Linnéstaden

Nordhemsgatan fyrtioåtta

 • Antal rum 1,5 rok
 • Boarea 36,5 kvm
 • Utgångspris 2 750 000 kr
 • Månadsavgift 3 125 kr
 • Våningsplan 5
 • Hiss Nej
 • Karta

Kvarteren omkring

Linnéstaden är samlingsnamn för stadsdelarna Olivedal och Kommendantsängen samt kvarteren längs långgatorna. Området sträcker sig från Slottsskogen i söder, till Järntorget i norr och möter Masthugget i väst och Haga i öst. Även om läget är centralt ger Linné en känsla av småskalighet och lugn och kvarteren är fyllda med lokala blomsterhandlare, delikatessbutiker och gemytliga affärer. Tack vare närheten till Slottsskogen är det aldrig långt till grönska och en plats för rekreation och motion.

Djupedal

Innan Linné blev Linné kallades markerna söder om Järntorget för Djupedal eftersom det hörde till Djupedals Landeri. Området var under 1700-talet glesbebyggt och lantligt och bestod mestadels av ängar och hagmarker som arrenderades ut till bönder. Där Linnégatan nu går fram löpte tidigare Djupedalsbäcken, ett vattendrag som kulverterades när gatan anlades.

Linnégatan – 1000 m fransk boulevard i Göteborg

Byggandet av Linnégatan startade 1877 när en stadsplan för området lades fram. Linnégatan skulle bli stadens nya aveny kantad av exklusiva stenhus. En fransk boulevard i Göteborg! Linnégatan invigdes i maj 1900, men långt ifrån alla hus var då uppförda och först år 1931 var alla tomter bebyggda. Gatan gjordes bred, kantades av trädalléer och hade vid invigningen även en ridbana i mitten. Den långa utbyggnadsfasen har gjort att byggnaderna längs Linnégatan har fått varierande utseende och speglar flera olika arkitekturstilar. Karakteristiskt för Linnégatan är förträdgårdarna som fortfarande kantar många av husen.

Den äldsta kvarvarande byggnaden i Linné är Viktoriaskolan från 1877, numera använd som bl.a. biograf och föreningslokal. En annan tidig byggnad i Linné är Oscar Fredriks kyrka, en praktfull nygotisk kyrka ritad 1893 av den välkände kyrkoarkitekten Helgo Zetterwall.

Olivedal

På de branta sluttningarna i Olivedal hittar vi stenhuskvarter med kringbyggda gårdar från 1900-talets början. I jämförelse med de exklusiva bostäder som tillkom längs Linnégatan under samma tid utgör de fina exempel på en enklare bostadsbebyggelse i Linnéstaden med lägre hus där mönstermurade fasader gör varje hus unikt.

Långgatorna

Långgatornas namn sägs härstamma från numrerade gångar som fanns i en gammal fruktträdgård som låg på platsen under 1700-talet. Kvarteren runt Långgatorna byggdes årtiondena innan Linnégatan drogs fram och har präglats av den blandning av verksamheter som fanns i husen från början: förutom bostäder även verkstäder, ett auktionsverk, brandstation och butiker. 

Övrig information

 • Tillträde enligt överenskommelse
 • Pantsatt lägenheten är pantsatt

Förening

 • Föreningens namn Brf. Nordhemsgatan 48
 • Om föreningen

  Byggnaden uppfördes 1998 på adressen Nordhemsgatan 48. Brf Nordhemsgatan 48, 769603-1520, förvärvade fastigheten Olivedal 15:9 år 1998. Fastigheten är friköpt.
  Föreningen registrerades år 1998-06-02. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 1999-01-01 och nuvarande stadgar registrerades 2013-08-28 på Bolagsverket.
  Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening.
  Byggnaden inrymmer 26 lägenheter om 1008 kvm.
  Fastighetens taxeringsvärde 2017 är 27 200 000kr.
  Föreningens långsiktiga låneskuld är 9 761 260kr, vilket ger en belåning på 9684 kr/kvm och 35,8 % av taxeringsvärdet.

  Ekonomisk förvaltning utförs av SBC
  Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via IF
  Trappstädning utförs av extern entreprenör.
  Till lägenheten hör ett källarförråd.
  I föreningen finns tvättstuga, cykel- och barnvagnsförråd, innergård.
  Tvättstugan ligger i källarplan och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och torkskåp.

  För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. www.trafikkontoret.goteborg.se.

  Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2014 och sträcker sig till 2043.

  För utfört underhåll se årsredovisningen.

 • Föreningen tillåter juridisk person som köpare? Nej

Lägenheten

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Andelstal 0,00357 %, 3,57148 % av årsavgiften
 • Lägenhetsnummer 53

Byggnaden

Ansvarig mäklare

Visningar

  Vänligen kontakta ansvarig mäklare för information om visning.