Wendelsberg

Granviksliden tre

En nyskapad, sagolik Herrgård i anrika och vackra Wendelsberg, endast 10 minuter från Göteborg

 • Boarea 643 kvm
 • Biarea 120 kvm
 • Pris 25 000 000 kr
 • Tomtens storlek 4 865 kvm
 • Karta
Endast 10 minuters färdväg med bil från Göteborg finns vackra Wendelsberg, en ljuvlig park med historiska anor. Men också ett värdefullt natur-, kultur- och friluftsområde samt naturreservat i Mölnlycke.

En nyskapad, sagolik Herrgård i tre flyglar och en romantisk trädgård med glavaskifferbelagd terass i organiska formationer och en utsökt springbrunn mitt i blickfånget finns nu att förvärva i det anrika Wendelsberg. I denna hypermodernt arkitektritade fastighet har ljuset bjudits in i diamtformade glasade burspråk och luftiga skimrande förbindelser välvt mellan de tre huskropparna. Här kan man andas ut i luftiga öppna planlösningar som omfamnar den moderna livsstilen som även garanterar en flärdfull representation i arbetslivets viktiga sociala nätverk.

Huvudbyggnaden är indelad i två våningar med två sovrum och ett tilltaget master bedroom förenat genom en för sinnet avslappnande lounge. Från denna solskensomfamnade lounges bågade balkongdörrar tar man sig ut på en pittoresk balkong där man kan sitta med tekoppen och lapa i sig värmen och njuta av trädgårdens inramade lummighet, ståtliga ekar och sjön (Massetjärnen).

Master bedroom har fönster i två riktningar och prydligt gobelänghängda gardiner från tak till golv, tvåstavig ekparkett som rundas av i nätta profilerade lister och detaljer som lågmält sandfärgade fönsterbrädor av natursten. Rummets nyanser är milda och lugnande för det trygga insomnandet och det känns rymligt och upplyftande att vakna upp i. För ekiperande överblick finns en walk-in closet att ordna sin konfektion på ett inbjudande sätt i anslutning till detta sovrum.

Denna våning håller två väldesignade badrum med ljusinsläpp från sympatiska fönster. Det master bedroom tillhörande badrummet går i lågmält grå nyanser och djupgrå kalkstensgolv med stilrent porslin och elegant formgivna blandare. Ett elliptiskt fristående badkar pryder ena änden i konstnärlig diagonal. Här kan det skummande ljuvliga vinterbadet i stearinljusets sken omhulda. Badrummet har två handfat med tillhörande rikligt stora speglar. För vardagen finns dessutom en luftig takhängd dusch obekymrat upphängd över den strikta golvbrunnen. Inga skrymmande avdelningsglas eller rasslande draperier, bara öppet andligt.

Den sirligt formade balustrad som öppnar upp utrymmet mellan entré och andra våningens lounge leder in i de två övriga sovkamrarna. Båda luftiga och inbjudande med dels fönster i flera väderstreck dels rikligt tilltagna. De olika sovkamrarna har var sin atmosfär av skogsgrönskans murrighet och de kittfärgade skärgårdsklippornas öppenhet. Båda rummen har plats för dubbelsäng utan att verka trångt. Tillhörande badrum har även detta dubbel handfatsuppsättning och rummet är upplyst av behagliga fönster i två väderstreck.

Från andra våningen kan man elegant glida ned för den dramatiskt formade trappan och ta emot gästerna som anländer. Entrén är bland de vackraste som finns att skåda med platsbyggda intarsia dekorerade garderober av smäcker natur. Ett blankpolerat ljust marmorgolv inviterar gästerna vidare in i prakten av detta vardagsrum som illusoriskt fortsätter vidare ut i trädgården genom burspråkets bågformade dagljusintag. Den öppna planlösningen erbjuder både matsal och öppen spis i svart marmor och plats för motstående soffor med lågbord emellan.

Köket är förträffligt inrett med vitvaror i snyggt borstat stål och en stämningshöjande öppen spis för familjesammankomster och ungdomarnas vänskapskvällar. Kylskåpet stoltserar vilande i ena änden som en fristående prydnad, även elegant vinkyl som bereder den optimala temperaturen för middagarnas smäktande vinglas förgyller kökets inredning. Det här är rummet för den avslappnande gemenskapen som inbjuder till inspirerande matlagning i goda vänners lag. I mitten finns en köksö där förberedelserna kan fördelas på det ljusa ekbordets arbetsyta med nära åtkomst att skölja upp grönsakerna då ön fiffigt indelats i både diskbänk och köksbord där även frukosten snabbt kan dukas upp. Golvet är en tidlös silkesmatt fiskbensparkett som knyter an till rummet intill inger värme och grundar stämningen också genom sin ljuddämpande effekt.

Intilliggande rum används här närmast som kontor och mötesrum. Genom detta rum skildras hur fint denna Herrgård kan fungera både som familjehem så som det även erbjuder en fantastisk venue för representation i arbetslivet.
På motstående sida om detta mötesrum finns ett te-rum att sitta i framför kakelugnen en kylig vinterkväll. Detta lilla mysiga rum är det man lackar julklapparna i på uppesittarkvällen med barnen framför den stämningshöjande brasan.

För att komma till Annexet, går man genom det härliga orangeriet med sina många välvda fönster i alla riktningar. Här kan man driva upp apelsin och olivträd utan vidare samt glädja sig åt buskar som azalea och hortensia eller andra man föredrar. De oömma kaklade golven gör att hortonomens inre drömmar bereds de bästa möjligheter för vilken vinterträdgård som helst.

Annexet är som en alldeles fristående bostad. Den är ordnad som en gillestuga med öppen spis och breda skjutdörrar som öppnas direkt ut mot den vackra terassen in mot trädgården. Här finns ett fullt inrett kök i varmt naturträ och på andra våningen har här inretts för två rymliga gästrum.

På motsatt sida om Annexet ligger ytterligare en sidovinge till manbyggnaden som håller tvättstuga och badinrättning på ljudmässigt fördelaktigt avstånd till huvudbyggnaden.

Denna storslagna fastighet om hela 763 kvadratmeter på ligger underskönt placerat med utsikt över Massetjärnen. Alldeles intill ligger Wendelsbergs Folkhögskola med dess vackra timmerslottsbyggnad och undersköna park om hela 60 hektar. Friluftsområden i närheten har rustats upp och håller nygrusade promenadstigar med elljusspår, vackra utsiktsplatser, skogsleken och barnens naturstig mm. Och på avstånd om 200-500 meter finns hållplats, mataffär, aktivitetscenter och en mycket uppskattad gymnasieskola. Vidare endast 12 minuter med bil till flygplatsen.

Det är dryga tio minuters färdväg med bil till Örgrytemotet och lokaltrafiken är väl organiserad. På denna otroliga fastighet har men en känsla av att befinna sig långt in i Värmlands vackra kulturlandskap samtidigt som man har omedelbar närhet till storstaden Göteborg.

Det är en sådan ovanlig möjlighet att kunna förvärva detta lilla paradis med allt vad man kan önska och mer därtill. För om man vill utveckla gården kan man enkelt anlägga en tjusig pool eller andra föredragna faciliteter på den rikligt tilltagna tomten om hela 4865 kvadratmeter.

Fastigheten innehar ett 3-bilsgarage med automatiska portar.

Varmt välkomna att besöka oss på nästa visning.
Granviksliden tre

Villan:

 • Byggnadsår 2002
 • Fastighetsbeteckning Wendelsberg 1:46
 • Byggnadstyp Friliggande villa. 2 plan och 1.5 plan
 • Säljarens driftskostnader
 • 94 450 kr, varav uppvärmning 48 300 kr, försäkring 13 000 kr, renhållningsavgift 2 700 kr, el 23 450 kr, VA 6 500 kr, sotning 500 kr
 • Fasad Prefab betongblock
 • Stomme Gjutet
 • Fönster 2-glasfönster isoler
 • Bjälklag Gjutet
 • Tak Tegel
 • Uppvärmning Bergvärme
 • Vatten och avlopp Kommunalt

Visningar:

Varmt välkommen att kontakta mäklaren för mer information!


Är du intresserad av detta hem?

Granviksliden tre