Lorensberg

Aschebergsgatan trettiotre

Vacker sällskapsvåning om 252 kvm i nyrenoverat skick med strikt modern inredning!

 • Antal rum 7 rok, varav 4 sovrum
 • Boarea 252 kvm
 • Pris 22 000 000 kr
 • Balkong Ja
 • Månadsavgift 7 745 kr
 • Våningsplan 3 av 6
 • Hiss Ja
 • Karta
Högt upp i det stolta hörnhuset vid Erik Dahlbergstrappan erbjuds en enastående sällskapsvåning anno 1913 om 252 kvm, 7 vackra rum och kök. Totalrenoverad, vacker planlösning med sköna sällskapsrum i fil. Makalös matsal med höga bröstningar och överstycken. Formidabelt kök i sällskapligt format. Njutbara originaldetaljer som öppna spisar, höga fotlister, spegeldörrar, stuckaturer och takrosetter i elegant kontrast med en strikt designad inredning! 4 sovrum. 2 Walk in closets. 2 badrum. Spa med ångbastu. Gästtoalett. Kolossalt vackra ekgolv. Balkong. En pånyttfödd nationalromantisk klenod har fått se dagens ljus.

Månadsavgift är 361 kr/kvm och belåning är 5262 kr/kvm.

Via förträdgården till den vackra ekporten. Sevärd foajé med vindfång. Oförstört original skapar aktning och trivsel. Ta hissen tre våningar upp i det vackra trapphuset. Även entrédörren är ett stycke byggnadshistoria att ta del av. Arkitekten var Thorsten Junger.

Våningen har en andra entré från gårdstrapphuset. Rummet i anslutning till trapphuset kan separeras från våningen i övrigt, om så önskas.

Hallrummet har en öppen garderob med praktiskt skoskåp. Massiv ekparkett med fris i mahogny mynnar ut i resten av våningen. Samtliga rum är strukna i brutet vitt och bidrar till det sköna dagsljuset som fyller rummen via alla nyrenoverade fönsterpartierna. Våningens takhöjd är 3,1 meter. Intill ligger det ena badrummet snyggt inrett i grått kakel, mosaik och klinker. Designat, runt handfat på rektangulär kommod. Glasad duschplats och detaljer i krom. Inbyggda hyllor i väggarna. Dimbara spots och golvvärme.

Via spegeldörrar i par når vi biblioteket med låga bröstningar och en mäktig öppen spis (ej renoverad). Tre fönsterpartier med blyinfattningar skapar en sober stämning. En sevärd takrosett dekorerar. Det rymliga rummet är det första av de tre sällskapsrummen i fil, vilka tillsammans bildar en sammanhängande sällskapsdel om cirka 90 kvm! Via en bred skjutdörrsöppning kopplas biblioteket samman med salongen. Det vackra hörnrummet har ett stort burspråk mot Aschebergsgatan och tre spröjsade fönsterpartier mot Erik Dahlbergstrappan. Våningen har installerade energi- och ljudisolerande fönsterglas vilka ger en skön boendemiljö. Takrosetten i ovanlig, fyrkantig form sägs vara lyckobringande.

Via spegelskjutdörrar öppnar sig matsalen intill med sina 240 cm höga bröstningar, sagolika stuckaturer och tre, vackra fönsterpartier med blyinfattningar i burspråksform. På motsatt kortsida har matsalens hörn lika vinklar som burspråket. Effektfullt vackert. Matsalen har naturligtvis den gamla tidens storlek, gjord för att rymma en större matsalsmöbel. Duka för både härliga vardagsfester och högtidliga kalas när andan faller på.

Det formidabla köket nås från hallrummet via ett vackert valv och även från matsalen förstås. Köket välkomnar effektfullt med ett snyggt designat vinskåp med glasdörrar för 140 flaskor. Köksön visar på vikten av matlagning med sina mått om 420 x 105 cm med vit skåpinredning och arbetsbänk i marmormönstrad komposit. Här finns en stor induktionshäll med integrerad spisfläkt, diskvask, diskmaskin samt mycket bra skåpförvaring. Samtliga maskiner är från Miele. Skåpinredningen intill rymmer skafferi och ugnar samt hel kyl och hel frys på kortändan. Trevlig plats för en matmöbel vid ett stort, spröjsat fönsterparti. I kökstaket är dimbara spots. Integrerade Bose takhögtalare i kök, hallrum samt sovrum. Utgång till balkong med eftermiddagssol och vy över innergården. Tänd en brasa i öppna spisen och sätt igång med middagen!

I passagen bakom nås gästtoaletten snyggt inredd i konsekvens med badrummen. Här finns även elcentralen (all el är nyinstallerad).

Rummet intill matsalen är ett skönt sovrum med en walk in closet och ett bedårande fönsterparti mot Erik Dahlbergstrappan. Kan möbleras med en dubbelsäng om så önskas.

Längre in i våningen och lite för sig ligger två sovrum, varav det ena passar bra att möbleras med t ex en säng och ett skrivbord. En nisch kan utnyttjas som garderob. Det andra sovrummet kan passar bra som Master bedroom med en walk in closet bakom glasdörr. Båda rummen har den harmoniska utsikten mot Erik Dahlbergstrappan.

Det fjärde sovrummet finns intill köksentrén och får förmodligen funktionen som ett arbetsrum eller gästrum. Härifrån är en fin vy över innergården.

Badrummet har en exklusiv hotellkänsla med sin tilltalande inredning med grått kakel, mosaik och klinker. Stor ribbad kommod med två handfat i koppar. Kombinerad tvättmaskin i svart syns knappt. Längst in i badrummet och bakom en glasvägg är ångbastun med sittavsatser i snygg mosaik.

Till våningen hör ett vindsförråd och ett källarförråd.

Våningen erbjuder med sitt höga läge en privat känsla och i sitt utförande ett mycket trivsamt boende i bästa nationalromantisk klass. Våningen är en pånyttfödd nationalromantisk klenod vilken har fått se dagens ljus igen, drygt 100 år senare.

Våningen passar bra för människor som vill bo i en historisk, vacker miljö och vill bevara den gamla arkitekturens livsbejakande atmosfär mitt i en stad som sakta börjar ta en ny form med mer plats för människor och en levande stadskärna. Nära grönområden som Vasaparken och Näckrosdammen samt Trädgårdsföreningen med park- och alléstråket vid vallgraven. Mitt i det nya Göteborg och stadens kulturella centrum med affärer, caféer, restauranger och service på promenadavstånd.

Utmärkta kommunikationsmöjligheter med både spårvagnar och bussar. Snabbt ut på vägsystem som E6, E20 och riksväg 40 mot Landvetter. Kort sagt, kommunikationer åt världens alla håll.

Stenstaden i Göteborg är fantastisk på många sätt. Det är en av de bäst bevarade stadsmiljöerna i Sverige från perioden 1870-1920, år då det borgerliga samhället hade sin höjdpunkt och dagens storstäder växte fram. För att hitta dess motsvarighet måste man jämföra med Boulevarderna i Paris, Berlin och Ringen i Wien med flera platser.

Utbyggnadsplanen för Vasastaden fastställdes 1866. I den skrevs "att ingen annan del erbjuder för uppförandet av boningshus en så vacker, sund och i alla avseenden behaglig belägenhet". Stenstaden i Göteborg är fantastisk på många sätt. Det är en av de bäst bevarade stadsmiljöerna i Sverige från perioden 1870-1920.

Nationalromantiken var en intellektuell och estetisk rörelse under 1800-talet och början av 1900-talet. Nationalromantiken var de konstnärliga uttrycken för nationalismen och förekom i de flesta länder i Europa från början av 1800-talet och fram till realismen. Natur och landsbygd hyllas, liksom den egna staten. Både Skansen och Nationalmuseum i Stockholm skapades under den nationalromantiska perioden i Sverige.
Aschebergsgatan trettiotre

Lägenheten:

 • Upplåtelseform Bostadsrätt
 • Andelstal 11.03 %
 • Lägenhetsnummer 4

Byggnaden:

 • Byggnadsår 1913
 • Internet Telia Fiber
 • TV Telia Fiber
 • Parkering Boendeparkering.

Visningar:

Varmt välkommen att kontakta mäklaren för mer information!


Är du intresserad av detta hem?

Aschebergsgatan trettiotre