• Matildebergsgatan 16
  Matildebergsgatan 16
 • Matildebergsgatan 16
  Matildebergsgatan 16
 • Matildebergsgatan 16
  Matildebergsgatan 16
 • Matildebergsgatan 16
  Matildebergsgatan 16
 • Matildebergsgatan 16
  Matildebergsgatan 16
 • Matildebergsgatan 16
  Matildebergsgatan 16
 • Matildebergsgatan 16
  Matildebergsgatan 16
 • Matildebergsgatan 16
  Matildebergsgatan 16
 • Matildebergsgatan 16
  Matildebergsgatan 16
 • Matildebergsgatan 16
  Matildebergsgatan 16
 • Matildebergsgatan 16
  Matildebergsgatan 16
 • Matildebergsgatan 16
  Matildebergsgatan 16
 • Matildebergsgatan 16
  Matildebergsgatan 16
 • Matildebergsgatan 16
  Matildebergsgatan 16
 • Matildebergsgatan 16
  Matildebergsgatan 16
 • Matildebergsgatan 16
  Matildebergsgatan 16
 • Matildebergsgatan 16
  Matildebergsgatan 16
 • Matildebergsgatan 16
  Matildebergsgatan 16
 • Matildebergsgatan 16
  Matildebergsgatan 16
 • Matildebergsgatan 16
  Matildebergsgatan 16
Fredriksdal

Matildebergsgatan sexton

Villa Matilda I & II kallar vi dessa stilrena, extremt ljusa och välplanerade parhus om 5-6 rok!

 • Antal rum 5 rok, varav 3-4 sovrum
 • Boarea 145 kvm
 • Tomtareal 333 kvm
 • Byggnadsår 2016
 • Karta
Villa Matilda I & II har vi kallat dessa fantastiska parhus som nu skall uppföras på Matildebergsgatan Sexton och Arton. Nästan som två tvillingsystrar skall de växa upp och leva tillsammans. I Krokslätt, med Mölndal & Göteborg City på var sida, och Delsjö Naturreservat rakt över E6, erbjuder Svenska Villor AB två stilrena, extremt ljusa och välplanerade parhus om 5-6 rok. Arkitektens känsla för vardagstrivsel och praktiskt familjeliv följer som en vit tråd genom husens alla rum. Som högst i nock 3,75 m! Genom den flexibla planlösningen över 145 kvadrat anpassas husen efter de boendebehov familjen har. Bergvärme. Vattenburen golvvärme. Friköpta, lättskötta tomter om 333 resp 334 kvadrat.

I Krokslätts gamla villakvarter har en stor tomt avstyckats för byggnation av två parhus på Matildebergsgatan Sexton och Arton. Svenska Villor AB uppför här Villa Matilda I och II.

Parhusens exteriör har karaktär av nyfunkis med rena, strama linjer och ett flertal höga och även stora fönsterpartier i grå aluminium. Allt kombinerat med en liggande falspanel i brutet vitt och grå ytterdörrar. Plåtarbeten i silvergrått. Svagt takfall i norr mot det stora balkongerna och brant takfall med stora takkupor i söder mot altanerna. Helt plana takpannor i gråsvart.

Interiört ger alla fönsterpartier ett mycket gott ljus i husen förstärkt av att alla väggar är målade i brutet vitt. På alla torra golv ligger en mattlackad ekparkett från Kährs. Barfotavänliga golv med vattenburen golvvärme i båda våningsplanen.

Arkitekturen har utformats så att största möjliga hänsyn tagits till den privata aspekten av boendet.

Framför husen är en uppfart med plats för ett par bilar. I anslutning till parkeringen nås ett vidbyggt förråd om 4,5 kvadrat. Här är bergvärmepumpen installerad. En stenlagd gång tar vid och leder utefter en stödmur fram till entrén. Entrédörren har ett glastak och är upplyst av en snygg väggarmatur.

Hallrummet har en praktisk golvklinker med golvvärme vilken fortsätter ut i tvättstugan och badrummet. Hallen har vidare en skjutdörrsgarderob för ytterkläder samt skor och förses med fint dagsljus via en helt glasad altandörr ut till ett trädäck om åtta kvadrat utmed fasadens långsida.

Badrum med dusch, (handdukstork tillval), toalett och handfat. Snygg inredning från Hafa. I tvättstugan har en effektiv skåpinredning från Ballingslöv installerats. Tvättmaskin och torktumlare i vitt från Siemens.

En fantastisk och flexibel umgängesyta syns direkt från hallrummets vida valv. Här är köket i härligt öppen planlösning med vardagsrummet om totalt 60 kvadrat. Köket ligger i vinkel och har en stor köksö med möjlighet till barsittning. Skåpinredning i stramt vitt från Ballingslöv med arbetsbänkar i gråsvart granit. Maskiner i rostfritt från Siemens. Induktionshäll och fläktkåpa. Varmluftsugn och micro. Kyl/sval, frys och diskmaskin. I trevlig anslutning till köket ryms ett stort matbord. Denna yta kan alternativt avdelas till ett sovrum om så önskas. Här sitter ett välplacerat fönsterparti mellan golv och tak.

Vardagsrummets 40 kvadrat ger god volym för både en större matmöbel och en skön sittgrupp. En lite lyxig känsla finns här med de skjutbara helt glasade fönsterpartierna mot söderaltanen om 20 kvadrat och trädgården. Under sommarhalvåret bjuds här oändliga möjligheter att koppla av, sola och äta ute. Ett mindre fönster på gaveln kompletterar dagsljuset och ger samtidigt ett dekorativt inslag till rummet. Golvet har en mattlackad ekparkett i fin kontrast till väggar i brutet vitt.

Ett extra förråd har påpassligt placerats under det luftiga trapphuset till andra våningen. Trappan har vanglar i vitt och steg i ek.

Andra våningen har i grundutförandet en disposition om 3 sovrum, allrum och badrum. Trappan kommer upp i den övre hallen vilken har en helt glasad altandörr ut till balkongen om 20 kvadrat. Räckena i frostat glas skapar ett vind- och insynsskydd. Balkongen har i stort sett sol hela dagen.

Ett sovrum nås från hallen och har två garderober samt ett stort fönsterparti mot entrésidan. Det svagt lutade taket skapar en skön atmosfär. De två andra sovrummen har var sin fönsterkupa med ett stort tredelat fönsterparti och vy över altanen och trädgården i söder. Det branta takfallet ger en takhöjd i nock på 3,75 meter. Det ena sovrummet har fasta garderober och det andra skjutdörrsgarderober.

Centralt ligger allrummet, vilket kan avdelas till ett fjärde sovrum på detta plan om så önskas. Badrummet i mitten har dusch, handdukstork (tillval), toalett och handfat. Helt kaklat och med golvvärme. Snygg badrumsmöbel från Hafa.

Parhusen är utrustade med centraldammsugare från Nilfisk.

Ett allt igenom välplanerat och flexibelt boende vilket lätt anpassas efter familjens storlek och olika behov. Ett minimum av underhåll, låga driftkostnader och ett läge med goda logistiska förutsättningar oavsett behov.

LEVERANSENS INNEHÅLL
Leveransen innehåller byggsats + entreprenad från Entreprenadgruppen i Brämhult AB, som även har fullgörandegaranti som kommun kräver, med prefabricerat husmaterial enligt ritningar med omfattning enligt leveransdeklaration samt offertbilaga. Till byggsatsen är det en totalentreprenad som tydliggörs i en ABS 09. Läs mer om ABS 09 på www.konsumentverket.se

Parhus med fastighetsbeteckning Tigern 16 och Tigern 17.

Ytterväggar:
Storblock med 195 x 45 mm regelverk och isolering, färdigmålad liggande 170mm falspanel, 12mm spånskiva och 13mm gips till insida yttervägg, snickerier och fönster är monterade i blocken. Eldosor och elrör monteras på plats.

Innerväggar;
70 respektive 95mm (vid bärande väggar) regelverk med 45mm isolering, 12mm spånskiva och 13mm gipsskiva, bärande väggar levereras ihopslagna inkl OSB-skiva (träfiberskiva som kombinerar egenskaper från spånskivor och plywood).

Bjälklag;
Bottenplatta på mark. Tak 400mm lösull. Säkerhetsfolie (Avsedd funktion luft- och ångspärr), glespanel och gips.

Dörrar och fönster;
Fönster och fönsterdörrar, H-fönster vitmålade trä/aluminium, u-värde* 1,0 - 1,2 EFHO/EFKO med 3-glas isolerruta, fasta fönster där ritning så visar. Entré- och groventrédörr med glas Swedoor YD 400, ASSA 2000 låssystem inkl invändig cylinder på fönsterdörrar, innerdörrar vitmålade Swedoor Unique massiv ramspegeldörr, vitmålade innerdörrkarmar, listverk och omfattningskarmar i vitmålad furu.

I normala fall brukar man räkna med att ca 35 % av värmen i ett hus läcker ut genom fönstret. Att nya fönster med modern teknik har en stor energibesparande effekt är enkelt att räkna ut, men det finns olika grader av energieffektivitet. Det vanligaste måttet för att utläsa energieffektiviteten hos fönster, dörrar eller takfönster är så kallat u-värde också kallat u-faktor. En tumregel är, ju lägre u-värde desto mer energieffektivt. Ett lågt u-värde betyder högre motstånd mot värmeöverföring eller större isolationsförmåga för materialet eller komponenten.

Yttertak;
Takstolar, 20mm råspont + papp, ströläkt, bärläkt och Benders takpannor.

Inredning;
Köksinredning Ballingslöv Solid vit (Prg 5) med dämpande fullutdragslådor där det är möjligt. Stenbänkskiva Nero Assoluto i grå/svart granit från RK natursten. Underlimmad diskbänk.
Garderober och städskåp där ritning visar Ballingslöv solid vit.
Vitvarupaket i rostfritt från Siemens;
Ugn med varmluft och klocka. Induktionshäll inkl hällskydd. Kyl/sval höjd 1,86 Nofrost.
Frys
Diskmaskin. Mikrougn. Fläktkåpa och trumsats. Torktumlare (Vit). Tvättmaskin (Vit).

Sanitetsvaror;
2 st badrumsmöbler från Hafa 80cm med spegelskåp till Bad samt 60cm med spegel till WC/D.
1 st duschhörna Ice 90 x 90 rak klarglas samt termostatblandare och duschset Hafa.
1 st duschset och termostatblandare Hafa. 3 st blanadare med hög pip och 2 st med avstängning. 1 st väggvattenutkastare. 2 st Ettgrepsblandare till tvättställ.

Centraldammsugare;
Alto Nilfisk Allin.

Skjutdörrsgarderob;
Mirro där ritning visar.

Övergolv;
Till alla torra golv levereras 13mm Kährs 3-stav Ek Cremano mattlack.

Ventilation och uppvärmning;
Markvärmepump IVT HE C och utjämningstank BC100/3, frånlufts-takfläkt, kanalpaket, projektering, injustering och förevisning av pumpen av IVT till köparen, Fresh 90 ventiler.

Plåtpaket;
Vattenavrinning och övriga plåtar levereras i silver.

Försäkringar;
10-årigt konsumentskydd, färdigställandeförsäkring med slutbesiktning och 1-årig villaförsäkring.

Övrigt som ingår;
Aluminiumstege, brandvarnare samt spikpaket.

Förtydligande;
Stomleverans senast 8 månader efter avtalsdatum (Därefter prisreglering enligt index MT24).

HUR GÅR KÖPET TILL
Först tecknas ett Överlåtelseavtal med Svenska Villor AB i vilket avtal görs om när du tillträder fastigheten/tomten. På tillträdesdagen eräggs köpeskilling för fastigheten/tomten och du blir då lagfaren ägare av denna.

Kopplat till Överlåtelseavtalet tecknas även ett entreprenadavtal i vilket själva byggnaden och inredningen avtalas om, inflyttningsdag mm

När fastigheten/tomten är tillträdd kan byggnationen påbörjas enligt en tidsplan under vilken betalning sker i takt med att byggnationen fortskrider. På denna del av köpeskillingen krävs en bankgaranti. Din bank sköter betalningarna åt dig mot faktura efterhand som de olika momenten blir klara.

RESERVATION
All information baseras på nu kända förhållanden. Eventuella
ändringar och tillägg av betydelse kommer vi skyndsamt att redovisa. Vi förbehåller oss rätten till ändringar och reserverar oss för eventuella fel i informationen.

VILLA MATILDA I & II - ELSTANDARD
Hus - projekteringen följer svensk el standard med viss standard höjande avvikelser enligt nedan:
Fasad mätarskåp placeras infällt i klädvårdsinnervägg alternativ klädkammare. Centralen bestyckas med jordfelsbrytare, och en "undermätare" för energi mätning av värme, varmvatten och ventilation. Trappomkastning för belysning i genomgångsrum.
Vid oinredd vid 3-4 tomrör i framtida installation.
1st kraftuttag till varje inritat belastningsobjekt t.ex. häll, ugn mm.

Del 1

Strömställare:
Enligt svensk standard

Eluttag:
Vägguttag ute placeras vid altan, balkong och garage/ carport. (rörutsläpp + 1400ög)
Vägguttag inne placeras ca på var 4m vägglängd (beroende på fönsterplacering) samt under strömbrytare i rum (höjd + 200ög). Vägguttag vid köksinredning, klädtvättrum, wc och garage placeras på höjd + 1200ög.
Timeruttag utgår.
lutningspunkter:

Anslutningspunkter:
Anslutningspunkt för ytterbelysning vid entré, groventré, garage och altan dock ej vid sovrum och balkong, tändning av ytterlampor sker individuellt vid varje dörr (rörutsläpp + 1900ög.)
Antalet belysningspunkter är beroende av antalet kvadratmeter i rummen, 0-14=1st 15 - 24=2st 25-34=3st o.s.v. underskåpsbelysning förbereds för bänkbelysning, alt. Spotlights via strömbrytare vid dörr.
Teleinstallationer:
Tv, tele och data (MEDIAUTTAG) dras som ett stjärnnät i tomrörsystem vilket innebär att det dras 1st VP20 rör med dragtång till media centralen från varje media tomdosa.
Meningen med att rita ett VP20 tomrörsystem är att det skiljer i utförande mellan olika multimediasystem och energibolag som levererar de olika tjänsterna.
Med det här systemet är ni inte låsta till någon och ni kan även ha egen antenn.
Diskutera med er installatör vilket system som passar er.
Antal media tomdosor: 2st dosor varje rum, rum över 30 kvadratmeter 4st dosor, dock ej i klädtvättrum.

Radio och TV:
Se teleinstallationer enligt ovan.

Del 2
Ungefärlig bestyckning av uttag i olika rum.

Entré/ hall:
1 tak, 2 vägg, 1 media.

Vardagsrum:
3-4 tak/ vägg, 4-5 vägg, 2-4 media.

Allrum:
2-3 tak/ vägg, 3-4 vägg, 2 media.

Stort sovrum:
1 tak, 1 tak/ vägg, 3-4 vägg, 2 media.

Litet sovrum:
1 tak, 2-3 vägg, 2 media.

Kontor:
1tak, 3-4 vägg, 2 media.

Kök:
2 tak, 1 tak/vägg, 3-4 vägg, 1-2 underskåpsbelysning, 2 media.

Klädvård:
2 tak, 2 vägg, dock ej tidsstyrt.

Badrum:
1 tak, 1 spegelbelysning, 1 vägg.

Wc/dusch:
1 tak, 1 spegelbelysning, 1 vägg.

Wc:
1 tak, 1 spegelbelysning, 1 vägg.

KIk:
1 tak alt. Garderobsbelysning.

Vind:
1 laputtag, 1 vägguttag (avser 1-planhus och oinredd vind)

Carport: 2 tak, 1 vägg
Ett envägsuttag per bilplats, dock ej tidsstyrt vid carport.
När carport finns styrs carportsbelysnigen av rörelsevakt med ljusfunktion.

Enkelgarage: 2 tak, 2 vägg.
Dubbelgarage: 4 tak, 3-4 vägg
Två envägsuttag per bilplats, dock ej tidsstyrt vid garage.

Förråd: 1 tak, 2 vägg

Arkitekturen

Nyfunkisen blev populär under slutet av 1990-talet, först för flerfamiljshus och senare även för villor. Trenden sammanföll med ett ökat bostadsbyggande i landet och har därför fått ett stort genomslag i nybyggnation under hela 2000-talet.

Nyfunkisen karakteriseras av kubiska huskroppar i moderna material, gärna asymmetriskt placerade med sneda tak, släta och putsade fasader, uppglasade partier som trapphus, stora fönsterpartier och påhängda balkonger. Även om flera yttre drag har hämtats från funkisen på 1930-talet stannar dock likheterna där. Funkisen utformades med bakgrund i den tidens ideologiska tankegods om bostadsbyggande för alla där byggnadernas utformning skulle utgå från funktionen, inte tvärt om. Interiört skiljer sig nyfunkisen helt från trettiotalets förlaga. Vår egen tids standard har fått styra och planlösningen bygger ofta på öppna, generösa ytor.

Byggnader i nyfunkis har ofta fått en vattennära placering, vilket till exempel gäller för bebyggelsen längs Norra Älvstranden i Göteborg och i Hammarby Sjöstad i Stockholm.

Matildebergsgatan 16

Villan

 • Byggnadsår 2016
 • Fastighetsbeteckning Tigern 17
 • Uppvärmning Bergvärmepump
 • Byggnadstyp Parhus, 1 ½ plan

Ansvarig mäklare

Såld

Observera att denna bostad är såld. Vänligen kontakta ansvarig mäklare om du önskar mer information.

Matildebergsgatan 16