• Krokebacksgatan 11
  Krokebacksgatan 11
 • Krokebacksgatan 11
  Krokebacksgatan 11
 • Krokebacksgatan 11
  Krokebacksgatan 11
 • Krokebacksgatan 11
  Krokebacksgatan 11
 • Krokebacksgatan 11
  Krokebacksgatan 11
 • Krokebacksgatan 11
  Krokebacksgatan 11
 • Krokebacksgatan 11
  Krokebacksgatan 11
 • Krokebacksgatan 11
  Krokebacksgatan 11
 • Krokebacksgatan 11
  Krokebacksgatan 11
Långedrag - Hagen

Krokebacksgatan elva

Charmigt 50-tal och sköna ytor i en välplanerad familjevilla om 8 rok, totalt 258 kvm i fint skick!

 • Antal rum 8 rok, varav 4 sovrum
 • Boarea 233 kvm
 • Biarea 25 kvm
 • Tomtareal 904 kvm
 • Byggnadsår 1957
 • Karta
Lugnt och tryggt ligger den charmiga tegelvillan i en solig sydvästsluttning omgärdad av den uppväxta trädgårdens grönska. Uppförd 1957 efter ritningar av arkitekten Börje Eliasson, känd bland annat för att ha ritat många av funkisvillorna i Örgryte. Entrépartiet med sin karaktäristiska mosaik och oljade teakdörr välkomnar. Inne i hallrummet är känslan av att ha kommit in i ett riktigt trevligt hem.

Det rymliga hallrummet har ett vackert och praktiskt kalkstensgolv, kapprum och gästtoalett. Det stora allrummet intill om cirka 30 kvm med braskamin och stora fönsterpartier skapar fint utrymme för umgänge, musik och kalas när det passar. Allrummet kan även fungera bra som generationsboende eller kontor. I entréplanets inre del ligger en rymlig tvättstuga och förrådsutrymmen.

Vi går upp i den sköna ektrappan. Trapphusets volym känns inspirerande och spännande med tidstypiska smiden och högt placerat fönster. Den andra våningen visar direkt upp en kombination av det charmiga 50-talet och sköna, moderna ytor. Vi går rakt in i det härliga köket. Praktiskt planerat och sällskapligt öppet med bardisk med förhöjd skåpinredning mot matsalen. En finess som döljer lite av kökets planer och överraskningar. Från köket syns matsalen och även trädgården via fönsterpartierna. Utgång till trädgården via glasade altandörrar i par med trevliga uteplatser, fint stenlagda i Fjärås-gnejs. En bit upp i trädgården finns en isolerad friggebod om 13 kvm för trädgårdsredskap och annat. Trädgården gränsar här mot ett naturområde.

Tillbaka in i matsalen som ligger öppen mot vardagsrummet. Matsalen rymmer en större matsalsmöbel för både vardagsfester och högtidliga kalas. Här råder en svårslagen, stämningsskapande atmosfär. Vardagsrummet tar vid med en öppen spis och stora fönsterpartier både mot den längsgående balkongen och väster. Här fångas den tidiga vårsolen såväl som sommarens solnedgångar in. Vardagsrummet rymmer en generös sittgrupp och i dess förlängning tar ett öppet rum vid som arkitekten har kallat bibliotek. Idag möblerat med en vacker flygel men kan lika väl användas som till exempel TV-rum, eller varför inte just bibliotek. På detta våningsplan finns även ett större sovrum med bra garderober. Detta rum används idag som kontor, och har också tidigare fungerat som lekrum.

Tredje våningen bjuder på charmiga snedtak och ett härligt dagsljus. I mitten ligger det övre allrummet vilket blivit en favorit för TV-kvällar och avslappnat umgänge. Med skönt läge på västergaveln finns Master bedroom. Här ryms förstås en dubbelsäng och lite mer möblering. En lång rad med garderober. Njutbart med utgång till balkong med utsikt mot solnedgångar och hamnens kranar. Ytterligare ett större sovrum intill med bra garderobslösning och vy mot vattenblänket i hamnen. Därifrån kan man också få en glimt av Älvsborgs fästning. Det tredje sovrummet på våningsplanet är något mindre. Morgonsolen kan strömma in genom den helglasade dörren med fransk balkong.

Badrummet ger en bra start på dagen med snygg skåpinredning i valnöt, vitt liggande kakel, golvklinker i ljust grått samt porslin i vitt. Badkaret i vacker oval form trevligt placerat i fönsternisch med integrerade kvadratiska fack för tvål och schampo på var sida, vägghängd toalett och två duschplatser. En av duschplatserna fungerar också som ångbastu som man kan njuta av kalla vinterdagar. Golvvärme och inbyggda spots. Fönster i två väderstreck.

Den härligt kuperade trädgården runt om huset är väl omhändertagen under åren och har idag en uppväxt häck mot gatan, terrasseringar av murar i Fjärås-gnejs med uppväxta buskar och träd, bland annat björk, rönnbär, ask, äppelträd, buskpion mm. På våren blommar mängder med vårlökar, därefter tar perennerna, buskarna och träden vid och skapar en lummig och ombonad känsla. Flaggstång finns förstås för att uppmärksamma födelsedagar, helger och för andra högtider.

Garaget om 17 kvm är från samma tidsperiod som huset och i lika fasadtegel. Det är uppvärmt och har vatten. Plats för en bil och även förråd i viss mån.
Fastigheten är uppvärmd med bergvärme. Bergvärmesystemet kan också sommartid användas för att ge kyla i husets tredje våning.

Tag gärna del av listan på alla arbeten som är utförda på fastigheten.

I närområdet finns ett stort antal förskolor, både kommunala och föräldrakooperativ, flera grundskolor såsom Hagenskolan, Nya varvets skola, Engelska skolan, Skäret, Påvelundskolan samt en gymnasieskola. Här finns också matbutiker, fiskaffärer, restauranger, gym, kontorshotell, vårdcentral/BVC och småbåtshamnar. Det tar tio minuter att promenera ner till vattnet. De kommunala kommunikationerna är mycket goda, både buss och spårvagn går precis i närheten. Cykelväg finns in till centrala Göteborg. Med bil är man snabbt ute på olika trafikleder. För den aktive, såväl ung som äldre, finns det mycket att välja mellan i närheten, t.ex. fotboll, handboll, tennis och badminton. El-upplyst motionsspår finns också. Bra öringfiske vår och höst och en stilla sommarkväll kan man meta mört och abborre i älven. Salta bad, segling, vindsurfing, kajakpaddling, dykning och andra vattensporten finns på kort cykelavstånd.
Krokebacksgatan 11

Villan

 • Byggnadsår 1957
 • Fastighetsbeteckning Älvsborg 116:4
 • Uppvärmning Bergvärmepump
 • Byggnadstyp Friliggande villa, 1 ½ plan med suterängvåning
 • Energiprestanda Energiklass E, 0 kwh/kvm och år

Ansvarig mäklare

Såld

Observera att denna bostad är såld. Vänligen kontakta ansvarig mäklare om du önskar mer information.

Krokebacksgatan 11