• Sveagatan 11
  Sveagatan 11
 • Sveagatan 11
  Sveagatan 11
 • Sveagatan 11
  Sveagatan 11
 • Sveagatan 11
  Sveagatan 11
 • Sveagatan 11
  Sveagatan 11
 • Sveagatan 11
  Sveagatan 11
 • Sveagatan 11
  Sveagatan 11
Linnéstaden

Sveagatan elva

Trea med söderbalkong i attraktiv och välskött förening med låga avgifter.

 • Antal rum 3 rok
 • Boarea 90,7 kvm
 • Våningsplan 2 av 7
 • Hiss Ja
 • Karta
I de sköna kvarteren intill Linnégatan och Skansen Kronan erbjuds en trerummare med söderbalkong och sköna utsikter. Här kan ni skapa ett fantastiskt hem och sätta er egen prägel. Planlösningen är genomgående och sovrummen ligger stilla mot gården. Välplanerat kök med en matplats. Vardagsrum av större modell. Två bra sovrum. Klädkammare. Badrum med både bad och dusch. Attraktiv och välskött förening med låga avgifter. Bredband ingår i avgiften.

Alldeles intill Linnégatan återfinns hörnfastigheten vid Sveagatan och Majorsgatan. Entrén med planteringar och röda mattan välkomnar. Här är det ordning och reda. Vi tar hissen till andra våningen. Större hiss - perfekt för barnvagnar och stora sällskap.

Rymlig hall med kapphylla och avställning av skor. En stor klädkammare intill.

Vid öppning mot vardagsrummet. Trivsamt fönsterparti och dörröppning till balkongen. Denna plats blir en klar favorit. Ett högt läge med vy över Majorsgatan och spanläge hur vädret ter sig ovan Slottsskogen. Balkongen rymmer ett par sköna utemöbler och ett litet bord. En perfekt miljö för avkoppling och umgänge. Mysigt och delvis under tak.

Vardagsrummet med god volym som ger plats åt flera funktioner. Till exempel både mat- & sittgrupp. Här ryms ett stort antal sittande middagsgäster.

Två bra sovrum med orientering mot den lugna gården. Det större sovrummet med plats för dubbelsäng och fyra garderober. Läget mot gården gör att du kan sova med fönstret öppet.

Trivsamt och välplanerat kök från husets uppförande. Imponerande välhållet med skinande diskbänk och bländade kakel. Ljusa snickerier från Marbodal - nästan i nyskick! Smart planerat och med närhet till Linnés alla små butiker där skafferiet kan fyllas på. En trivsam matplats vid köksfönstret med vy mot de svajande träden.

Kaklat badrum av det större slaget. Här finns ryms både dusch och badkar. Badrummet är ifrån husets uppförande.

Det andra sovrummet nås ifrån hallen och ligger lite separat från de övriga utrymmena. Perfekt som barnrum eller för gästen.

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 5 kvm.

Hissen leder ner till källaren och via den vägen kan man komma in nivåskillnader i trappor och trösklar. Perfekt för barnvagnar och ett separat förråd för dessa finns vid entrén.

Toppmodern tvättstuga med tre stora maskiner och två tumlare. Generöst med tvättider alla veckans dagar.

Cykelrum nås via gården.

Bredband via fiber hos Telia med en hastighet om 10/10 M-bit ingår i avgiften.
Även IP-telefoni ingår.

Ett trevligt boende för de som vill vara en del av det sköna livet i Linne!
Två kvarter bort öppnar sig Slottsskogen. En vacker plats året om.

På tomten stod från början ett stenhus i fem våningar byggt 1899, men huset revs 1980 i samband med att den nuvarande fastigheten började att byggas. Arkitekten heter Ernst Gamradt och han hade tidigare varit inblandad i de stora utbyggnaderna av staden under 1950- och 1960-talen. Fastigheten är en del av kvarteret Murbräckan och föreningen delar dess namn!

Arkitekturen

Postmodernismen uppkom under 1970-talet som en reaktion på funktionalismen och den senare modernismen. Förespråkarna vände sig emot att arkitekturen alltför länge hade präglats av funktion med rationalitet som norm. Istället ville man tillbaka till själva arkitekturen vars kärna ansågs vara just utsmyckningen, det sköna för ögat snarare än det rent funktionella. Den nya arkitekturen växte fram i Amerika och spreds vidare till Europa.

Karaktäristiskt är den humoristiska ”felplaceringen” av klassiska arkitekturelement samt en lek med material och färg. Pasteller och primalfärger används friskt liksom otrutna geometriska former, gärna tredimensionella. Antikens kolonner återfinns utan bärande funktion och i otypiskt utförande - ett medvetet skämtsamt återanvändande. Tagna ur sitt sammanhang placeras och nästan parodieras frontoner och arkitrav. Allt med en blinkning åt den invigde, den arkitekturkunnige.

Göteborgs tydligaste exempel på den postmodernistiska arkitekturen är strategiskt placerad vid älven och utgör ett lyckat försök att ”sätta staden på kartan”. Byggnaden kallas Läppstiftet efter sin form men heter egentligen Lilla Bommen och uppfördes som huvudkontor åt Skanska (1986-89). Istället för att flirta med den klassiska arkitekturen så talar höghuset ett maritimt språk med röd/vit fasad och närmast blåtonade glaspartier. Toppen av byggnaden är ett virrvarr av former, indragna och utskjutande, samt olikformade fönster. Det hela avslutas med ett periskopliknande utsiktstorn innehållande café.

De stora stadssaneringar som präglade Göteborg under 1960 och -70-talet skapade nya byggtillfällen lagom till postmodernismens genombrott. Exempelvis i Linnéstaden uppfördes ett flertal byggnader med en direkt blinkning till den omgivande arkitekturen. Inte bara är dekorationer återanvända, här finns även den äldre fasadens rytm med burspråk, toureller och kapade hörn – i modern tappning.

Sveagatan 11

Lägenheten

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Andelstal 1,822 %
 • Uteplats Rymlig balkong i rakt söderläge.

Byggnaden

 • Byggnadsår 1982
 • Byggnadsstil Postmodernism
 • Uppvärmning Fjärrvärme
 • Internet Bredband om 10/10 M-bit och IP-telefoni ingår i avgiften.
 • TV Telias paket "Lagom" om 18 st kanaler ingår i avgiften.
 • Parkering Boendeparkering område "M" gäller för området.
 • Energiprestanda 82 kwh/kvm och år

Ansvarig mäklare

Såld

Observera att denna bostad är såld. Vänligen kontakta ansvarig mäklare om du önskar mer information.

Sveagatan 11