• Olivedalsgatan 4
    Olivedalsgatan 4
  • Olivedalsgatan 4
    Olivedalsgatan 4
  • Olivedalsgatan 4
    Olivedalsgatan 4
  • Olivedalsgatan 4
    Olivedalsgatan 4
  • Olivedalsgatan 4
    Olivedalsgatan 4
  • Olivedalsgatan 4
    Olivedalsgatan 4
  • Olivedalsgatan 4
    Olivedalsgatan 4
  • Olivedalsgatan 4
    Olivedalsgatan 4
  • Olivedalsgatan 4
    Olivedalsgatan 4
  • Olivedalsgatan 4
    Olivedalsgatan 4
  • Olivedalsgatan 4
    Olivedalsgatan 4
Linnéstaden

Olivedalsgatan fyra

Välplanerad och nyrenoverad Linnéfyra i högt läge med söderbalkong och två badrum i Brf Slottsskogen

  • Antal rum 4,5 rok
  • Boarea 117 kvm
  • Våningsplan 6 av 7
  • Hiss Ja
  • Karta
Med ett trivsamt läge i mellan Slottsskogen och Linnéstadens puls återfinns denna välplanerade och nyrenoverade familjefyra. Högt upp i huset med fri utsikt över den blomstrande innergården och Olivedalsgatans takåsar. Bostaden är perfekt för den större familjen med behov av tre bra sovrum och två badrum. Trivsam och rymlig balkong i söderläge mot den stilla gården. Kök, matplats och balkong i en enda lycklig blandning. Köket är av det större slaget med plats för hela familjen. Lägenheten har en spännande karaktär med modern arkitektur med ett sovrum i varje hörn av bostaden. Två stora och påkostade badrum med fina material. Här erbjuds all tänkbar komfort. Skönt med egen TM och TT. Walk in closet och två st klädkammare. Ljuset flödar in från det fria läget i två riktningar. Det här är för er som värdesätter ett hem som har allt och lite till. Stilsäkra och påkostade materialval. Stora fönsterpartier, vackra ekgolv och släta ytskikt. Hela bostaden renoverades av fackmän under 2018. Praktisk entré utan nivåskillnader, barnvagnsförråd och stor hiss. Garage i fastigheten. Välskött Brf där bredband ingår i avgiften. Välkomna till ett av stadens allra populäraste områden.

Via entrén på nummer 4, utan trösklar och nivåskillnader, rätt in i hissen. Rymlig och snabbt till våning sex.

Vi välkomnas in i en inbjudande hall där avhängning finns direkt i anslutning. Gedigna skjutdörrsgarderober tar hand om all förvaring. Mattlackad och ljus ekparkett möter och löper vidare i hela lägenheten.

Lägenheten präglas av ett modernt formspråk med flera fönster och en välplanerad disposition. Tidigt upplever vi det välgörande ljuset.

Direkt till höger väntar sällskapsköket med direktaccess till balkongen. Här känner man tidigt en nyfikenhet av att beundra utsikten och den privat belägna balkongen. Samspelet mellan köket och balkongen är som gjorda för att skapa trivsel. I söderläget blir solen ett trevligt sällskap från morgon till eftermiddag. En härlig plats för sommarens middagar!

Köket är stramt i sitt utförande och fullmatat med god förvaring och alla tekniska finesser. En sanndröm i trivsam design och estetik. Matta köksnickerier från Kvik´s Mano-serie. Fullutrustat med Siemens premium segment i vitvaror. Bänkskivor i beständig kompositsten skapar en fin kontrast till det Ferrariröda stänkskyddet i härdat glas. Beständigt mot repor på ett sätt som inget annat material kan jämföra sig med.

Blicken mynnar ut i det ljusa vardagsrummet. Ett trivsamt rum med tre fönsterpartier mot Olivedalsgatans takåsar. Vacker parkett pryder golvet och väggarna är målade i brutet vitt.

Tre bra sovrum. Alla med en avskildhet från varandra. Perfekt för den stora familjen.

Master bedroom ligger mot gården och har access till walk in closet och det egna badrummet. Rogivande Master bedroom med plats för den stora dubbelsängen.

Rymlig klädkammare/arbetsrum invid. Inredd med skåpinredning som tar hand om din förvaring på bästa vis. Väl tilltagna garderober med genomtänkt inredning. Här ryms kläder för det klädintresserade paret.

Det andra sovrummet ligger separat till höger om vardagsrummet. Väggarna är ljusa och på golvet vilar ekparketten.

Det tredje sovrummet har en spännande karaktär via det vinklade burspråket med fri utsikt mot Sveaplan. Detta rum har även det en stor klädkammare.

Det större badrummet är elegant och rymligt med all tänkbar komfort. Helkaklat i ljust kakel och en grå golvklinker. Här finns golvvärme, dusch, toalett, handfat och tvättmaskin och torktumlare från Siemens finare segment. Önskar man hellre ett badkar så är det förberett för just detta. Snygga downlights skapar rätt atmosfär.

Det andra badrummet nås från hallen och är perfekt för gäster. Helkaklat med golvvärme och snygga materialval. Snygga downlights även här. Duschväggar i härdat glas.

Till lägenheten hör ett stort källarförråd.

I fastigheten finns det ett varmgarage. Till garaget är det ett separat kösystem.

Uppskattad förening med en grönskade innergård och utgång till Linnégatans alla restauranger. Föreningen är välskött och har många lokaler som hyresgäster.

Det finns fyra gästlägenheter som kan hyras av föreningens medlemmar.

Föreningen har även ett gym och en uppskattad bastu med intilliggande solterrass.

Här kan du leva ett härligt cityliv med ett bekvämt avstånd till allt vad vår stad har att erbjuda. En trivsam och välplanerad lägenhet för dem med förkärlek till ett lugnt boende i trivsamma kvarter med perfekt läge.

Välkomna till Brf Slottsskogen.

Arkitekturen

Postmodernismen uppkom under 1970-talet som en reaktion på funktionalismen och den senare modernismen. Förespråkarna vände sig emot att arkitekturen alltför länge hade präglats av funktion med rationalitet som norm. Istället ville man tillbaka till själva arkitekturen vars kärna ansågs vara just utsmyckningen, det sköna för ögat snarare än det rent funktionella. Den nya arkitekturen växte fram i Amerika och spreds vidare till Europa.

Karaktäristiskt är den humoristiska ”felplaceringen” av klassiska arkitekturelement samt en lek med material och färg. Pasteller och primalfärger används friskt liksom otrutna geometriska former, gärna tredimensionella. Antikens kolonner återfinns utan bärande funktion och i otypiskt utförande - ett medvetet skämtsamt återanvändande. Tagna ur sitt sammanhang placeras och nästan parodieras frontoner och arkitrav. Allt med en blinkning åt den invigde, den arkitekturkunnige.

Göteborgs tydligaste exempel på den postmodernistiska arkitekturen är strategiskt placerad vid älven och utgör ett lyckat försök att ”sätta staden på kartan”. Byggnaden kallas Läppstiftet efter sin form men heter egentligen Lilla Bommen och uppfördes som huvudkontor åt Skanska (1986-89). Istället för att flirta med den klassiska arkitekturen så talar höghuset ett maritimt språk med röd/vit fasad och närmast blåtonade glaspartier. Toppen av byggnaden är ett virrvarr av former, indragna och utskjutande, samt olikformade fönster. Det hela avslutas med ett periskopliknande utsiktstorn innehållande café.

De stora stadssaneringar som präglade Göteborg under 1960 och -70-talet skapade nya byggtillfällen lagom till postmodernismens genombrott. Exempelvis i Linnéstaden uppfördes ett flertal byggnader med en direkt blinkning till den omgivande arkitekturen. Inte bara är dekorationer återanvända, här finns även den äldre fasadens rytm med burspråk, toureller och kapade hörn – i modern tappning.

Olivedalsgatan 4

Lägenheten

  • Upplåtelseform Bostadsrätt
  • Andelstal 0,45 %
  • Uteplats Rymlig söderbalkong i högt läge mot innergården.

Byggnaden

  • Byggnadsår 1985
  • Byggnadsstil Postmodernism
  • Uppvärmning Fjärrvärme
  • Internet Bredband ingår i avgiften.
  • Parkering Garage finns i huset. Separat kö.
  • Energiprestanda 101 kwh/kvm och år

Ansvarig mäklare

Såld

Observera att denna bostad är såld. Vänligen kontakta ansvarig mäklare om du önskar mer information.

Olivedalsgatan 4