Vasastaden

Erik Dahlbergsgatan 24B

Sekelskiftestvåa med balkong i Vasastaden

  • Antal rum 2 rok
  • Boarea 57 kvm
  • Pris 4 250 000 kr
  • Balkong Ja
  • Månadsavgift 3 560 kr
  • Våningsplan 2 av 5
  • Karta
I ett vackert 1800-talshus på Erik Dahlbergsgatan finner vi denna fina tvåa med spegeldörrar, kakelugn, stuckatur, högt i tak och djupa fönsternischer. Sovrummet har gott om plats för en dubbelsäng och förvaringsmöjligheter utöver det vanliga erbjuds i form av rymliga inbyggda garderober. Ljuset strömmar in och vardagsrummet har utgång till en härlig balkong mot den lugna innergården. Här njuter man av rofyllt gårdslugn mitt i stan. Läget är det bästa tänkbara och samtidigt som lugnet råder i och utanför kvarteret har man ett myller av kaféer, barer och restauranger alldeles runt hörnet. Det är även nära till Avenyn, Evenemangsstråket och Slottsskogen.

Interiör

Vardagsrum
Lägenhetens vardagsrum badar i ljus. Planlösningen bjuder in till umgänge och det finns gott om plats för soffa med tillhörande soffmöbler. Från vår till höst är det härligt att sitta ute och äta på balkongen. Väggarna är målade i en ljusgrå nyans och golvet pryds av ett vackert brädgolv.

Kök
I köket är det väl tilltaget med både bänkyta och förvaring, och skåpen har vita luckor och lådor. Partiet ovanför den den svarta stenskivan, med infälld spishäll och diskho, är klätt med vitt kakel. Ugnen och fläkten är i rostfri design medan diskmaskinen och kylen/frysen är integrerade i den stilrena inredningen. Här finns även en tvättmaskin. Väggarna är vitmålade.

Sovrum
I sovrummet ryms en dubbelsäng och tack vare lägenhetens rofyllda gårdsläge sover man gott om natten. Rummet har även plats för ett skrivbord och de inbyggda och rymliga dubbelgarderoberna sväljer allt i klädväg. I ett av hörnen ståtar en vacker kakelugn som ej är i bruk men som ändå bidrar till rummets mysiga atmosfär. Golvet är belagt med brädgolv och väggarna målade med en rogivande blå färg.

Badrum
Badrummet inrymmer dusch, tvättkommod, handdukstork och WC. Väggarna är helkaklade i vitt och golvet belagt med grå klinker.

Entré
Hallen är välkomnande och det finns gott om plats för jackavhängning, skoställ och sittbänk. Väggarna är målade i vitt och golvet är belagt med samma vackra brädgolv som i som i vardagsrummet och sovrummet.


Är du intresserad av detta hem?

Erik Dahlbergsgatan 24B