  Förra ägaren har utfört följande:
  2004 - Byggt om övervåningen; Nya innerväggar och tak, bytt fönster i alla rum, byggt nytt badrum med elektrisk golvvärme, ny tvättstuga med extra toalett, ny elcentral med automatsäkringar och jordfelsbrytare, installerat centraldammsugare bägge våningarna,
  2005 - Byggt om hela undervåningen; nya innerväggar, nytt innertak med dimningsbara spotlights, klinkergolv och golvvärme i hela undervåningen/ bostaden, nytt kök med granitbänkskiva.
  2006 - Byggt garderober i smygarna, helkaklat gästtoalett, AEG induktionshäll och köksfläkt inkl. rostfri kåpa
  2007 - Borrat för bergvärme (192 m) för att räcka till hela fastigheten inkl. lägenheten, men även till ett ev. framtida varmgarage.

  Under hösten 2023 är har nuvarande ägare installerat en ny bergvärmepump Nibe med 12 kW. Installation av Wirsbo Genius radiostyrd rum för rum reglering av golvvärme med separat rumstermostat och reglage.
  Schaktat tomten, stenlagt runt gräskanter, grusat gångar, planterat buskar och fruktträd, målat om hela byggnaden och staketet.
 • Övriga byggnader/utrymmen Komplementbyggnad innehållande en lägenhet samt 3 förrådsutrymmen. Lägenheten är för närvarande uthyrd. Lägenheten i komplementbyggnaden är totalrenoverad 2007 omfattande bl.a. kaklat toalett och duschutrymme, ny el med automatsäkringar och jordfelsbrytare, nya innerväggar och tak, tilläggsisolerat, lagt nytt golv med elektrisk golvvärme i hela lägenheten, ny tvättmaskin, spis med ugn, kyl och frys, nya fönster, ny entrédörr, ny fasadklädsel, målat om fasad på bostadsdelen, byggt kulvert till lägenhet i längan (för golvvärme påkopplat till bergvärmepumpen).

Visningar:

Varmt välkommen att kontakta mäklaren för mer information!


Är du intresserad av detta hem?

Vickavägen ett