NYPRODUKTION AV 8 EXKLUSIVA BOSTADSRÄTTER

Villa Lorensberg

Intill Göteborgs kulturella centrum, ovan Näckrosdammen och vid de klassiska patriciervillorna, uppförs en prominent villa i hög internationell klass. Villa Lorensberg inrymmer 8 exklusiva bostadsrätter.

Välkommen till en av Göteborgs allra finaste adresser, Lennart Torstenssonsgatan 9, i Lorensbergs Villastad. Intill ligger universitetsområdet i Renströmsparken med den anrika Näckrosdammen. På några minuters promenad nås stadens kulturella centrum med Konserthuset, Konstmuseet och Stadsteatern.

Villa Lorensberg är instrumenterat av 8 exklusiva hem med arkitektur i världsklass med märkbart attraktiva designdetaljer, exteriört såväl som interiört. Tongångarna i Konserthuset har starkt påverkat inredningens design och materialval. Hemmen är tänkta för den medvetna människan som väljer sitt boende med stor omsorg. Valet är ett hem att leva i och att njuta av över lång tid.

Kontakta oss för privat visning

Upplåtelseform
Bostadsrätter
Boarea 29-149 kvm
Antal rum 1-4 rok
Status Försäljning pågår
Preliminär inflyttning 
Tillträde nu
Webbplats villa-lorensberg.se

Lägenheterna

Lägenhet Våning Antal rum Yta kvm Månadsavgift Pris Status
Preludio n. 1 1 1 35 2 112 kr 4 725 000 kr 3 850 000 kr Till Salu >
Preludio n. 2 1 1 29 1 898 kr SÅLD
Sinfonia n. 1 2 4 142 5 926 kr 20 590 000 kr 17 040 000 kr Till Salu >
Intermezzo n. 1 2 1 34 1 573 kr SÅLD
Sinfonia n. 2 3 4 142 5 926 kr SÅLD
Intermezzo n. 2 3 1 34 1 573 kr SÅLD
Sinfonia n. 3 4 4 142 4 490 kr SÅLD
Gran finale musicale 4 4 149 4 679 kr - SÅLD

Arkitekturen

Villa Lorensberg har gestaltats med inspiration från modernismens tidigaste dagar då arkitekturen var lekfull och experimentell men ändå kunde bära spår av klassicism. Huset har formats av såväl funktion och rumsgestaltning som av exteriörens komposition och proportioner. Tillsammans med detaljer som rundade hörn, specialutformade räcken och präglade mönster har idén varit att ge huset en egen karaktär som samtidigt passar med områdets.

Grunden i dess komposition är en tegelkropp med granitsockel som byggts på med arkitektoniska element som ett spatiöst burspråk över gatufasadens ena hörn, balkonger över det andra, samt en takvåning som en egen pjäs högst upp. Mindre grepp som glaspartier, indragen entré och ett par solitära balkonger ger ytterligare variation. Genom terrasseringar, granitmurar, slänter och planteringar sker mötet mellan byggnaden och det kuperade landskapet som mot baksidan övergår i en skogsdunge. Ambitionen har varit att samtidigt balansera all denna mångsidighet mot en underliggande gestaltningsmässig ordning och röd tråd.

Haldur Rohtla, Fredrik Rosenhall och Erik Järkil, Inobi Arkitekter.

I filmen får du information om Villa Lorensberg, området, arkitekturen, inredningen och köpprocessen.

Området

Då Göteborg grundades utgjordes platsen för Renströmsparken av betes- och odlingsmarker som tillhörde staden. Därav rymmer området mycket av Göteborgs historia. Parken anlades i samband med jubileumsutställningen 1923, vilken är Sveriges största utställning genom tiderna. I vardagligt tal säger vi inte Renströmsparken utan talar mer om den som “Näckrosdammen”.

Lagom till Jubileumsutställningen fick Kungsportsvenyn sin monumentala avslutning i Götaplatsen utformad i 20-talsklassicism med Konstmuseets tempelartade utseende. Den storslagna platsen fullbordades på 1930-talet genom statyn Poseidon och de flankerande byggnaderna, Konserthuset och Stadsteatern. Speciellt Konserthuset har starkt bidragit med inspiration till inredningen av Villa Lorensberg.

Från Götaplatsen, via den gröna passagen Fågelsången, nås Renströmsparken. Denna ligger som en grönskande oas med bland annat rhodedendron, hängpilar och näckrosor i dammen. Parken är välbevarad sedan 1920-talet med en tydlig inramning av bebyggelsen runtom.

Lorensbergs villastad med omgivande trädgårdar skapar en mjuk anslutning till parken. Bebyggelsen är omsorgsfullt inpassad i parken med en lågmäld arkitektonisk gestaltning. Byggnaderna är genomgående utförda i rött tegel som ger dem tyngd. Materialet tegel förenar bebyggelsen, tillkommen under olika epoker under 1900-talet. I övrigt utgörs materialen av natursten i socklar och detaljer. Taken är klädda med koppar eller ärggrön plåt.

Renströmsparkens mjuka övergångar mot omgivningen och avsaknaden av en tydlig entrépunkt, ger den en speciell karaktär som skiljer sig från många andra centrala stadsparker och gör att den upplevs som betydligt större och än vad den egentligen är. Parken är inte är omgiven av trafikerade gator, vilket ger en lugn och kontemplativ stämning som man sällan hittar i centralt belägna parker.

vlblk

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan för att öka chansen att få tag på just din drömbostad. Dessutom riskerar du inte att missa nyheter, inspiration eller underlag du behöver i din beslutsprocess. Intressenmälan är inte bindande.Intresseanmälan

{select_html}

Kontakta oss

Har du några frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss!

Mäklare
TOMAS AHRE
0705 250650
[email protected]

Mäklare
EMMA AHRE
0704 452823
[email protected]

Hökerum Bygg

Hökerum Byggs verksamhet är fokuserad på bostadsutveckling och byggnation av prisvärda och hållbara bostäder, med tyngdpunkt på orter från Skåne till Uppland samt entreprenadverksamhet, där vi bygger bostäder och kommersiella fastigheter på totalentreprenad. Hökerum Bygg har de senaste 15 åren byggt cirka 7 000 bostäder och ingår i koncernen Familjen Ståhl Invest i Ulricehamn AB som bildades 2010. Koncernen har sitt säte i Ulricehamn.

I Göteborg är vi just nu även aktuella som en av utvecklarna av den nya stadsdelen Södra Änggården. Där planerar vi för tre etapper med fina bostadsrätter med fokus på ett skönare stadsliv. Under året kommer vi också påbörja byggnationen av St Jörgens utsikt vid Lillhagen i Hisings Backa.