• A R Lorents Gata 63
  A R Lorents Gata 63
 • A R Lorents Gata 63
  A R Lorents Gata 63
 • A R Lorents Gata 63
  A R Lorents Gata 63
 • A R Lorents Gata 63
  A R Lorents Gata 63
 • A R Lorents Gata 63
  A R Lorents Gata 63
 • A R Lorents Gata 63
  A R Lorents Gata 63
 • A R Lorents Gata 63
  A R Lorents Gata 63
 • A R Lorents Gata 63
  A R Lorents Gata 63
 • A R Lorents Gata 63
  A R Lorents Gata 63
 • A R Lorents Gata 63
  A R Lorents Gata 63
 • A R Lorents Gata 63
  A R Lorents Gata 63
 • A R Lorents Gata 63
  A R Lorents Gata 63
 • A R Lorents Gata 63
  A R Lorents Gata 63
 • A R Lorents Gata 63
  A R Lorents Gata 63
 • A R Lorents Gata 63
  A R Lorents Gata 63
 • A R Lorents Gata 63
  A R Lorents Gata 63
Klippans Kulturreservat

A R Lorents Gata sextiotre

En modern och ljus etagelägenhet i populär förening med garage

 • Antal rum 3 rok
 • Boarea 95 kvm
 • Våningsplan 4 av 4
 • Hiss Ja
 • Karta
Eftertraktad trerummare, om 95 kvm, i etage och stor balkong i sydvästlig riktning. Högst upp i huset med ett insynsskyddat läge. Allt i en välskött och populär förening. Lägenheten har generös takhöjd och öppet till nock med stora takfönster. Ljusinsläpp från flera håll och underbar utsikt över de gamla kvarteren. Väggarna går i brutet vitt och ger en fin kontrast till de vackra ekgolven. Det här är för dig som värdesätter ett hem som har allt och lite till. Huset byggdes 2007 och har en modern arkitektonisk gestaltning. Varmgarage i källaren. Hissen går hela vägen.

Det sägs att det är genom Birger Jarls försorg som Sverige någon gång på 1250-talet fick tillgång till ett landområde mellan det norska Bohuslän och det danska Halland som gav direktkontakt med havet. Idag är det ett av stadens allra populäraste områden. Välkomna till klassiska kvarter intill kluckande vatten och måsskrin.

Via entrén på nummer 63, utan trösklar och nivåskillnader, rätt in i hissen. Rymlig och snabb hiss för bästa komfort. Högts upp på översta plan. Svalen delas enbart med en granne. Säkerhetsdörr för bästa ljudkomfort.

Vi välkomnas in i en ljus och inbjudande hall där avhängning finns direkt till vänster. Ekparketten välkomnar och löper genom hela våningen.

Tidigt upplever vi det välgörande ljuset och rymden. Lägenheten präglas av ett modernt formspråk via den öppna planlösningen och generösa takhöjden. Flera stora takfönster förstärker känslan av att bo högst upp.

Vardagsrum, kök och den terrassliknande balkongen är som gjorde för att skapa trivsel. Från fönster och balkongen kan man blicka ut mot den historiskt intressanta miljön. I det sydvästliga läget blir solen ett trevligt sällskap. Balkongen är delvis under tak och gör sig som ett extra rum från tidig vår till sen höst. En härlig plats för sommarens middagar!

Stort och härligt vardagsrum med plats för både soffgrupp och rejäl matsalsmöbel.

Modernt kök i ek som är utrustat med glaskeramikhäll, ugn, diskmaskin, samt kyl och frys. Alla vitvaror är från år 2007 och håller en bra standard. Intill fönstret ryms ytterligare ett matbord. Idag för minst fyra sittande gäster.

Master bedroom har plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Ett par garderober tar hand din förvaring på bästa sätt. Utsikt över grannhusen och föreningens gräsmattor.

En svängd trappa leder upp till entresolplan vilket kan användas som allrum, familjens film- och tv-rum, eller varför inte som ett sovrum och/eller kontor? Här uppe finns dessutom en klädkammare.

Stora fönsterpartier släpper in ljus från solens vandring under dagen.

Badrummet av god storlek. Helkaklat i neutral och stilren färgskala. Vitt på väggarna och ljusgrå klinkers på golvet. Dusch, tvättställ, WC, värmeslinga för handdukar, golvvärme och en tvättpelare. Extra skåpsförvaring för till exempel handdukar.

Hissen tar dig direkt ner till varmgaraget.

På föreningens gemensamma gårdsytor finns fina planteringar och mycket grönska. Även en lekplats med sandlåda.

Klippan är ett mycket speciellt område i Göteborg som också uppvisar många kvalitéer för både boende och besökande. Under senare tid så har ett antal intressanta nybyggnadsprojekt medverkat till att göra Klippan till ett bra, modernt och attraktivt bostadsområde.

Byggnaden kombinerar en traditionell tegelfasad och brant tak med en fri och modern arkitektonisk gestaltning. Tegelfasaden har flera omsorgsfulla detaljer som tillsammans ger en bra helhet.

Kvarteren omkring

Klippan är det ena av Göteborgs två kulturreservat tack vare sin speciella historia och många bevarade byggnader som skapar en alldeles särskild atmosfär.

Älvsborgs fästning

Klippan kan mycket väl kallas Göteborgs första riktiga hamn och dess betydelse för stadens utveckling är betydande. Den inre delen av älven muddrades inte förrän på 1800-talet och var därför för grund för att stora skepp skulle kunna gå längre upp. Hamnen försvarades av Gamla Älvsborgs fästning med anor från 1300-talet vars ruiner går att beskåda uppe på en bergsknalle i området. Vid två tillfällen erövrade danskarna fästningen och Sverige fick betala dyrt för att återfå den.

Namnet Klippan tros komma av det berg, ”Lilla Klippan eller ”Skinnareklippan”, som låg nordost om Gamla Älvsborgs fästning och som delvis bildade själva hamnplatsen ”klippan”. Redan i Karlskrönikan från 1450-talet omnämns ”Klippan”. På det lilla berget reser sig nu Sankta Birgittas kapell uppfört 1857 av David Carnegie d.y. 

Ostindiska kompaniet

På 1700-talet hade Ostindiska Kompaniet sin hemmahamn vid Klippan för de skepp som kom tillbaka från Kina. Många byggnader från den tiden finns bevarade: den numer välkända Restaurang Sjömagasinet ligger i ett av de gamla husen från 1775 intill Ångbåtsbryggan. Det dyrbara godset från skeppen lastades över i så kallade hemförarbåtar för vidare transport in till staden och Ostindiska kompaniets huvudkontor vid Norra Hamngatan. Klippan var på denna tid ett eget samhälle med varv och verkstäder, handelsbodar och proviantmagasin, värdshus och krogar.

I början av 1600-talet startade den första färjeförbindelsen med Hisingen över Göta Älv. Färjan gick mellan Klippan och Färjestaden på hisingesidan. I samband med Älvsborgsbrons öppnande 1967 upp-hörde den reguljära färjetrafiken. Numer är Älvsnabben med färjeläge i Klippa det snabbaste sättet att transportera sig över älven.

Porterbryggeri och sockerbruk

På 1800-talet startade en industriell epok i Klippans historia när den tyske handelsmannen Abraham Robert Lorent anlade ett sockerbruk och porterbryggeri i Klippan. Bruken köptes i en konkursauktion 1836 av den då 23-åriga skotten David Carnegie jr. Sockerbruket förvandlades till det modernaste sockerraffinaderiet som fanns på den tiden i Sverige. Carnegie Porter är fortfarande välkänt och faktiskt landets äldsta registrerade varumärke som fortfarande är i bruk. Mycket av brukens byggnader finns kvar. Porterbryggeriets stora tegelbyggnad har t.ex. blivit hotell. 

A R Lorents Gata 63

Lägenheten

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Andelstal 1,39 %
 • Uteplats Balkong, läge sydväst.

Byggnaden

 • Byggnadsår 2007
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Energiprestanda 105 kwh/kvm och år

Ansvarig mäklare

Såld

Observera att denna bostad är såld. Vänligen kontakta ansvarig mäklare om du önskar mer information.

A R Lorents Gata 63