• Övre Husargatan 39
  Övre Husargatan 39
 • Övre Husargatan 39
  Övre Husargatan 39
 • Övre Husargatan 39
  Övre Husargatan 39
Linnéstaden

Övre Husargatan trettionio

TERRASSDRÖM OM TOLV KVADRAT I POPULÄRA BRF SLOTTSKOGEN

 • Antal rum 1,5 rok
 • Boarea 43 kvm
 • Våningsplan 3
 • Hiss Ja
 • Karta
Terrass av det större slaget. Öppen planlösning med kök och vardagsrum i vacker harmoni. Sovrum mot den lugna gården. Läckert badrum. Lägenheten renoverades 2013.

Lugnt boende mitt i stadens puls med dess kulturella centrum, affärer, restauranger och Slottsskogen runt hörnet. Ingång även från Linnégatan.

Nu erbjuds ett tillfälle att förvärva en totalrenoverad bostad med en av de åtråvärda terrasserna i populära Brf Slottsskogen. Här erbjuds en sällsam pärla med lite guldkant i ett fantastiskt läge i Linnéstaden.

Vi tar hissen upp till tredje våningen. Välkomnade hall med generös yta. Slitstark och snyggt klinkergolv. Hel garderobsvägg med skjutdörrar.

Drömlägenhet kan det kallas. Här finns flera gyllene ting, kök-matsal-vardagsrum i en skön och trivsam mix med utgång till terrassen och utsikt mot de blommande körsbärsträden.

Ytan är hela tolv kvadratmeter! Terrassen rymmer stora middagar och kalas. Möjlighet att installera fravärme gör att detta blir ett extrarum under stora delar av året. Stor markis skyddar mot regn. Här trivs människorna och växterna. En sex meter bred balkonglåda löper längs avgränsningen mot den lummiga innergården. Här passar det in med en riktigt bra grill.

Vardagsrummet är öppet och socialt. Rummets yta i övrigt känns mycket flexibel och ger god plats åt både ett snyggt matbord och en skön sittgrupp. Några fina tavlor så är det klart. Att möblera om är ingen konst. Nylagd ekparkett.

Köket ligger öppet för att synas och samlas kring. Det är stramt vitt i modernt utförande. Renoverat 2013.

Rogivande sovrum. Väggarna är ljusa och på golvet vilar den massiva eken. Knäpp tyst stilla mot gården. Samtliga väggar är bredspacklade och målade i brutet vitt. Smidig skjutdörr.

Badrummet av överträffande dimension. Allt är nytt från 2013. Här finns golvvärme, handduksvärmare, rymlig dusch med flexibla glasväggar, toalett, tvättställ. Inbyggda spots i taket. Egen tvättmaskin.

Rummens tak och väggar är målade i brutet vitt i fin kontrast till de vackra golven. Nya vita, släta, innerdörrar med stilrena dörrtrycken. Ekparketter överallt. Den häftiga känslan överallt.

Lägenheten är nyrenoverad under 2013. Superfräsch, speciell och samtidigt vacker. Det är sant. Lägenhetens samtliga renoveringar är utförda av fackmän.

Till lägenheten hör ett stort förråd om ca 6 kvm. Förrådet är placerat alldeles utanför lägenhetens entré. Fantastiskt användningsbart!

Påtaglig hemtrevnad men ändå mitt i allt. Via den lummiga innergården når man Linnégatans alla restauranger. Fantastiskt smidigt och uppskattat för Linnéflanörerna.

Gott boende i en stark förening. Slottsskogen och Linnégatan runt knuten. Ett bekvämt och avslappnat liv i Linné.

LINNÉSTADEN
I de närmaste kvarteren finns antikvariat, Saluhallen Briggen med delikatesser från de flesta länder, blommor i gatustånd, fiskbil, systembolag och massor av annat fint att upptäcka. Området präglas av mindre affärer och stor livfullhet!

Kanske är det just kombinationen av det pulserande nöjeslivet, de personliga boutiquerna, den genuina stenstadsmiljön samt närheten till Slottsskogen och andra platser för välmående som gjort Linnéstaden till en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar.

Linnéstaden inrymmer Annedal, Haga, Masthugget, Olivedal och Änggården. De olika områdena skiljer sig åt i byggnadsstilar, men är relativt lika ur sociala aspekter. Här bor cirka 31 000 personer. Ungefär lika många som i en medelstor svensk stad.

För den som gillar storstadspuls är Linnéstaden den rätta platsen. Här finner man allt ifrån intima kaféer och kvarterskrogar till större nöjesställen. De otaliga restaurangerna i området erbjuder menyer från världens alla hörn, inte minst från Västkusten. Tack vare att biltrafiken radikalt förminskats under de senaste åren har Linnégatan etablerats som en riktig gågata, vilket har skapat rum för många inbjudande och mycket uppskattade uteserveringar.

Linnéstaden erbjuder även shopping av hög klass. Här trängs nämligen trendiga, personliga och lite udda butiker med varandra. Utbudet är stort med bland annat design- och inredningsbutiker, klädaffärer, second handbutiker och antikvariat.

Linnéstaden har många gröna lungor i sin närhet. Inte minst Slottsskogen som göteborgshumorn döpt till "Göteborgs Central Park" med sina ringlande stigar runt berg, skogspartier, stora gräsytor och dammar utgör ett av stadens mest uppskattade rekreationsområden.

Linnégatan fastställdes i stadsplanen 1878. De stora stenfastigheterna började byggas vid Järntorget och fortsatte upp mot Slottsskogen. Göteborgs nya paradgata invigdes i maj 1900 trots att den då inte var helt klar. De väldiga stenhusen och pampiga lyxbostäderna växte fram i "amerikansk hastighet". Allt gick dock inte smärtfritt. Murarna strejkade och hyresgästerna längs gatan klagade över den nylagda ridbanan, den s k "snobbrännan" som rev upp mängder av damm när ryttare ur Göteborgs societet for fram i sträckkarriär utan hänsyn till fotgängarna. Ridbanan fick ge vika för de nya elektriska spårvagnarna.

Från Järntorget till Linnéplatsen är gatan exakt en kilometer. Linnégatan byggdes i olika etapper och därför har byggstilarna olika uttryck från 1890-tal till 1920-tal.

Övre Husargatan 39

Lägenheten

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Andelstal 0,18379 %

Byggnaden

 • Byggnadsår 1985
 • Energiprestanda 101 kwh/kvm och år

Ansvarig mäklare

Såld

Observera att denna bostad är såld. Vänligen kontakta ansvarig mäklare om du önskar mer information.

Övre Husargatan 39