• Hovås Snöbärsväg 2
  Hovås Snöbärsväg 2
 • Hovås Snöbärsväg 2
  Hovås Snöbärsväg 2
 • Hovås Snöbärsväg 2
  Hovås Snöbärsväg 2
 • Hovås Snöbärsväg 2
  Hovås Snöbärsväg 2
 • Hovås Snöbärsväg 2
  Hovås Snöbärsväg 2
 • Hovås Snöbärsväg 2
  Hovås Snöbärsväg 2
Hovås

Hovås Snöbärsväg två

IMPONERANDE DESIGN, MAXIMAL FUNKTION OCH VÄL UTNYTTJADE YTOR. ALLT INTILL HAV OCH NATUR

 • Antal rum 2 rok
 • Boarea 60 kvm
 • Våningsplan 3 av 3
 • Hiss Ja
 • Karta
I prisbelönt hus erbjuds en modern tvårummare av bästa slag. En hänförande blandning av glas och betong i sann Wingårds-anda. På översta plan med bästa gavelläge och fönster i tre väderstreck. En stor terrass orienterad mot kvällssolen och en balkong från sovrummet att börja dagen på. Nybyggt 2013. Egen bergvärmeanläggning. Parkeringsplats. Nära hav och salta bad. Naturen in på knuten. Juridisk person får förvärva.

Imponerande design, maximal funktion och väl utnyttjade ytor - detta var arkitektens vision inför skapandet av Brf Snowberry.

Ett trevligt läge bland villa- och radhusområdet. Naturen intill. Tre trappor upp eller hissen om så önskas. Via loftgången längt ut på gaveln. Snygg entrédörr som går ända upp till innertaket.

Tidigt upplever vi den inbjudande rymden och ljuset. Häng av er till höger. Lägg nycklarna i byrån. Här trivs man hemma.

Från hallen möter blicken det hänförande vardagsrummet. En stor terrass som skapar en naturlig förlängning av rummet. Enbart en glasvägg som delar av. Imponerande glasparti som går från golv till tak. Välisolerat för bästa ljudkomfort.

Terrassen med sol under större delen av dagen rymmer med enkelhet två sittgrupper och en större grill. Denna miljö skapar en förväntan om sociala tillställningar med flera vänner. Terrassen är utrustad med infravärme, belysning och eluttag.

Drömrummet kan det kallas. Utsikt och tre gyllene ting, kök-matsal-vardagsrum, i en skön och trivsam mix. Köket ligger öppet för att synas och samlas kring. Det är stramt vitt med skåpinredning och överskåp från HTH. Fullutrustat med maskiner från Siemens. Allt installerat 2013.

Rummets yta i övrigt känns mycket flexibel och ger god plats åt både ett snyggt matbord och en skön sittgrupp. Loungekänsla. Några fina tavlor så är det klart. Att möblera om är ingen konst. Rummens tak och väggar är målade i brutet vitt i fin kontrast mot det gråa betonggolvet. Vattenburen golvvärme för god komfort och inomhusklimat.

Downlights. Takhöjd 2,7 meter.

Lägenheten har ett högt läge över det stilla villaområdet. Fritt från insyn men med reglerbara lamellgardiner för reglering av ljusinflödet.

Rogivande Master bedroom med plats för den stora dubbelsängen samt läshörna. Lugnt beläget mot skogsbrynet. En helt glasad dörr ut till balkongen. Här serveras morgonkaffet. Skön vy mot de svajande träden. Öppna dörren och släpp in dagen.

Väl tilltagen skjutdörrsgarderob med genomtänkt inredning. Här ryms kläder för honom och henne.

Badrummet med hotellkaraktär. Stramt i sitt utförande. Vackert och med överträffande dimension. Helkaklade väggar och en massiv bänk i betong med inbyggt handfat. Takdusch. Infällda rördragningar. Moderna handdukstorkar från INR. Kranen i gult matchar färgen på terrassen.

I hallen finns en läcker och inspirerande arbetsplats med platsbyggda hyllor från golv till tak.
Rymliga garderober i hallen som tar hand om er förvaring på bästa vis.
Skönt med egen tvättavdelning. Tvättmaskin och torktumlare i praktisk pelare.

En modern bergvärmeanläggningen producerar energi- och kostnadseffektiv värme och kyla.
Ett förråd om 5 kvm hör till lägenheten.
Bredband via Telias fibernät.
Parkering intill huset.

Skönt boende med lite guldkant och med ett enormt ljus. Välkommen till natursköna Hovås med närhet till staden, golfbanan, butiker och havet.

Som en sällsynt svart juvel, inbäddad i grönska från skira snöbärsbuskar, ligger det strama kubistiska bostadshuset, förgyllt med balkonger och terrasser i klara, varma färger. Intrycket är både stolt och lättsamt och formspråket sakligt och tydligt.

Detta är ett hus som inte räds sitt egensinne och inte heller avstår från att berätta om de människor som skapat en virvlande, glimrande fantasi i en karg svensk skogsbacke. Ett hus som i sin komposition av mörker och ljus, mjukt och hårt, nattens svärta och den soliga palettens ljuva kolorit, blir till den glädje och tjuskraft riktigt bra arkitektur kan ge.

Tillsammans med den konsekvent genomförda linje som länkar samman delarna till helhet, blir detta hus det goda föredöme för bostadsbyggande vi behöver för både nutid och framtid.

KVARTEREN RUNT OMKRING

Hovås ligger nära havet, söder om Göteborg och tillhör stadsdelsnämnd Askim-Frölunda-Högsbo. Här har man nära till bad, både i hav och i sjö, liksom till vackra naturområden.

Namnet förekommer i källor från år 1550 och betecknade då en by. Stavningen har varierat över tid men namnet syftar troligtvis på en hög ås. Askim utgjordes historiskt av landsbygd med ett antal byar och hemman. Kring sekelskiftet 1900 bodde tusen personer i Askim, de flesta försörjde sig som bönder och fiskare. Den mest betydande gården var Billdals gård, vilken finns kvar än idag. Gården köptes år 1860 av köpmannen J.R. Dickson som också uppförde ett sommarhus på ägorna. Under 1880-talet följde flera välbeställda göteborgare Dicksons exempel och byggde sommarvillor i området.

Säröbanan invigdes 1903 och stationen i Hovås gav goda förutsättningar för villabyggande. De följande åren anlades Hovås villastad med anslutande golfbana (Sveriges äldsta golfklubb, bildad 1902) park, restaurang och turisthotell vid stranden. Planen medgav omkring 150 villor men alla uppfördes inte. Här växte ett exklusivt villaområde fram mellan 1905 och 1930. Husen placerades fritt på stora tomter med Djursholm som förebild. Flera av villorna är uppförda i nationalromantisk stil med släta tegelmurar och branta sadeltak. I Hovås finns även Kobbehalls villaområde, uppfört 1965-68. Området är mycket tidstypiskt både vad gäller stadsplan och arkitektur.

Säröbanan, mellan Linnéplatsen i Göteborg och Särö, trafikerades med badtåg från och med 1923 och in på 1950-talet. I enlighet med rekommendationer från doktor Allard transporterades stadens barn till Askimsviken för välgörande sol och bad. Badbarnen fick även gratis mjölk. Säröbanan fick sedermera konkurrens av bil- och kollektivtrafik och år 1965 lades den ner. Delar av banvallen används idag för gång- och cykeltrafik.