• Andra Långgatan 11
  Andra Långgatan 11
 • Andra Långgatan 11
  Andra Långgatan 11
 • Andra Långgatan 11
  Andra Långgatan 11
 • Andra Långgatan 11
  Andra Långgatan 11
 • Andra Långgatan 11
  Andra Långgatan 11
 • Andra Långgatan 11
  Andra Långgatan 11
 • Andra Långgatan 11
  Andra Långgatan 11
 • Andra Långgatan 11
  Andra Långgatan 11
 • Andra Långgatan 11
  Andra Långgatan 11
 • Andra Långgatan 11
  Andra Långgatan 11
 • Andra Långgatan 11
  Andra Långgatan 11
 • Andra Långgatan 11
  Andra Långgatan 11
 • Andra Långgatan 11
  Andra Långgatan 11
 • Andra Långgatan 11
  Andra Långgatan 11
 • Andra Långgatan 11
  Andra Långgatan 11
 • Andra Långgatan 11
  Andra Långgatan 11
 • Andra Långgatan 11
  Andra Långgatan 11
 • Andra Långgatan 11
  Andra Långgatan 11
 • Andra Långgatan 11
  Andra Långgatan 11
 • Andra Långgatan 11
  Andra Långgatan 11
 • Andra Långgatan 11
  Andra Långgatan 11
 • Andra Långgatan 11
  Andra Långgatan 11
 • Andra Långgatan 11
  Andra Långgatan 11
 • Andra Långgatan 11
  Andra Långgatan 11
Linnéstaden

Andra Långgatan elva

Ett eftertraktat boende med vy över Linnéstadens tinnar och torn.

 • Antal rum 2 rok
 • Boarea 42 kvm
 • Våningsplan 4 av 4
 • Hiss Ja
 • Karta
En toppenfräsch vindstvåa i kvarteren där restaurangerna och boutiquerna duggar tätt. Eftertraktat boende med gångavstånd till livets goda. Sekelskifteshuset är nyligen renoverat till dagens standard. Här är det ordning och reda. Nyinstallerat kök & bad. Fyra trappor upp det ursprungliga trapphuset eller den nyinstallerade hissen om så önskas. Föreningen har en bra inkomst från lokaler mot gatan. Några meter till Linnégatan och ett par kvarter till Slottsskogen. Järntorget med kommunikationer och Saluhallen Briggen för en god lunch eller inköp av delikatesser. Välkommen att trivas i Linné! Parkeringsplats finns att hyra på innergården.

Via nyinstallerad säkerhetsdörr. Välisolerat för bästa ljudkomfort. Häng av er till höger. Lägg nycklarna i byrån. Här trivs man hemma.

Ekparketten välkomnar redan innanför dörren och löper vidare i samtliga delar av lägenheten. Från hallen möter blicken det hänförande vardagsrummet. Tidigt upplever vi den inbjudande rymden och ljuset. Här är det ett fritt läge över Linnés vackra takåsar.

Drömrummet kan det kallas. Kök och vardagsrum, i en skön och trivsam mix. Köket ligger öppet för att synas och samlas kring. Det är stramt vitt med skåpinredning och överskåp från HTH. Fullutrustat med maskiner från Cylinda. Allt installerat 2014. Gott om förvaring med skåp. Diskmaskin såklart! Linnéstaden med sina många små specialbutiker gör att du alltid kan ha god mat hemma.

Rummets yta i övrigt känns mycket flexibel och ger god plats åt både ett matbord och en skön sittgrupp. De höga och djupa fönsterpartiet skänker en trivsam karaktär till rummet. Trivsamt med utsikten som extra sällskap vid middagsbordet.

Vardagsrummet med god volym som ger plats åt flera funktioner. Väggarna är bredspacklade och målade i brutet vitt.

Sovrummet intill. Gott om plats för en dubbelsäng och var sitt nattduksbord. Ett par extra garderober ryms om behovet finns. Det höga läget mot gatan gör stadsbruset lågt. Skönt att vakna upp av det naturliga ljuset. Vy mot tinnar och torn. Det är vackert att följa solens vandring övertakåsarna och se hur vyn förändras. När kvällssolen ligger på taken från sidan då är det vackert!

Badrummet är stramt i sitt utförande. Vackert och med överträffande dimension. Helkaklade väggar med stora ljusa plattor och en mörkare klinkers på golvet. Skönt med varma golv. Egen tvättmaskin och torktumlare gör att du kan tvätta när det passar dig.

I hallen finns två rymliga garderober för avhängning från golv till tak.

På innergården finns förråd och möjlighet att hyra en egen parkeringsplats.

Ett trevligt läge bland de levande kvarteren intill Linnégatan. Här kan du leva ett härligt cityliv med ett bekvämt avstånd till allt vad vår stad har att erbjuda.
En trivsam och charmig lägenhet för den med förkärlek till ett lugnt boende i anrika kvarter med perfekt läge. Tänk att få ha livets goda alldeles utanför porten. Några kvarter bort öppnar sig Slottsskogen. En vacker plats året om. Välkommen att leva livet i Linné!

Kvarteren omkring

Linnéstaden är samlingsnamn för stadsdelarna Olivedal och Kommendantsängen samt kvarteren längs långgatorna. Området sträcker sig från Slottsskogen i söder, till Järntorget i norr och möter Masthugget i väst och Haga i öst. Även om läget är centralt ger Linné en känsla av småskalighet och lugn och kvarteren är fyllda med lokala blomsterhandlare, delikatessbutiker och gemytliga affärer. Tack vare närheten till Slottsskogen är det aldrig långt till grönska och en plats för rekreation och motion.

Djupedal

Innan Linné blev Linné kallades markerna söder om Järntorget för Djupedal eftersom det hörde till Djupedals Landeri. Området var under 1700-talet glesbebyggt och lantligt och bestod mestadels av ängar och hagmarker som arrenderades ut till bönder. Där Linnégatan nu går fram löpte tidigare Djupedalsbäcken, ett vattendrag som kulverterades när gatan anlades.

Linnégatan – 1000 m fransk boulevard i Göteborg

Byggandet av Linnégatan startade 1877 när en stadsplan för området lades fram. Linnégatan skulle bli stadens nya aveny kantad av exklusiva stenhus. En fransk boulevard i Göteborg! Linnégatan invigdes i maj 1900, men långt ifrån alla hus var då uppförda och först år 1931 var alla tomter bebyggda. Gatan gjordes bred, kantades av trädalléer och hade vid invigningen även en ridbana i mitten. Den långa utbyggnadsfasen har gjort att byggnaderna längs Linnégatan har fått varierande utseende och speglar flera olika arkitekturstilar. Karakteristiskt för Linnégatan är förträdgårdarna som fortfarande kantar många av husen.

Den äldsta kvarvarande byggnaden i Linné är Viktoriaskolan från 1877, numera använd som bl.a. biograf och föreningslokal. En annan tidig byggnad i Linné är Oscar Fredriks kyrka, en praktfull nygotisk kyrka ritad 1893 av den välkände kyrkoarkitekten Helgo Zetterwall.

Olivedal

På de branta sluttningarna i Olivedal hittar vi stenhuskvarter med kringbyggda gårdar från 1900-talets början. I jämförelse med de exklusiva bostäder som tillkom längs Linnégatan under samma tid utgör de fina exempel på en enklare bostadsbebyggelse i Linnéstaden med lägre hus där mönstermurade fasader gör varje hus unikt.

Långgatorna

Långgatornas namn sägs härstamma från numrerade gångar som fanns i en gammal fruktträdgård som låg på platsen under 1700-talet. Kvarteren runt Långgatorna byggdes årtiondena innan Linnégatan drogs fram och har präglats av den blandning av verksamheter som fanns i husen från början: förutom bostäder även verkstäder, ett auktionsverk, brandstation och butiker. 

Arkitekturen

Arkitekturidealen under 1890-talet kan allra bäst beskrivas som stenromantik. Nu skulle de äkta byggmaterialen som tegel och natursten framhävas och hela sockelvåningen kunde utgöras av huggna stenblock. Byggnadens konstruktion betonades istället för att döljas genom synliga valvslagningar eller dekorativa ankarslut. Vid 1800-talets slut hade en allt starkare kritik väckts mot tidigare decenniers vurm för de historiserande så kallade nystilarna. Nyrenässansens rikt dekorerade, stenimiterande fasader som haft ett stort genomslag när stenstaden i de större städerna började byggas blev allt mer passé.

Den symmetriska, strama och klassicistiska fasaden fick nu lämna plats för ett mer friare och fantasifullt förhållningssätt till föregående historiska epoker. Fasaderna blev också slätare och inte lika tungt dekorerade som under nystilsperioden. Fasadtegel blandades med natursten, keramiska plattor, spritputs och slätputs i sammansättningar som skapade oväntade färgrika kombinationer. Även taksiluetten förändrades och bröts upp av hörntorn och gavelrösten, vilket gav byggnaderna en vertikal strävan istället för den tidigare horisontella. En annan nymodighet för 1890-talet var gjutjärnsbalkongens placering som vändes åt gatan. Fönstersättningen var inte nödvändigtvis jämn utan fönstren kunde placeras i grupper, beroende på planlösningen innanför. I Göteborg finner vi byggnader i 1890-talets stil bland annat i början av Linnégatan, mellan Järntorget och Viktoriaskolan. Även runt Vasaplatsen och Vasaparken finner vi 1890-talets färgrika tegelarkitektur med uppskjutande tinnar och torn.

1800-talets sista decennium var en tid då industrialiseringen nådde en ny fas med elektriciteten som drivkraft istället för ångan. Sverige förändrades snabbare än någonsin tidigare och gruv-, verkstads- och trävaruindustrin producerade varor för export i rasande takt. Även inom landet ökade konsumtionen och detaljhandeln expanderade med stora affärer som följd, som komplement till de tidigare småbutikerna. Inflyttningen till städerna var fortsatt stark med en arbetarklass som växte i takt med industrins expansion, men de bristfälliga boende- och levnadsförhållandena för mindre bemedlade i städerna började också få allt mer uppmärksamhet. Det var samtidigt en tid av ökande politisk aktivitet. Arbetarrörelsen mobiliserade mot rådande, konservativa ordning och förespråkade åtta timmars arbetsdag samt allmän och lika rösträtt. 

Andra Långgatan 11

Lägenheten

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Andelstal 7,56 %

Byggnaden

 • Byggnadsår 1892
 • Byggnadsstil 1890-tal och Sekelskiftesfastigheter
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Internet Bredband erbjuds via öppen fiber.
 • Parkering 4 st parkeringsplatser på gården. Kostnad 1000 kr st.

Ansvarig mäklare

Såld

Observera att denna bostad är såld. Vänligen kontakta ansvarig mäklare om du önskar mer information.

Andra Långgatan 11